Τι είναι αυτό που κάνει τα μωρά του φθινοπώρου πιο δυνατά;

Τ

Τα φθινοπωρινά μωρά είναι πιο δυνατά, λόγω της υψηλότερης έκθεσης βιταμίνη D στην εγκυμοσύνη

Σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί αν ο μήνας γέννησης επηρεάζει την απόδοση σε τρεις δοκιμασίες φυσικής λειτουργίας σε παιδιά και εφήβους, ο Dr. Gavin Sandercock, ο επικεφαλής μελέτης και της κλινικός φυσιολόγος στο Κέντρο Αθλητισμού και της Άσκησης Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Essex και οι συνεργάτες του, ανέλυσαν στοιχεία σε μια μεγάλη ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών.

Συνολικά πάνω από 8.550 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 10 και 16 από 26 δημόσια σχολεία στο Essex, εξετάστηκαν όλα μεταξύ του 2007 και του 2010 σε όλα τα ακόλουθα μέτρα της φυσικής κατάστασης: αντοχή, δύναμη λαβής, και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του σώματος. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν αυτά τα δεδομένα για ένα χρόνο και μετά τα συνέκριναν με τις βαθμολογίες και το ημερολογιακό έτος γέννησης μήνες.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι ο μήνας γέννησης του παιδιού θα μπορούσε να συμβάλει σε σημαντικές διαφορές στα επίπεδα τους καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, μυϊκής δύναμης και την ικανότητά τους να επιταχύνουν, που είναι οι παράγοντες που καθορίζουν πόσο καλός είναι κάποιος σε ένα άθλημα.

Ο Sandercock και η ομάδα ερευνητών του διαπίστωσαν τα παιδιά που ήταν γεννημένα τον Νοέμβριο, είχαν μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη, και ήταν τα δεύτερα ισχυρότερα στην κατάταξη. Όσοι γεννήθηκαν το μήνα Οκτώβριο ήταν σχεδόν το ίδιο σε φόρμα, σκοράροντας υψηλότερα σε δύναμη ενώ τα παιδιά του Δεκεμβρίου ακολουθούσαν από κοντά.

Ο λόγος; Δεν έχει να κάνει με τα ζώδια, απλά οι έγκυες που γεννούν το φθινόπωρο έχουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται από την έκθεση στον ήλιο, σε σχέση με τις μαμάδες που δεν βλέπουν ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους τον χειμώνα.

Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο πολύτιμος είναι ο ήλιος που θέλουν να κρύψουν με επίσημες Γεωμηχανικές, ενώ ήδη κρύβουν ανεπίσημα με τους χημικούς αεροψεκασμούς τους για τους στρατιωτικούς τους σκοπούς και… όχι μόνον!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη