Έκπτωση φόρου έως και 70% για όσους αποκαλύψουν μόνοι τους αδήλωτα εισοδήματα

Έ

Με έκπτωση φόρου έως και 70% θα προσπαθήσει το υπουργείο Οικονομικών να «κινητοποιήσει» όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα, σε τράπεζες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το οποίο αποκαλύπτει η «Καθημερινή», προβλέπει ότι το ύψος της τελικής έκπτωσης του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν. Ετσι, το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο- της τάξεως του 70%- για όσους τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ή έντοκα γραμμάτια. Από την άλλη, αν τα χρήματα μείνουν σε απλό καταθετικό λογαριασμό, σε ελληνική τράπεζα, η έκπτωση του φόρου θα είναι 20%.

Αυτό αφορά όσους έχουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα και γενικότερα τίτλους του εξωτερικού, στο χρηματιστήριο ή σε πλατφόρμες συναλλαγών. Από τους ευνοϊκούς όρους εξαιρούνται τα κεφάλαια που είναι εκτός τραπεζικού συστήματος και θα εμφανιστούν χωρίς παραστατικά. Ομως, τα ποσά που ήταν σε τράπεζες και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στα «στρώματα» και αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, θα μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο, προβλέπει:

 • Ο φόρος για τη νομιμοποίηση κεφαλαίων θα υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων, του έτους στο οποίο αποκτήθηκαν τα κεφάλαια. Η επιλογή του έτους θα είναι δικαίωμα του φορολογούμενου.
 • Οσοι νομιμοποιήσουν τα εισοδήματα θα γλιτώσουν πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.
 • Οσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαια από το εξωτερικό και τα επενδύσουν στην Ελλάδα θα έχουν έκπτωση 20-70%. Οσοι τα νομιμοποιήσουν αλλά τα διατηρήσουν στο εξωτερικό δεν θα έχουν καμία έκπτωση, αλλά θα γλιτώσουν πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.
 • Στη ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

Η έκπτωση θα είναι:

 • 70% αν τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε ομόλογα ή έντοκα του ελληνικού δημοσίου
 • 20-60% αν τοποθετηθούν για σύσταση εταιρείας
 • 20-60% αν τοποθετηθούν σε εταιρεία που επενδύει στην Ελλάδα
 • 20-60% για συμμετοχή σε fund που επενδύει στην Ελλάδα
 • 20-60% για επένδυση σε ακίνητα
 • 20% αν διατηρηθούν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό
 • 30% αν τοποθετηθούν σε προθεσμιακό λογαριασμό
 • 0% αν παραμείνουν στο εξωτερικό

πηγή: iefimerida.gr

Αυτά είναι! Το κράτος σε ρόλο κλεπταποδόχου, με “έντιμα” τεχνάσματα νομιμοποίησης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος! Αγοράστε απατεώνες τα σπίτια των τίμιων φορολογουμένων που θα κατάσχονται και θα σας χαρίζουμε και τους φόρους. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΞΑΝΑΓΊΝΕΙ!!!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη