Βέλγιο: Νέα προβλήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ντουλ

Β

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν εκ νέου την λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου κοντά στην πόλη Ντουλ, στα βόρεια της χώρας

Αιτία μία διαρροή ύδατος, που χαρακτηρίστηκε μικρή και μη επικίνδυνη αλλά η κίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου.

«Γύρω στη 01:00 εντοπίσαμε μία μικρή διαρροή ύδατος σε αγωγό του μη πυρηνικού τμήματος του συγκροτήματος. Κατά συνέπεια οι ομάδες μας διέκοψαν την κεντρική παροχή ώστε να προχωρήσουν σε μία πιο λεπτομερή ανάλυση και να οργανώσουν τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Είναι θέμα ημερών και στην συνέχεια οι ομάδες μας θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν το κεντρικό σύστημα, αλλά και πάλι όλ’ αυτά αποτελούν το επίκεντρο αναλύσεων αυτήν την στιγμή», ανέφερε η Αν-Σοφί Ιγκέ, εκπρόσωπος της Ελεκτραμπέλ.

Ο συγκεκριμένος αντιδραστήρας υπ’ αριθμόν 3 επανενεργοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μετά από 21 μήνες, όταν σημειώθηκε ατύχημα αφού εντοπίστηκαν μικρορωγμές.

Πρόκειται για τον δεύτερο αντιδραστήρα στο Βέλγιο, που τίθεται σε καθεστώς αναστολής την τελευταία εβδομάδα, αφού στις 19 Δεκεμβρίου διεκόπη η λειτουργία στην Τιάνγκ, στα νοτιοανατολικά, εξαιτίας πυρκαγιάς μικρής έκτασης.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη