«Αποκάλυψη» στην Κίνα: 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την ατμοσφαιρική μόλυνση

«

Πολλές περιοχές και μητροπόλεις στα βόρεια της Κίνας κατέγραψαν τη Δευτέρα μεγάλα ποσοστά ατμοσφαιρικής μόλυνσης, 50 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο

Στις πόλεις Shenyang και Changchun, πρωτεύουσες αντίστοιχα του Liaoning και του Jilin, μια παχιά και μολυσμένη ομίχλη, γκρίζου χρώματος, ήταν να την κόψεις με το μαχαίρι. Οδικοί άξονες και πολίτες είχαν βυθιστεί σχεδόν στο σκοτάδι, ενώ τα ακίνητα έμοιαζαν να έχουν εξαφανιστεί ακόμη και σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι CCΤV, τα επίπεδα μόλυνσης ξεπέρασαν τα ρεκόρ που είχαν ποτέ καταγραφεί στη χώρα. Αυτά τα μικροσωματίδια ευθύνονται για τον πρόωρο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην Κίνα, όπου τα επεισόδια «αποκάλυψης» είναι συχνά. 4.000 πολίτες πεθαίνουν καθημερινά στην Κίνα από την ατμοσφαιρική μόλυνση.

Η κοινότητα της Shenyang εξήγησε ότι αυτό το «smog», που έχει τρομερή πυκνότητα, προκλήθηκε από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πόλης, το οποίο τροφοδοτείται κυρίως με κάρβουνο, αλλά και από τη μεγάλη μόλυνση που έρχεται από τις γειτονικές επαρχίες.

Οι εξηγήσεις αυτές προκάλεσαν εκνευρισμό στην τοπική κοινωνία. «Τα ίδια κάθε χρόνο, δεν αλλάζει τίποτα», σχολίαζαν οι χρήστες των social media.

Οι αρχές της Changchun ξεκίνησαν έκτακτη διαδικασία, κάνοντας έκκληση σε όλα τα σχολικά ιδρύματα να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους και καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να λάβουν «μέτρα προστασίας της υγείας τους».

πηγή: iefimerida.gr

Δεν κάνουν κάτι γιατί απλά δεν θέλουν να κάνουν κάτι. Βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για μείωση πληθυσμού, πιο “ισορροπημένο” από τον κανόνα τους ενός παιδιού, που τώρα μάλιστα θα καταργηθεί.

Ο κανόνας αυτός δημιούργησε ανισότητα στις γεννήσεις, καθώς πολλοί Κινέζοι που ήθελαν να έχουν ως μοναδικό παιδί ένα γιο για να τους εξασφαλίσει στα γεράματα, θανάτωναν τα κορίτσια ή σταματούσαν την κύηση και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα μερικές γενιές μετά να υπάρχει έλλειψη γυναικών και πολλά μπακούρια.

Η μόλυνση προσφέρεται για μείωση πληθυσμού και από τα δυο φύλα. Ίσως και με μια δόση γενετικής επιλογής, του στυλ, οι ισχυρότεροι θα αντέξουν…

Δια του λόγου μου το αληθές:

  1. 1
  2. 2

H NΑ Ασία καίγεται. Γιατί όμως κανείς δεν ασχολείται με αυτό;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη