Η γελοιότητα της επιστολής Κοτζιά για τα Σκόπια

Η

«Πείτε ρε παιδιά από κανένα όνομα για τα Σκόπια», κάπως έτσι πάει η επιστολή Κοτζιά για το σοβαρότατο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε πως το έγγραφο που έστειλε ήταν απόρρητο και πως η ΧΑ το έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν θα την ξανακαλέσει στο συμβούλιο για την Εξωτερική Πολιτική.

H δημοσιοποίηση της επιστολής προκάλεσε αντιδράσεις στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να τη χαρακτηρίζει “απίθανη, αφελή και επικίνδυνη”.

“Για μας δεν υπάρχει η επιστολή” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους: “Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου”. “Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα”; Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: “Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία”;

Την επιστολή σχολίασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: “Μας έστειλε και μας επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το πώς θέλουμε να ονομαστούν τα Σκόπια. Πιστεύω ότι υπήρχε μια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό το θέμα. Και, εάν πω εγώ τι όνομα θέλω, τι σημαίνει αυτό; Τα Σκόπια θα το αποδεχθούν; Το θέμα είναι το πώς θα πειστούν τα Σκόπια. Επομένως τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…”.

Η επιστολή 

upl5621209992737

«Αξιότιμε κύριες Πρόεδρε,

Κατά τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) της 22ας Ιουλίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της βαλκανικής με αφορμή συναντήσεις που είχα με αξιωματούχους των χωρών αυτών στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην περιοχή.

Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ανέφερε και κατά τη συνάντηση του ΕΣΕΠ, η ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με εκπροσώπους των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδεκτά, καθώς και επί λοιπών ζητημάτων τα οποία κρίνονται, από πλευράς σας, σημαντικά.

Με τιμή,

Νίκος Κοτζιάς»

Άντε και πέρασε ένας μήνας χωρίς εκλογές κι έχω στερητικό σύνδρομο. Να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για το όνομα;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη