Χιλιάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της Ινδονησίας

Χ

Εκατοντάδες τόνοι νεκρά ψάρια βρέθηκαν να επιπλέουν στα νερά, κοντά στην Τζακάρτα

Προβληματισμένοι είναι ψαράδες και επιστήμονες στην Ινδονησία όπου χιλιάδες νεκρά ψάρια γέμισαν τη λίμνη Citra χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου τους.

Εκατοντάδες τόνοι νεκρά ψάρια βρέθηκαν να επιπλέουν στα νερά, κοντά στην Τζακάρτα, και οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να ευθύνονται για τον θάνατό τους οι καταρρακτώδεις βροχές.

Το υπουργείο αλιείας δεν αποκλείει η πολλή βροχή να προκάλεσε ξαφνική άνοδο στη θερμοκρασία των υδάτων. (? ε;)

Ψαράδες και εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν τα νερά- και να προστατεύσουν και τον πληθυσμό των ψαριών που επιβίωσε.

“Είναι πιθανό ο μαζικός θάνατος ψαριών να οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου κι έτσι οι ειδικοί μελετούν δείγματα από τα νεκρά ψάρια προκειμένου να διακριβώσουν τι τα σκότωσε”. Και αυτή τη φράση ακούμε κάθε φορά που υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο, χωρίς ωστόσο να μαθαίνουμε που κατέληξαν οι μελέτες.

«Δεν είναι ασυνήθιστο να πεθαίνουν πολλά ψάρια. Αλλά φέτος υπήρξε αύξηση και στη συχνότητα και στον όγκο των θανάτων», τόνισε ντόπιος ψαράς.

Μόλις δύο μέρες πριν, βυθίστηκε στην Ινδονησία πλοίο με περισσότερους από 100 επιβάτες. Η μηχανή του υπέστη σοβαρή βλάβη ενώ ταξίδευε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω θαλασσοταραχής ανοικτά των ακτών του νότιου Σουλαουέσι χθες βράδυ, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν την προσέγγιση των συνεργείων διάσωσης. Σήμερα μαζεύουν όσους έχουν διασωθεί και εντοπίστηκαν να επιπλέουν με σωσίβια.

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες ανέβασαν τη θερμοκρασία στη λίμνη; Λίγο περίεργος δεν είναι ο συνδυασμός; Εκτός κι αν έχεις ένα μηχάνημα που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και το όνομα αυτού… HAARP!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη