Ηλεκτρονικό εισιτήριο από το 2016 στις αστικές συγκοινωνίες

Η

Σε λειτουργία τίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο (Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου) στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, από το 2016

Με την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών τα χάρτινα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο ΟΑΣΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε χθεσινή του συνεδρίασε έδωσε την ομόφωνη έγκρισή του στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εγχειρήματος, το οποίο υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 12ετούς χρονικής διάρκειας. Με το πέρας της σύμβασης, η υπηρεσία θα περάσει αποκλειστικά στον ΟΑΣΑ.

Για την κάλυψη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου απαιτείται εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, καθώς και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού, οποίες και θα ανοίγουν με «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα κοστολογούνται σύμφωνα με τη χρήση τους,

Το ηλεκτρονικό εισητήριο θα καλύπτει τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και τον προαστιακό. Ανοίγεται παράλληλα ο δρόμος για χρέωση βάσει απόστασης και συχνότητας χρήσης.

Το τελικό κόστος υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε 58.800.000 ευρώ, με το 49% να χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και το 51% από κεφάλαια της αναδόχου εταιρίας (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-LG).

Να περιμένουμε και περαιτέρω αυξήσεις;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη