Αποσύρεται στο παράλληλο πρόγραμμα κατόπιν απαιτήσεων των δανειστών

Α

Μετά από σφοδρή αντίδραση των Ευρωπαίων δανειστών που απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. η κυβέρνηση αποσύρει άρον-άρον το σχέδιο νόμου με το παράλληλο πρόγραμμα! – Είναι που το ΔΝΤ αναγνώρισε τα λάθη του…

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κατά πληροφορίες, σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς αποφασίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το επανακαταθέσει μέτα τις γιορτές, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές. Κυβερνητικό στέλεχος παραδέχτηκε ότι η βασική διαμαρτυρία των δανειστών συμπυκνώνεται στο γεγονός πως το πολυνομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα δεν ήταν κοστολογημένο.

Για την εξέλιξη -δηλαδή για την απόφαση να μην κατατεθεί σε αυτή την χρονική στιγμή το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα – ενημερώνει αυτή την ώρα τα μέλη του Euro Working Group ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομκών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφού γίνει διαβούλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς, το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα θα έρθει στη Βουλή κάποια στιγμή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πάντως δυσφορία υπήρξε και για το δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων, αφού το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε υπολογίσει το ακριβές κόστος, το οποίο θα ήταν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι πρώτη φορά που οι δανειστές εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αφού το ίδιο είχε συμβεί για σειρά τροπολογιών που κατατέθηκαν και αφορούσαν την Παιδεία.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη