Ο Ρέντσι τα χώνει στη Μέρκελ για την πώληση των ελληνικών αεροδρομίων

Ο

Επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομίων, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής εταιρείας Fraport AG-Slentel Ltd για την πώληση 14 περιφερειακών αερολιμένων, απευθύνθηκε στην κ. Μέρκελ λέγοντάς της: «Αγαπητή Άνγκελα δε μπορείτε να μας λέτε ότι μας δίνετε το αίμα σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Σήμερα είχαμε δυο συζητήσεις, ουσιαστικής σημασίας. Είπα στην καγκελάριο Μέρκελ πως όταν η Γερμανία παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως δωρητής αίματος, στα μάτια της Ευρώπης δεν εμφανίζεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο: το ότι κάνει, κανείς, λογικές ερωτήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός της Γερμανίας. Δεν πρέπει, αντιθέτως, ούτε να φανεί, κανείς, υποτελής, όπως μπορεί, ίσως, να μοιάσαμε στο παρελθόν», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατήγγειλε το γεγονός ότι η Ευρώπη ηγείται από την Γερμανία, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν οι κανόνες να ισχύουν μόνο για κάποιους.

«Ο Ρέντσι ζήτησε εξηγήσεις από τη Μέρκελ, θυμίζοντας ότι η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, έχασε θέσεις εργασίας και ανταγωνιστικότητα εν συγκρίσει με την Αμερική. Τη στάση του Ιταλού πρωθυπουργού στήριξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κόστα και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ», καταλήγει η ηλεκτρονική έκδοση της Corriere della Sera.

Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να υποβιβάσει το γεγονός δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά «μόνο ερωτήσεις», οι οποίες όπως είπε δεν ερμηνεύονται ως θέση εχθρική κατά της Γερμανίας.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία.

Τη στάση του Ιταλού πρωθυπουργού στήριξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά τα αεροδρόμια τα έδωσε… Στον Αλέξη Τσίπρα έπρεπε να τα χώσει. Takes two to tango…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη