Δεν είστε σε λίστα; Χάσατε! – Νέα λίστα υπόσχεται τακτοποίηση των φοροφυγάδων

Δ

Πολύ σοβαρά φαίνεται πως έχει πάρει η αριστερή μας η κυβέρνηση το θέμα της φοροδιαφυγής και θέλει να το κλείσει. Πως; Νομιμοποιώντας όσους έχουν επιδοθεί στο σπορ για να μην αφήσει εκκρεμότητες πίσω της

Το βράδυ της Τρίτης,  ο γ.γ του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ερβέ Φαλτσιανί στο Παρίσι, κατέθεσε στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ένα αρχείο με 500.000 κινήσεις όλων των Ελλήνων καταθετών στην HSBC.

Πρόκειται για ένα αρχείο που θα χρειαστεί ειδικό τεχνικό για να “ξεκλειδώσει” και να αρχίσει να δίνει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στον έλεγχο του μαύρου χρήματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι το επίμαχο αρχείο είναι αποκαλυπτικό, αφού δείχνει όλο το ιστορικό των κινήσεων και των προσώπων, δηλαδή ποιοι κατέθεσαν και πότε χρήματα, αλλά και που διοχετεύθηκαν.

Ο Μιχάλης Καλογήρου,  έφυγε  από τις Βρυξέλλες που βρισκόταν με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής και πήγε στο Παρίσι όπου συνάντησε τον άνθρωπο ο οποίος υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ από την HSBC Εμβρέ Φαλτσιανί. Εκείνος, μετά το ραντεβού που είχε με τους Έλληνες εισαγγελείς προ δύο μηνών, αλλά και τη συνεργασία μαζί τους, του παρέδωσε ένα ακόμη στικάκι, αφού το υλικό που είχε δώσει στους εισαγγελείς ήταν παρά πολύ μικρό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά και την ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες, ανεξαρτήτως αν είναι παράνομα αποδεικτικά μέσα.

Μέχρις εδώ όλα καλά. Τι θα περίμενε κανείς, λοιπόν, από μια αριστερή κυβέρνηση που επανειλημμένα έχει υποσχεθεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή; Πρόστιμα καμπάνες για το αδήλωτο χρήμα και κατασχέσεις όλων των ποσών που θα αποδειχτούν και μαύρα. Σωστά;

Λάθος! Οι αποκαλύψεις θα συνδεθούν και με το νομοσχέδιο για εθελουσία επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων από το εξωτερικό, ώστε οι φοροφυγάδες να μπορέσουν να επιστρέψουν τα χρήματα με ευνοϊκές συνθήκες. Δηλαδή, θα πληρώσουν κάτι λίγο, τα χρήματα θα επιστρέψουν στη χώρα μεν αλλά ξεπλυμένα, πεντακάθαρα κι έτοιμα να αγοράσουν ό,τι θέλουν. Ακόμα και σπιτάκια και επιχειρήσεις που θα βγουν σε πλειστηριασμό, κάτι που πριν ήταν αδύνατον αφού “κρύβονταν” σε ξένες τράπεζες.

Σας το έχω ξαναπεί. Μπείτε σε καμιά λίστα, γιατί αν κυκλοφορείτε έξω αδέσποτοι, έρχεται μπόγιας της εφορίας να σας συλλάβει και να σας κατάσχει τα πάντα. Ενώ μέσα, υπάρχει προστασία έναντι συμβολικού αντιτίμου.

Την αριστερά μου μέσα!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη