Η «υπερθέρμανση του πλανήτη» μας φέρνει κι άλλη υπερχρέωση – «Πρασίνισα» ήδη!!!

Η

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το σχέδιο που προέκυψε από τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή

Κι αυτό το σχέδιο συμφωνίας που παρουσίασε σήμερα στους αντιπροσώπους 195 χωρών η γαλλική προεδρία της διάσκεψης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για να περιοριστεί η υπερθέρμανση “κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου” θα κοστίσει 100 δισ δολαρίων το χρόνο!!! Τα χρήματα θα δοθούν από τις χώρες του Βορρά προς εκείνες του Νότου.

Αυτό τώρα κάποιος να μου το εξηγήσει. Όλος ο Νότος “λερώνει” και ο Βορράς δεν λερώνει; Και τι εννοεί ο γάλλος ποιητής και πρόεδρος της COP21, Λοράν Φαμπιούς. λέγοντας θα δίνονται κάθε χρόνο; Δωράκι; Όχι βέβαια! Και τι θα τα κάνει ο Νότος τα χρήματα; Θα αγοράζει τεχνολογίες του Βορρά, προφανώς, και ΑΠΕ για να “πρασινίσει” την παραγωγή του ή τις τσέπες του Βορρά με δολάρια!

Το σχέδιο «επιβεβαιώνει τον κεντρικό στόχο μας, που είναι και ζωτικός, να περιοριστεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και να προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε στους 1,5 βαθμούς, κάτι που θα επιτρέψει να μειωθούν σημαντικά οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους αντιπροσώπους που συνήλθαν σε ολομέλεια. ΟΗΕ είναι αυτός, όλοι οι εγκληματίες μαζεμένοι εκεί!

«Αυτό το σχέδιο συμφωνίας είναι δίκαιο, βιώσιμο, δυναμικό, ισορροπημένο και νομικά δεσμευτικό», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στην ομιλία του, η “οποία προκάλεσε ένα ξέσπασμα χειροκροτημάτων από τους αντιπροσώπους οι οποίοι στη συνέχεια σηκώθηκαν όρθιοι. Ο Φαμπιούς, πολύ συγκινημένος, στεκόταν όρθιος στο βήμα, με το χέρι στο μέρος της καρδιάς”, σχολιάζει το οι-κωλο-γικό ιστολόγιο του ΣΚΆΙ, λες και θα μπορούσε να στέκεται στο βήμα καθιστός! Δεν μπορώ να πω, κι εγώ δάκρυσα, από την τόση ευκολία να μας διοικούν με κανόνες μαφίας και να μην κουνιέται φύλλο! “Νομικά δεσμευτικό”, από τον ΟΗΕ των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών”. 

Τα “100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο θα πρέπει να είναι το κατώτατο όριο μετά το 2020“, οπότε θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία που αναμένεται να επισφραγιστεί σήμερα στο Παρίσι και “ένας νέος ποσοτικός στόχος πρέπει να οριστεί το αργότερο το 2025“, είπε ακόμη ο Φαμπιούς. Τώρα που βρήκαμε τον τρόπο πως αρμέγουν τη γελάδα του Νότου, να την αφήσουμε να πάει χαμένη;

Και στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τις 195 χώρες που εκπροσωπούνται στο Παρίσι να κάνουν “το αποφασιστικό βήμα” υιοθετώντας στη διάρκεια της ημέρας τη συμφωνία της διάσκεψης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πάντως ο δικός μας ο Τσίπρας πήγε διαβασμένος στον ΟΗΕ ή είχε προφητική φλασιά. Γιατί μετά τα πολλά “βιώσιμα” που είπε, αναφέρθηκε κι αυτός σε «νομικά δεσμευτική» απόφαση (2:25). Θα τον ακούσετε στο κάτωθι βίντεο, σε άψογα αγγλικά και με προφορά Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο και θαυμάζει: Όλα τα “σίγμα” παχιά!

Είπαμε, η Κλιματική Αλλαγή είναι καλή μπίζνα, καλύτερη κι από του νεκροθάφτη!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη