Γιατί τόσα ακραία φαινόμενα τελευταία;

Γ

Γιατί τόσα ακραία φαινόμενα τελευταία, στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως; Την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Κλιματικής Αλλαγής – τα πράσινα παπαγαλάκια!

Νομίζω όλοι το προσέξαμε. Οι τελευταίες μέρες ήταν γεμάτες με ακραία φαινόμενα, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Για κάποια από αυτά γράψαμε, αλλά που να τα προλάβεις όλα;

Η λίστα των θυμάτων μακραίνει καθώς η ενοχή των υπευθύνων μεγαλώνει. Το κατηγορητήριο μια μέρα θα είναι τεράστιο…

Γιατί όμως ξαφνικά είχαμε επιδημία καιρικών φαινομένων;

Την απάντηση θα τη βρείτε στο Περού, όπου επί δυο ολόκληρες εβδομάδες ο ΟΗΕ έκανε πάρτι με θέμα… «κλιματική Αλλαγή»! – Να έρθετε όλοι μασκαρεμένοι!

perou-epitelous-sumfwnia-sti-diaskepsi-gia-to-klima.w_l

195 συμμετέχοντες ήταν οι χώρες που διαπραγματεύονταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Λίμα με στόχο την σύναψη ενός συμφώνου το 2015 για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής –μια συμφωνία για μελλοντικές δεσμεύσεις σχετικά με τη μείωση της έκλυσης αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που διήρκησαν δύο εβδομάδες και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την Παρασκευή, αλλά παρατάθηκαν κατά 30 ώρες, το έγγραφο των τεσσάρων σελίδων ζητεί από τις 190 χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη στη Λίμα να υποβάλουν εθνικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις αρχές του 2015, ώστε να διαμορφωθεί η βάση για μια παγκόσμια συμφωνία στη διάσκεψη του Παρισιού του χρόνου.

Το κείμενο καθησύχασε τις αναπτυσσόμενες χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, που φοβόντουσαν ότι με τα προηγούμενα προσχέδια απόφασης θα επιβαλλόταν σε αυτές μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τις πλούσιες χώρες.

Οι δεσμεύσεις των χωρών αφορούν μια παγκόσμια μείωση των αερίων που λέγεται ότι προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από 40% ως 70% μέχρι το 2050, κάτι που κρίνεται απολύτως απαραίτητο για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Και να πως το παρουσιάζει το πράσινο κανάλι μας ο Σκάι, που όμως είναι Σκάει, όσον αφορά την ΆΛΛΗ μερίδα της επιστημονικής κοινότητας που φωνάζει ότι:

  1. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει σταματήσει δυο δεκαετίες
  2. Δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση
  3. Δεν υπάρχει καμία υπερθέρμανση, αντιθέτως έχουμε μίνι περίοδο παγετώνα μπροστά μας
  4. Οι πάγοι του Νότου αυξάνονται προς πείσμα όσων θέλουν να αποδείξουν ότι του Βορρά μειώνονται λόγω κλιματικής αλλαγής

Αλλά μόλις σταμάτησε η διάσκεψη, ηρέμησε και το κλίμα. Περίεργο;

Άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, οικονομίες διαλύθηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν – κι όλα αυτά, γιατί όσο διαρκούσε το πάρτι, κάποιος DJ έπαιζε ανάλογη μουσική!

upl548d3fe6abee9
Ο πρόεδρος του ΟΗΕ = Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών. Μετά την ανάδειξη της Κοντσίτα ως σύμβολο του ΟΗΕ καμαρώνει και για την επιτυχία πρόσθετων πράσινων φόρων και μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής

Το έχουμε ξαναγράψει άπειρες φορές και θα το λέμε συνέχεια, ο Ρόκφέλερ μέσω των ιδρυμάτων του έχει σπαταλήσει άφθονο χρήμα για να λαδώσει τα γρανάζια της μηχανής που λέγεται Κλιματική Αλλαγή, να προσπαθήσει να διαμορφώσει άποψη, να χαντακώσει τους επιστήμονες που έχουν αντίθετοι γνώμη, να κρύψει τις πληροφορίες του.

Και ο Ομπάμα, που μοιάζει να έχει χάσει τη δημοτικότητα του και την αξιοπιστία του, δίνει τις τελευταίες καιρικές μάχες έναντι των αντιπάλων του, των Ρεπουμπλικάνων, που δεν είναι μέλη της κλιματικής σέχτας.

Και φυσικά, η πουλημένη στο διάολο ΜΚΟ που λέγεται Greenpeace, πρώτη και καλύτερη να κάνει δεύτερη φωνή!

Η όλη ιστορία όπως εξελίσσεται, εκτός από τους πρόσθετους φόρους στην παραγωγή, οι οποίοι πάντα θα μετακυλούν στα διάφορα προϊόντα, θα οδηγήσει και σε σταδιακή αποβιομηχανοποίηση. Εξάλλου, αυτό είναι και το “πράσινο” ζητούμενο, η ελίτ έχει κάνει κομπόδεμα και για τα τρισέγγονα της κι αλίμονο σ’ αυτούς που θα ψάχνουν για δουλειά και θα περιμένουν την ανάπτυξη.

Η επόμενη συνάντηση της καιρικής μαφίας θα γίνει το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι, οπότε και αναμένεται να είναι περίοδος πάλι ακραίων φαινομένων.

Εκτός κι αν κάποιο από τα πτηνά σε θέσεις κλειδιά -άντρες με πούπουλα ή παπαγαλάκια- αποφασίσει να τα βρει με τη φύση του και τη συνείδηση του και πει την αλήθεια. Ή αν ο κόσμος συνειδητοποιήσει τη δύναμη του κι απαιτήσει απαντήσεις για το ποιος κάνει τι στους ουρανούς μας και το παίζει θεός.

Μέχρι τότε, πετούμενα…

Good Night, and Good Luck

Έχετε τον ύπνο που σας αρμόζει,

Η Αληκτώ σας…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη