«Τί σου φταίει η προσευχούλα παιδί μου;» – Έχει δύναμη, αυτό τους φταίει!

«

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, με επιστολή- παρέμβασή του απαντάει στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία

Στο κείμενό του, ο Μητροπολίτης σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Τη μανία να εξαφανίσουμε ό,τι καλό, ό,τι άγιο, ό,τι αγνό, ό,τι σεμνό για μας. Τι σου φταίει η προσευχούλα παιδί μου; Στο Κοινοβούλιο των ΗΠΑ αρχίζουν με την απαγγελία του «Πάτερ ημών» τις εργασίες τους. Εμείς τι πάθαμε; Εμείς αγωνιστήκαμε, όπως λέει ο Κολοκοτρώνης μας, πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος. Ντρεπόμαστε για την Πίστη μας; Δεν αφήνουμε την τρυφερή ψυχή του παιδιού να επικοινωνήσει με το Θείον; […]

Για την προσευχή όμως; Γιατί οι νέοι μας ενοχλούνται απ’ την προσευχή. Ποια σχέδια τούς χαλάει; Ακόμη δεν έφυγαν απ’ το Σχολείο, ακόμη έχουν φρέσκιες στο νου τους τις εμπειρίες της παιδικής προσευχής, κοντά στα γόνατα της γιαγιάς, ακόμα, δεν πρόλαβε να πωρωθεί η καρδιά τους, προς τι τούς ενόχλησε η προσευχή;

Και τώρα μάλιστα, που τα στίφη των δια της φτωχής χώρας μας διερχομένων Μουσουλμάνων, προβάλλουν την προσευχή και την ανεχόμαστε και καλά κάνουμε, και μάλιστα την υπερασπιζόμαστε την προσευχή τους, και είμαστε εύκολοι και οίκους προσευχής να τούς ανεγείρουμε, γιατί τούς βλάπτει η δική μας πεντάλεπτη προσευχή; Τι σχέδια τούς χαλάει; Όταν πρόκειται για τους ξένους, τούς αναγνωρίζουμε κάθε δικαίωμα. Όταν πρόκειται για μάς, πρέπει να ξεπουληθεί κάθε αξία. Τι μεταχείριση είναι αυτή;

Πήγα να βγάλω νέα ταυτότητα γιατί την είχα χάσει, και ο αρμόδιος νεαρός αστυνομικός δεν μού αναγνώριζε το δικαίωμα να τοποθετηθεί στη νέα ταυτότητα, η φωτογραφία μου με καλυμμαύχι. Πρέπει γυμνή τη κεφαλή, μού είπε, κι έψαχνε να μού βρει τη σχετική Εγκύκλιο να μού τη δείξει για να με πείσει. Κι εγώ τού είπα “μην την ψάχνεις παιδί μου την Εγκύκλιο, την ξέρω”. Είναι αυτή που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην μουσουλμάνα να βγει με μπούργκες και φερετζέδες. Μια δεινή μανία, από μας τους ίδιους για τα δικά μας. Φόβος και τρόμος».

Η προσευχή έχει δύναμη, αυτό τους φταίει!

imagesΗ προσευχή έχει τεράστια δύναμη και ακόμα και θεραπευτικές ιδιότητες. Μάλιστα, όχι μόνο δεν πρέπει να αφαιρεθεί από τα σχολεία, αλλά να διδάσκεται πως πρέπει να γίνεται σωστά.

Έκπληκτοι οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι…. η προσευχή αποτελεί ένα πραγματικό φάρμακο για τις ψυχικές, αλλά και τις σωματικές ασθένειες.

Τον Μάιο του 1995, μια από τις πλέον έγκριτες ιατρικές εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, η «Journal of the American Medical Association», δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο: «θα πρέπει οι γιατροί να συνταγολογούν την προσευχή στους ασθενείς;». Το κείμενο εκπλήσσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς σ’ αυτό γίνονται αναφορές σε περιπτώσεις ασθενών που έγιναν καλά με μεθόδους που δεν άπτονται της κλασικής θεραπείας.

Πολλά χρόνια αργότερα, ένας μεγάλος αριθμός ασθενών -ανάμεσα τους και πολλοί άθεοι- παραδέχονται ότι η προσευχή μπορεί να συμβάλει θεαματικά στην ίαση. Δεν πρόκειται, φυσικά, για θαύμα ούτε για την πλήρη αντικατάσταση στις επιστημονικές μεθόδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία έγινε χρησιμοποιώντας παράλληλα με τις εφαρμογές, και τη δύναμη της προσευχής.

Εκείνο που αποτελεί είδηση, ωστόσο, είναι ότι οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν με ακριβή επιστημονικό τρόπο την επίδραση της προσευχής πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι η προσευχή προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση, που επιφέρει επιβράδυνση των καρδιακών παλμών και του ρυθμού της αναπνοής, πτώση της αρτηριακής πίεσης, σημαντική μείωση της ανάγκης για οξυγόνο και της παραγωγής του διοξειδίου του άνθρακα, (κάνει καλό και στο περιβάλλον, θα έλεγε κανείς με χιούμορ, μιας και το CO² έχει γίνει έμμονη ιδέα κάποιων “κλιματιστικών θρησκειών”!)

Στη σφαίρα των ψυχικών αντιδράσεων, είναι έντονη η αίσθηση της ηρεμίας και η μείωση του άγχους. Οι διαπιστώσεις αυτές εξηγούν το γεγονός ότι οι ασθενείς που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεραπεύτηκαν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από τους άλλους.

Οι σημαντικές αποκαλύψεις των ερευνών στις πανεπιστημιακές κλινικές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σταματούν εδώ. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καταπληκτικό «φαινόμενο». Πρόκειται για την επίδραση της μαζικής ή συλλογικής προσευχής.

Οι επιστήμονες πλέον πιστεύουν ότι κατά την ανθρώπινη προσευχή δημιουργείται μια ενέργεια που αλληλεπιδρά με εκείνη του σύμπαντος. Με πολύ απλά λόγια, τα ανθρώπινα μαγνητικά πεδία, εναρμονίζονται με τα συμπαντικά.

Τι λέει η Μητέρα της γιόγκα, Shri Mataji, για την προσευχή

Σρι Μάτατζι

Όπως έχει εξηγήσει πολλές φορές, τα δεινά των ανθρώπων οφείλονται κύρια στο ότι… σκέπτονται! Με λίγα λόγια, το Εγώ μας, εμποδίζει στην ανώτερη δύναμη να παρέμβει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα μας. Είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος εχθρός ενάντια στην Αυτογνωσία, που είναι η ταύτισή μας με το Πνεύμα. Όλη η διδασκαλία της και η μέθοδος του διαλογισμού που έχει αναπτύξει είναι τρόποι για να μπορέσει κανείς να βρεθεί σε “συνείδηση χωρίς σκέψη”. Όταν κάποιος φτάσει στο στάδιο αυτό, έχει απόλυτη επίγνωση όχι μόνο του φυσικού κόσμου, αλλά και του πνευματικού και των δυνάμεων που τον ορίζουν.

176654_14fd03ff5abd97ab71d52a891e6eea23Η εξισορρόπηση των καναλιών και η καθαρότητα του νευρικού συστήματος ήταν η μέθοδος που ανέπτυξε προκειμένου κάποιος να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Επίπεδο που επίσης του προσφέρει και υγεία, σωματική και πνευματική, αλλά και θεραπευτικές ικανότητες. Κι εδώ ας αναρωτηθεί κανείς:

Πόσο τυχαίο είναι που έχει καθιερωθεί να φέρνουμε τα δυο χέρια μαζί, είτε δένοντας τα, είτε ενώνοντας τις παλάμες; Αυτό βοηθάει στην εξισορρόπηση των καναλιών. Και πόσο τυχαίο είναι που σκύβουμε το κεφάλι μπροστά ή προς τα πίσω; Αυτό βοηθάει στο κατέβασμα των δύο “μπαλονιών” – του Εγώ και του Υπερεγώ και κάνει την “ένωση” με το σύμπαν πιο εύκολη. (μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κανάλια στα μαθήματα Διαλογισμού).

Δεν ξέρω πόσα και τι από αυτά γνωρίζει η νεολαία του ΣΎΡΙΖΑ, του “αριστερού” κόμματος του διαλεκτικού υλισμού, που είναι αριστερό μόνο σε όσα και όποτε το συμφέρει, αλλά τα αφεντικά τους, τα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα. Γνωρίζουν τη δύναμη της προσευχής, ατομικά και συνολικά και αυτό δεν τους αρέσει, γιατί θέλουν πολίτες αδύναμους και εύκολα χειραγωγήσιμους.

Όλα τ’ άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις – ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ.

Προσωπικά, έχω να καταθέσω τούτη την μαρτυρία: Σε ομαδικό μάθημα, όπου τόσο εγώ όσο και οι μαθητές μου είχαμε ΟΜΑΔΙΚΌ πονοκέφαλο (πρέπει να δούλευε το HAARP στο φουλ) είπαμε όλοι μαζί το “Πάτερ Ημών” με κλειστά μάτια, συγκεντρωμένοι, τρεις φορές εν χορώ, και ο πονοκέφαλος πέρασε απ΄όλους μας. Όχι… δεν έτυχε… πέτυχε!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη