Το CERN πίσω από τους κόκκινους ουρανούς;

Τ

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το προχθεσινό θέαμα του κατακόκκινου ουρανού μόνο σύνηθες δεν είναι. Κι όμως οι απαντήσεις για το πως προκλήθηκε είναι αόριστες, θολές και καμουφλαρισμένες, όπως με όλες τις απαντήσεις των σοβαρών ερωτημάτων…

Θα μου πείτε τι το τόσο σοβαρό που κοκκίνισε ο ουρανός; Το πρώτο σοβαρό είναι ότι για να χρωματιστεί ένα ηλιοβασίλεμα, όπως έγραψα πριν δυο μέρες, σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά βεβαρημένο με αιωρούμενα σωματίδια. Κάτι το οποίο και ίσχυε στην περίπτωση μας, αφού βλέπαμε όλη μέρα να ψεκάζουν.

Το δεύτερο όμως και ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι ο λόγος που ξαφνικά ψεκαστήκαμε τόσο, όσο και σε τι σκόπευε μια τόσο ιονισμένη ατμόσφαιρα.

Το ένστικτό μου με οδήγησε να ρίξω μια ματιά στο CERN και στις δραστηριότητες του. Είναι άκρως προσεκτικοί και φειδωλοί στις πληροφορίες όσον αφορά το πότε ακριβώς γίνεται ένα πείραμα -μέρα και ώρα- προφανώς όχι τυχαία, αφού πολλά και διαφορετικά είναι τα μάτια που τους παρακολουθούν.

Αλλά πριν φτάσουμε στο CERN, ας δούμε πως “εξήγησαν” οι δικοί μας επιστήμονες το φαινόμενο:

Γιατί ο ουρανός της Αθήνας έγινε ροζ -Αστροφυσικός εξηγεί στο iefimerida

selas3Την Τρίτη τα social media πλημμύρισαν με εικόνες με το μαγικό ηλιοβασίλεμα που εντυπωσίασε και αιφνιδίασε τους Αθηναίους. Οχι, όμως, και τους επιστήμονες, οι οποίοι περίμεναν ότι κάτι… ιδιαίτερο θα συμβεί στον αττικό ουρανό. Γιατί, όμως, ο ουρανός έγινε ροζ την Τρίτη;

Αστροφυσικοί και μετεωρολόγοι είχαν παρατηρήσει ότι χθες και σήμερα θα υπάρξει έξαρση της γεωμαγνητικής δραστηριότητας εξαιτίας της εμφάνισης του Σέλαος σε αρκετά νοτιότερες περιοχές απ’ ό,τι συνήθως.

Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, εξήγησε στο iefimerida.gr το επιστημονικό φαινόμενο, το οποίο «προκάλεσε» το εντυπωσιακό θέαμα που απολαύσαμε χθες.

«Το ηλιοβασίλεμα ήταν απόρροια των καιρικών φαινομένων του Διαστήματος. Ο διαστημικός καιρός και οι ηλιακές λεγόμενες καταιγίδες δεν μοιάζουν με τις γήινες καταιγίδες, αλλά συνδέονται άμεσα με τη δραστηριότητα του Ήλιου μας.

selaΗ δραστηριότητα αυτή οφείλεται κυρίως στην παρουσία μιας γιγάντιας ηλιακής κηλίδας (AR2443), η οποία την 1η Νοεμβρίου εκτεινόταν σε μήκος 175.000 χλμ. από την μία άκρη στην άλλη. Οι ηλιακές κηλίδες είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και η παρουσία τους επιδρά στα διάφορα γήινα καιρικά φαινόμενα και στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας. Οι κηλίδες αυτές εμφανίζονται κυρίως στη διάρκεια έντονης ηλιακής δραστηριότητας, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 11 χρόνια», μας είπε ο κ. Σιμόπουλος.

Και συνέχισε: «Την περίοδο αυτή, απελευθερώνονται τεράστια ενεργειακά κύματα φορτισμένων σωματιδίων που εκπέμπονται από τον Ήλιο, προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας έτσι τον ηλιακό άνεμο. Η αλληλοεπίδραση του ηλιακού ανέμου και του γήινου μαγνητικού πεδίου είναι ο λόγος που σχηματίζονται πανέμορφα τοπία στον ουρανό και μυστηριώδεις φωτεινές παραστάσεις που αποτελούν το βόρειο και το νότιο Σέλας, σε ύψος που κυμαίνεται από 100 έως 1.000 χιλιόμετρα.

Η παραπάνω, λοιπόν, διαδικασία που επιδρά στα διάφορα γήινα καιρικά φαινόμενα και στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με τις πανέμορφες εικόνες του ουρανού που αναρτήθηκαν σε όλα τα social media. Να σημειωθεί πως το βράδυ στις βόρειες περιοχές της Ευρώπης (και ίσως ακόμη πιο νοτιότερα) να εμφανιστεί και το Σέλας».

Έλα όμως που άλλοι επιστήμονες έχουν τελείως αντίθετη άποψη! Δείτε τι γράφτηκε στο ΒΗΜΑ

Γιατί ο ουρανός της Αθήνας βάφτηκε κόκκινος την Τρίτη

BA35B636C6945E3D6B0A06C3FFD3D5B9Αθήνα  

Ο αττικός ουρανός είχε κέφια το απόγευμα της Τρίτης: ασυνήθιστα, κυματιστά σύννεφα βάφτηκαν κόκκινα και προσέφεραν ίσως το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα των τελευταίων μηνών. Η εξήγηση για το υπερθέαμα, όμως, είναι μάλλον πεζή.

Οι αναφορές ότι η εντυπωσιακή δύση ήταν αποτέλεσμα γεωμαγνητικής καταιγίδας απλά δεν ευσταθούν.

«Δεν υπήρξε γεωμαγνητική καταιγίδα την Τρίτη. Είναι επομένως αδύνατο να επηρεάστηκε το ηλιοβασίλεμα από την ηλιακή δραστηριότητα», ξεκαθαρίζει στο in.gr ο Ιωάννης Δαγγλής, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικός στις μαγνητικές καταιγίδες.

Σε κάθε περίπτωση, οι γεωμαγνητικές καταιγίδες και «δεν είναι μετεωρολογικό φαινόμενο και δεν αφορούν τα σύννεφα» εξηγεί. Ο βομβαρδισμός της Γης από ηλιακά σωματίδια προκαλεί μεν το γνωστό φαινόμενο του σέλατος, «αυτό όμως εκδηλώνεται πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, πάνω από τα σύννεφα της τροπόσφαιρας».

Το βόρειο σέλας, εξάλλου, είναι συνήθως ορατό μόνο τη νύχτα και σπάνια είναι τόσο έντονο ώστε να εμφανίζεται στην Ελλάδα -κανονικά περιορίζεται σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, κοντά στον αρκτικό κύκλο. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, μόνο οι βορειότερες περιοχές της Ευρώπης μπορούν να ελπίζουν ότι θα δουν το σέλας την Τετάρτη.

Ποιά είναι η εξήγηση του εντυπωσιακού φαινομένου;

Αν όμως δεν ήταν γεωμαγνητική καταιγίδα, τι ήταν αυτό που έκανε το ηλιοβασίλεμα τόσο εξωτικό; Ένας παράγοντας που είναι γνωστό ότι μπορεί να δώσει θεαματικά χρώματα στο σούρουπο είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Χθες όμως οι τιμές των ρύπων ήταν χαμηλές» επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Το πιθανότερο, εκτιμά, είναι ότι επρόκειτο για παιχνίδι ανάμεσα στις τελευταίες ηλιαχτίδες της ημέρας και τα σύννεφα.

Τα συγκεκριμένα σύννεφα (θυσανοσωρείτες, θυσανοστρώματα, φακοειδή σύννεφα) κινούνταν πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, πάνω από τα 25.000 πόδια, και έμειναν φωτισμένα περισσότερη ώρα από ό,τι αν βρίσκονταν πιο χαμηλά. Αντανακλούσαν επίσης πλούσιο φως που δεν έχει αλλοιωθεί περνώντας από τα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Όπως λέει ο κ. Κολυδάς, τα σύννεφα αυτά περιέχουν παγοκρυστάλλους, οι οποίοι σκεδάζουν το φως και μπορούν έτσι να δώσουν πιο έντονο χρώμα.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό ο μετεωρολόγος  είναι να έπαιξε ρόλο ο ιονισμός των παγοκρυστάλλων λόγω «βαρυτικών κυμάτων» κυμάτων που εμφανίζονται στην ατμόσφαιρα όταν έρθουν σε επαφή στρώματα αέρα διαφορετικής πυκνότητας (και δεν έχουν καμία σχέση με τα βαρυτικά κύματα της Σχετικότητας του Αϊνστάιν).

Όπως φαίνεται, οι Αθηναίοι χρωστούν την ευχάριστη έκπληξη της Τρίτης στις ασυνήθιστες μετεωρολογικές συνθήκες.

 

Αρχίζει, λοιπόν, να αποκτά ενδιαφέρον ότι ο ένας ακυρώνει τον άλλον, επίσης ότι επιβεβαιώνεται το άρθρο μας περί ρύπανσης από σωματίδια, απλά μας λένε ότι δεν υπήρξαν ρύποι γιατί… φανταστείτε μετά το δικό μας δημοσίευμα να έλεγαν ότι υπάρχουν (το οποίο προηγήθηκε) τι επρόκειτο να συμβεί! Θα επιβεβαίωναν ότι καραψεκαστήκαμε και θα είχαν άλλα ντράβαρα μετά!

Το τρίτο δημοσίευμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί πολύ απλά, αποκαλύπτει ότι δεν ήταν μόνο οι Αθηναίοι, δεν ήταν καν όλοι οι Έλληνες που είχαν “ευχάριστη” έκπληξη, αλλά… και οι Αμερικάνοι και ίσως όχι μόνο!

Ο ουρανός από την Αθήνα έως τη Νέα Υόρκη «βάφτηκε» κόκκινος και όλοι άρχιζαν να κοιτάζουν ψηλά

n-SUNSET-RED-large570

Μέσα στο γκρίζο της Αθήνας και στο μουντό της πόλης, ένα κόκκινο ηλιοβασίλεμα ήρθε να αλλάξει τη διάθεση των κατοίκων. Πολλοί δεν σταμάτησαν μόνο για να απολαύσουν τα υπέροχα χρώματα του ήλιου που έδυε αλλά χρησιμοποίησαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την ομορφιά του ουρανού και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο το Τwitter και Facebοok η να αναπαράγουν κάποιες που είδαν στο διαδίκτυο.

Ο ουρανός όμως βάφτηκε κόκκινος και σε άλλες χώρες του κόσμου και οι αντιδράσεις ήταν ανάλογες.

 

Και τώρα πάμε CERN

Δυο οι πρόσφατες ανακοινώσεις του CERN:

  1. Engineers refine protection system for LHC magnets

  2. LHC completes proton run for 2015, preps for lead

Η πρώτη, στις 3 Νοεμβρίου, μας λένε ότι «Αυτή την εβδομάδα, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη δεύτερη τεχνική διακοπή του από τότε που άρχισε να τρέχει στη νέα υψηλή ενέργεια 6,5 teraelectronvolts (TeV) ανά δέσμη. Αυτές οι τακτικές στάσεις επιτρέπουν μηχανικούς και τεχνικούς να διατηρήσουν το μηχάνημα και να διασφαλίσουν ότι όλα τα συστατικά του λειτουργούν καλά».

Μπορείτε στο λινκ να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες. Η όλη “ανησυχία” είναι για τη μηχανή, μήπως τους χαλάσει. Άλλη ανησυχία μήπως χαλάσουν κάτι ανεπανόρθωτα δεν έχουν…

Την άλλη μέρα, στο επόμενο δημοσίευμα μας λένε ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την προγραμματισμένη κίνηση πρωτονίων του για το 2015,τόσο για τα πειράματα ATLAS όσο και CMS. Και ότι έτοιμάζεται να τρέξει νέα πειράματα στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτές οι συγκρούσεις βαρέων ιόντων επιτρέπουν στους φυσικούς να ερευνήσουν το πλάσμα κουάρκ-γκλουονίων, μια κατάσταση της ύλης πιστεύεται ότι έχει σχηματιστεί αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Μπορείτε στο λινκ να διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο.

Το δικό μου ερώτημα είναι… ΠΌΤΕ; Στις 3 Νοεμβρίου μας είπαν το μαγαζί ήταν κλειστό για σύντομη ανακαίνιση και την επομένη μας λένε ότι «ολοκλήρωσαν».

Και σαν να μην φτάνει αυτό, φαίνεται ότι δεν «ολοκλήρωσαν» μόνοι τους αλλά με παρέα. Τι γράφει σήμερα το ΒΉΜΑ σε… πλήρη οργασμό:

Μέτρησαν για πρώτη φορά την αντιύλη!

4DF45797B65500F01F0D087BDE3F891BΕπιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν την πρώτη μέτρηση στην ελκτική δύναμη μεταξύ των αντιπρωτονίων, δηλαδή των σωματιδίων της αντιύλης, φωτίζοντας έτσι ένα από τα μυστήρια της Φυσικής: γιατί μπορούν να συγκροτούνται πυρήνες αντιύλης και να μην υπάρχει μόνο ύλη στο σύμπαν. Δεν μπόρεσαν όμως να εξηγήσουν γιατί η ύλη είναι τόσο περισσότερη από την αντιύλη.

Η δύναμη

Όπως η ισχυρή πυρηνική δύναμη που συγκρατεί τους πυρήνες των κανονικών πρωτονίων στα άτομα της ύλης, έτσι και στην περίπτωση της αντιύλης, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, υπάρχει μια αντίστοιχη ισχυρή ελκτική δύναμη. Τα σωματίδια της αντιύλης (αντιπρωτόνια) έχουν ίδιες μάζες με εκείνα της κανονικής ύλης (πρωτόνια), αλλά αντίθετα ηλεκτρικά φορτία.

Στην αρχή του σύμπαντος, η Μεγάλη Έκρηξη εκτιμάται ότι δημιούργησε ίσες ποσότητες ύλης και αντιύλης, όμως σήμερα η αντιύλη είναι πολύ σπάνια. Αν και υπάρχουν πολλές θεωρίες για την αιτία, η οριστική εξήγηση διαφεύγει ακόμη από τους επιστήμονες. Η μέτρηση που έγινε στα αντιπρωτόνια, θα βοηθήσει να μελετηθεί καλύτερα η φύση της αντιύλης, η οποία είναι δυνατό να παραχθεί σε επιταχυντές σωματιδίων όπως του CERN, αν και σε μικρές ποσότητες.

Οι συγκρούσεις

Τα νέα πειράματα έγιναν στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (RHIC) του Εθνικού Εργαστηρίου Μπρουκχέιβεν του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ και παρουσιάζονται στην επιθεώρηση «Nature». Η δημιουργία αντιύλης έγινε με τη σύγκρουση πυρήνων βαρέων ατόμων χρυσού μεταξύ τους, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Η ελκτική δύναμη μεταξύ των αντιπρωτονίων επιτρέπει στα σωματίδια αυτά, όταν πλησιάζουν μεταξύ τους, να συγκρατούνται μαζί, υπερνικώντας έτσι την απωθητική δύναμη που ασκούν τα αρνητικά ηλεκτρικά φορτία τους.

Οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει διαφορά στον τρόπο που η ισχυρή πυρηνική δύναμη συμπεριφέρεται στην ύλη και στην αντιύλη. Έτσι, η ύλη και η αντιύλη φαίνονται να είναι τελείως συμμετρικές, οπότε η σημερινή παρατηρούμενη ασυμμετρία στις ποσότητές τους στο σύμπαν παραμένει μέγα μυστήριο, όπως τόνισαν οι επιστήμονες. Αν οι φυσικοί είχαν βρει κάποια διαφορά στη δύναμη που «συγκολλά» την αντιύλη, τότε αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την σημερινή σχεδόν ανυπαρξία της αντιύλης σε σχέση με την ύλη – μόνο που τέτοια διαφορά δεν διαπιστώθηκε. 

BNL AERIALS
RHIC – το αντίστοιχο αμερικάνικο CERN

 

Πότε βγήκε η ανακοίνωση του “επιτεύγματος” του RHIC (το αντίστοιχο αμερικάνικο CERN); Σήμερα! Που βρίσκεται το RHIC; Στην ΝΈΑ ΥΌΡΚΗ!!! Κι εδώ το δικό τους άρθρο: Physicists Measure Force that Makes Antimatter Stick Together με ημερομηνία November 4, 2015.

Δεν ξέρω τι ακριβώς “βρήκαν” οι λαμπροί επιστήμονες, ή νομίζουν ότι βρήκαν και σημασία μεγάλη δεν έχει γιατί έτσι κι αλλιώς ψεύδονται τόσο για τις προθέσεις τους, όσο και για τα ευρήματα τους. Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι πιθανότητες να ευθύνονται για το κοκκίνισμα του ουρανού έχουν πλέον αγγίξει “κόκκινο”, “ζεστό”, όπως λέγαμε μικροί στο παιγνίδι που παίζαμε…

Αλλά δεν είμαι η μόνη που πιστεύω ότι τα πειράματα τους ευθύνονται για τους κόκκινους ουρανούς και το κόκκινο Σέλας.  [pullquote]

Red auroras are not fully understood but according to NOAA, the red auroras are caused by a crack in Earth’s magnetosphere[/pullquote]

Πολλοί ακτιβιστές, αναλυτές, κύρια Αμερικάνοι, παρακολουθούν εκτός από το HAARP και το CERN, που μάλλον έχει αναλάβει και μέρος των “καθηκόντων” του HAARP, αλλά και πολλά περισσότερα.

Στο παρακάτω βίντεο ο ακτιβιστής καταγγέλλει ότι το CERN καταστρέφει τα γήινα μαγνητικά πεδία, επιτρέποντας στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει προς τη Γη, ενώ το ΝΟΑΑ επιβεβαιώνει ότι όντως “δημιουργήθηκε” κάποια ρωγμή! Όλα αυτά τα ωραία, συνέβησαν αρχές Σεπτεμβρίου, όπου το CERN και πάλι βρισκόταν σε δραστηριότητα, όταν εμφανίστηκε κατακόκκινο Σέλας: 

 

Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσοι συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα του θέματος. Πόσοι από σας θεωρείτε ως δεδομένο ότι ο από μηχανής Θεός θα μας σώσει, από τους αλαζόνες που το παίζουν θεοί, ενόσω οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο δικό τους τούνελ και σκέφτονται όλη μέρα τα μνημόνια και πως θα σώσουν τα σπίτια τους, αλλά όχι το “σπίτι’ όλων μας, τον πλανήτη Γη. 

Ψάχνουν λένε για άλλες διαστάσεις, μαύρες τρύπες, παράλληλους κόσμους και δεν συμμαζεύεται και η Ελλάδα τυγχάνει να έχει πολλές ενεργειακές πύλες κι έτσι έχει μπει στο “μάτι”. Μόνο που οι πύλες υπάρχουν από πάντα, οι πρόγονοι μας γνώριζαν τη γη που κατοικούσαν ενώ ο νεοέλληνας δεν ξέρει ούτε που πατά ούτε που βρίσκεται. 

Βαριά κι ασήκωτη η κληρονομιά και οι φόροι της ακριβοί, πανάκριβοι για να τους καλύψουν άτομα του φραπέ, του κομματικού ή θρησκευτικού φανατισμού, της απάθειας και του κάνε εσύ πρώτα κάτι και βλέπουμε… Και κύρια, εκείνης της απύθμενης ηττοπάθειας του δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα.

Να όμως που κάποιοι τα αλλάζουν όλα κι ως φαίνεται ο επίγειος παράδεισος που όλοι θα επιθυμούσαμε, σύντομα θα έχει την όψη της κόλασης. Πόσο μακριά είναι μετά από τις εικόνες που είδαμε; Και κάποιοι… τις “θαύμασαν” κιόλας…

© AllNewz


Πρωτοσέλιδο

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη