Έκτακτο διάγγελμα Ομπάμα από το Οβάλ Γραφείο – Έφτασε η ώρα του αφοπλισμού των Αμερικάνων

Έ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει στο Έθνος την Κυριακή από το Οβάλ Γραφείο του για το θέμα των ένοπλων επιθέσεων και της τρομοκρατίας

Στον απόηχο της πρόσφατης ένοπλης επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο –επεισόδιο “Τρελές Σφαίρες” που παίχτηκε στις 2 Δεκεμβρίου– ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος θα αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη δολοφονία του Σαν Μπερναρντίνο, καθώς και τη συνολική μάχη του έθνους κατά της απειλής της τρομοκρατίας. Το ‘σπάνιο’ διάγγελμα από το Οβάλ Γραφείο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 20:00.

Είναι ασυνήθιστη κίνηση, το ότι το αποψινό διάγγελμά του θα γίνει από εκεί. Για τους προέδρους των ΗΠΑ, το Οβάλ γραφείο είναι το γνωστό σημείο επιλογής μόνο για σημαντικές ομιλίες. Ο Τζορτζ Μπους το είχε χρησιμοποιήσει έξι φορές, ο Μπιλ Κλίντον 12 και ο Ρόναλντ Ρίγκαν 15, σύμφωνα με την Boston Globe.

Τελείως “συμπτωματικά”, οι New York Times δημοσίευσαν χτες ένα κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1920, με το οποίο ζητούν να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στα πυροβόλα όπλα μετά το φονικό στην Καλιφόρνια, το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Μέσα από το άρθρο που επιγράφεται «Η επιδημία των όπλων», η εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στους Αμερικάνους πολιτικούς για την ευθύνη τους στο ζήτημα αυτό και ζητεί την απαγόρευση ορισμένων τύπων όπλων για τους απλούς πολίτες.

Και φαίνεται ότι ο καλός πρόεδρος εισάκουσε το αίτημα τους και σήμερα θα ανακοινωθούν αποφάσεις και μέτρα που προφανώς δεν πήρε σε 24 ώρες, αλλά “περίμενε” την κατάλληλη στιγμή για να τα εφαρμόσει.

Κι εδώ θυμόμαστε για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες του Ροκφέλερ προς τα ΜΜΕ, διότι χωρίς αυτά, θα ήταν αδύνατον να επιβληθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση!

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαίωμα οπλοκατοχής στις ΗΠΑ είναι συνταγματικό δικαίωμα, αλλά και ηθική υποχρέωση, προκειμένου ο λαός να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί σε οποιοδήποτε τυραννικό κυβερνητικό καθεστώς.

Είναι η Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ που υιοθετήθηκε το 1791 και έχει επηρεαστεί από το Αγγλικό Δίκαιο και τη Χάρτα των Δικαιωμάτων του 1689.

Η τροπολογία εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αλλά και στη συγκρότηση ομάδων πολιτοφυλακής.

Κάτι τέτοιο είχε κριθεί αναγκαίο από τους πρώτους αποίκους για την προστασία της ζωής, της απώθησης οποιασδήποτε εισβολής, αλλά και για την άμυνα εναντίον τυραννικού καθεστώτος.

Μπορεί κανείς να σκοτώσει και με ένα μολύβι!

Στιγμιότυπο 2015-12-06, 10.07.37 π.μ.Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Mike Huckabee, σχολιάζοντας τις κινήσεις του προέδρου Ομπάμα στο Fox News, λέει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αν αφοπλίσουμε τον αμερικάνικο λαό, αυτό θα κάνει τη χώρα πιο ασφαλή. Ακόμα κι ένα απλό μολύβι, μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια ενός δολοφόνου».

Όλα αυτά στις ΗΠΑ, ενόσω στη Βρετανία, ένας άντρας με μαχαίρι έκοψε τον λαιμό ενός ανθρώπου ενώ επιτέθηκε και σε τρία ακόμα άτομα στον σταθμό Leytonstone, στο Λονδίνο.

Η βία είναι βία, είτε γίνεται για λόγους προπαγάνδας, επιβολής μέτρων ή φανατικών αντιλήψεων και καμία απαγόρευση όπλων δεν πρόκειται να την σταματήσει. Μπορείς να σκοτώσεις και με τα δυο σου χέρια, αν δεν έχεις όπλα, μαχαίρια και μολύβια.

Αλλά όπως σχολιάζουν Αμερικάνοι πολίτες τις προθέσεις του Προέδρου τους, ο Ομπάμα, λένε, αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος τρομοκράτης κατά του αμερικάνικου λαού.

Προφανώς ξέχασαν τον προκάτοχο του τίτλου του, Τζορτζ Μπους τζούνιορ και την 11η Σεπτέβρη που έγινε επί βασιλείας του…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη