Απίστευτη δήλωση Τσακαλώτου: Είμαστε θύματα της επιτυχίας μας

Α

«Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει μία εβδομάδα για να ολοκληρώσει τα εναπομείναντα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το Eurogroup επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά, γρήγορα και με οργανωμένο τρόπο.

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διότι όπως εξήγησε, οι τράπεζες πρέπει τώρα να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Είπε συγκεκριμένα:

«Πιεζόμαστε λίγο γιατί όπως ξέρετε η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύαμε. Από αυτή την άποψη είμαστε θύματα της δικής μας επιτυχίας γιατί οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν λίγο νωρίτερα, για αυτό κάποια θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε αργότερα πρέπει να τα επιλύσουμε νωρίτερα», είπε ο κ. Τσακαλώτος, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ σχολίασε ότι ο χρόνος που αφιερώνουν στην Ελλάδα στις συσκέψεις τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και λιγότερος καθώς τα πράγματα βελτιώνονται.

«Είχαμε καλή συνάντηση στο Eurogroup, υπήρξε συζήτηση για το πόσα προαπαιτούμενα έχουμε ολοκληρώσει, υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι είναι πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι έχουμε κάνει τόσο πολλή δουλειά, τόσο γρήγορα, με τόσο οργανωμένο τρόπο», τόνισε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος.

Σημείωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μία εβδομάδα «για να τελειώσουμε αυτά που έχουν απομείνει από το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και να συζητήσουμε κάποια θέματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τρίγωνο της ανακεφαλαιοποίησης, της διακυβέρνησης των τραπεζών και τα ”κόκκινα” δάνεια».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος. «Εχω την προσδοκία ότι θα έχουμε καλά νέα τέτοια ώρα την επόμενη εβδομάδα», είπε στους δημοσιογράφους πριν αποχωρήσει από το κτίριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε το Eurogroup.

 Αχαχα! Από success story σε success story οδηγούμαστε στα βράχια!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη