Έρχονται τα Robocop!

Έ

Μια νεοσύστατη εταιρεία που ονομάζεται Palo Alto Knightscope έχει αναπτύξει στόλο από ρομπότ ενάντια της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και υπόσχεται να μας κρατήσει ασφαλή!

Στιγμιότυπο 2016-01-02, 5.09.45 μμΕνώ η Knightscope δηλώνει ότι δεν σκέφτεται τα ρομπότ να αντικαταστήσουν τους μπάτσους σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή τους φρουρούς ασφαλείας στο εγγύς μέλλον, η εταιρεία τα βλέπει ως βοηθούς για τις ανθρώπινες ομάδες ασφαλείας.

Τα Κ5 bots ασφαλείας της Knightscope μοιάζουν με κάτι ανάμεσα στο R2D2 και το Dalek από το Doctor Who – και το σύστημα πίσω από αυτά τα bots είναι λίγο οργουελικό. Το Κ5 έχουν ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις και εξελιγμένες δυνατότητες παρακολούθησης για να έχουν τους δημόσιους χώρους υπό έλεγχο, καθώς περιφέρονται στους ανοιχτούς χώρους, αίθουσες και διαδρόμους για ύποπτη δραστηριότητα.

Ο διευθύνων Σύμβουλος, Stacey Dean Stephens, ένας πρώην πράκτορας της επιβολής του νόμου, ήρθε με την ιδέα να δημιουργήσει ένα δίκτυο πρόβλεψης για την πρόληψη της εγκληματικότητας με τη χρήση των ρομπότ.Αυτός και ο συν-ιδρυτής του, William Li, έλαβαν κοντά στα $ 12 εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση αυτής της τόσο “καινοτόμου” ιδέας. Αν και… καινοτόμα δεν τη λες, αφού τα έχουμε δει στις ταινίες του Χόλιγουντ εδώ και χρόνια.

Αλλά ήρθε η ώρα να πάρουν σάρκα και οστά, ή μάλλον… μέταλλα και τσιπάκια, αφού όπως λέει και το υπ’ αριθμόν 1 όργανο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μπαίνουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, όπου οι μηχανές θα αντικαταστήσουν δεκάδες επαγγέλματα και θα στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην ανεργία.

Μάλλον από αυτή την τύχη δεν θα γλυτώσουν ούτε οι μπάτσοι. Κι αυτό αυτά τα χαριτωμένα ρομποτάκια, θα περάσουμε στα άλλα τέρατα του σινεμά.

Οι αντιεξουσιαστές θα πρέπει να προσαρμόσουν το σύνθημα τους σε κάτι πιο σύγχρονο: Από το “μπάτσοι, γουρούνια – δολοφόνοι”, να περάσουν στο “μπάτσοι, τενεκέδες – δολοφόνοι”! Όχι πως θα τους ακούσει και κανείς, εξάλλου, γι’ αυτό τα φτιάχνουν…


 

διαβάστε το ετοιμάζει η παγκόσμια ελίτ για την ανθρωπότητα:

Τι θα συζητηθεί φέτος στο Νταβός όπου θα συμμετάσχει και ο Τσίπρας

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη