Ευτυχώς που η ΕΕ …συμφώνησε με Τουρκία: Πλημμύρισε από πρόσφυγες η Λέσβος

Ε

Καλά που η ΕΕ, με την υπογραφή και της Ελλάδας, συμφώνησε με την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και της χορήγησε και πλούσιο μπαχτσίσι 3 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Λέσβο, Στ. Μπαλάσκα, γι’ αυτό προφανώς αυξητικά κινούνται οι ροές μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο από την Τουρκία. Χθες και σήμερα Τρίτη το πρωί στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων της Μόριας, καταγράφηκαν 2261 άτομα ενώ στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου παρέμεναν προς καταγραφή περί τα 300 άτομα. Από το πρωί όμως σήμερα εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στο νησί από κάθε πλευρά του, συρρέοντας όλοι στη Μόρια προκειμένου να καταγραφούν.

Στο hotspot στη Μόρια κρατούνται και οι μετανάστες που καταγεγραμμένοι όντες αποβιβάσθηκαν χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προερχόμενοι από τον Πειραιά προκειμένου να επανακαταγραφούν. Πρόκειται στο σύνολο τους για μετανάστες που απέτυχαν να περάσουν στα σύνορα με τη FYROM και επέστρεψαν στην Αθήνα. Είναι Ιρανοί, Πακιστανοί και προερχόμενοι από χώρες της βόρειας Αφρικής, δηλαδή οικονομικοί μετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου.

Επειδή ισχυρίσθηκαν ότι έχασαν τα χαρτιά της πρώτης τους καταγραφής τους δόθηκαν αντίγραφα και θα αναχωρήσουν άμεσα με το πλοίο για τον Πειραιά. Σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προερχόμενοι από τον Πειραιά έφτασαν λιγότεροι από 10 μετανάστες, αφού όπως έγινε γνωστό με παρέμβαση των Λιμενικών αρχών στον Πειραιά η μετακίνηση των μεταναστών πίσω στη Λέσβο αποτράπηκε.

Εν τω μεταξύ το κύριο σημείο αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο είναι πλέον στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από τη Θερμή στα βόρεια μέχρι και το αεροδρόμιο στα νότια της πόλης. Αλλά και στην ίδια την πόλη της Μυτιλήνης αποβιβάζονται.

Σήμερα για μια ακόμα φορά μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν στη δημοτική ακτή Τσαμάκια. Ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος παρενέβησαν αρκετές φορές σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους και προκειμένου να οδηγήσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλαστικές βάρκες που είτε είχαν σβήσει οι μηχανές τους είτε κινδύνευαν να ανατραπούν είτε σε αυτές επέβαιναν τραυματίες ή άρρωστοι.

πηγή: mignatiou.com

Και η Frontex θα “φυλάει” τα σύνορα να μην βγουν από την Ελλάδα. Πιο στημένη δουλειά πεθαίνεις! Αλλά ευτυχώς έχουμε κυβέρνηση που θα το λύσει κι αυτό!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη