Γαλλία: Συνελήφθη ο Τομάς Φαμπιούς για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Γ

Συνελήφθη ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς

Ο Τομάς Φαμπιούς, ο μεγαλύτερος γιος του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας η, τέθηκε την Τρίτη υπό κράτηση και πρόκειται να ανακριθεί από τις αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για πλαστογραφία, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετέδωσαν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές.

Δικαστικές πηγές γνωστοποίησαν ότι η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνα στο διαμέρισμα του Τομάς Φαμπιούς στο Παρίσι.

Τον Ιούνιο του 2013 η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την αγορά εκ μέρους του 34χρονου σήμερα γιου του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών το 2012 ενός διαμερίσματος 289 τετραγωνικών μέτρων, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού έναντι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή ακριβώς η συναλλαγή κίνησε το ενδιαφέρον της μονάδας καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας (Tracfin).

Το 2012 επίσης η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε ξεχωριστή έρευνα για απόπειρα πλαστογραφίας.

Σε βάρος του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου. Κατηγορείται ότι υπέγραψε ακάλυπτες επιταγές ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων (3,2 εκατομμύρια ευρώ) σε πολλά καζίνο στο Λας Βέγκας στα μέσα του 2012.

Ο Τομάς Φαμπιούς δεν έχει ανακριθεί από τις αρχές για καμία από τις δύο υποθέσεις, επισήμανε πηγή που πρόσκειται στο περιβάλλον του.

Ο δικηγόρος του Κιρίλ Μπονάν επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του κρατείται, δεν προέβη ωστόσο σε κανένα άλλο σχόλιο.

Να θυμίσουμε ότι ο μπαμπάκας του ήταν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών που με συγκίνηση παρουσίασε το σχέδιο που προέκυψε από τη Σύνοδο στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή και το μπουγιουρντί των 100 δις ετησίως. Το μήλο κάτω από μηλιά πέφτει συνήθως.

Η «υπερθέρμανση του πλανήτη» μας φέρνει κι άλλη υπερχρέωση – «Πρασίνισα» ήδη!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη