Ισραηλινός αξιωματικός συνελήφθη στο Λονδίνο για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ι

Ισραηλινός αξιωματικός συνελήφθη στο Λονδίνο για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα  – Αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση της Ισραηλινής πρεσβείας

Απόστρατος αξιωματικός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) συνελήφθη στη Βρετανία για φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της “Operation Protective Edge” το 2014.
 

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν στο Λονδίνο για επαγγελματικό ταξίδι, συνελήφθη κατά την άφιξη του μετά από μια καταγγελία που υποβλήθηκε εναντίον του για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των 50 ημερών του πολέμου.

Ο άνδρας ανακρίθηκε για πολλές ώρες, προτού αφεθεί ελεύθερος μετά από παρέμβαση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Οι Βρετανικές αρχές υποχρεώθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο ανώνυμος αξιωματικός είναι ένας από τους πολλούς ισραηλινούς στρατιώτες και αξιωματικούς που είχαν γίνει καταγγελίες εναντίον του από φιλο-παλαιστινιακές ομάδες σε πολλά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ευρώπη για το ρόλο τους στην επίθεση στη Γάζα.

Παρά το γεγονός ότι η κράτηση συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες, λεπτομέρειες για τη σύλληψη προέκυψαν μόνο την Κυριακή στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Το έγγραφο αναφέρει ότι κάθε στρατιώτης που το όνομά του δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ισραηλινό στρατό για το ρόλο του στον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των 60 που βραβεύτηκαν γενναιότητα, “μπορεί να βρεθεί στη μαύρη λίστα των φιλο-παλαιστινιακών οργανώσεων.”

Ο Ισραηλινός Στρατός λαμβάνει μέτρα προστασίας από τέτοιες συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφάλειας στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, καθώς και ενημέρωση για στρατιώτες και αξιωματικούς, τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους συνταξιούχους, πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη