Ποιανού πράκτορας είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος;

Π

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών και ειδικά του Χαϊκάλη των ΑΝΕΛ και το μόνο συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι το πολιτικό μας τελικά δεν είναι σάπιο, όπως νομίζαμε… είναι πολύ περισσότερο!

Ο Σαμαράς αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά του Χαϊκάλη γιατί σε συνέντευξή του απόψε στο Mega ενέπλεξε το όνομα του Πρωθυπουργού στην υπόθεση χρηματισμού.

Τώρα ο Χαϊκάλης διορθώνει, καλώντας μάλιστα τον Σαμαρά να ψάξουν απο κοινού για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, ενώ ανέφερε ότι ποτέ δεν είπε ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός, απλά ανέφερε το όνομα ενός τραπεζίτη και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό με σχέση με τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος, είχε συναλλαγές με τον Αποστολόπουλο. Ο  Χαϊκάλης του είχε δώσει 5.000 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2013. Για να του τα παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και συνέχισε. «Στη συνέχεια όμως υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερε ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου».

Μετά “καίει” και τον Λαζόπουλο, ο οποίος “προσφέρθηκε” να κάνει μοντάζ στο οπτικοακουστικό υλικό, για να είναι πιο “καθαρό” από θορύβους, βόμβους και άλλα. Που ακούστηκε ξανά να γίνεται μοντάζ ή καθάρισμα σε αποδεικτικά στοιχεία; Βέβαια αυτό που έχει βγει στη δημοσιότητα είναι τώρα ΈΝΑ, ενώ το ΆΛΛΟ, το “βρώμικο, έχει επίσης παραδοθεί στις αρχές. Θυμίζει πάλι λίστα Λαγκάρντ πολλαπλών αντιγραφών…

Αλλά τελικά ποιος είναι αυτός ο Γιώργος Αποστολόπουλος που τον βρίσκεις παντού; Κάποιοι βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν ως “ανόητο” που επικαλείται ότι έχει σχέσεις και κονέ με τράπεζες κι επιχειρηματίες κλπ αλλά είναι “φούσκα”.

apostol-708

Μόνο που αυτή η “φούσκα” είναι παντού μέσα σε όλα τα πολιτικά γραφεία και πλάι στους αρχηγούς:

  • Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, εργάστηκε για διάφορα ξένα funds και την Deutsche Bank.
  • Όπως δημοσιεύει σήμερα το “Κουτί της Πανδώρας”, λίγο πριν την άφιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παίρνει μέρος σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, που αφορούσαν την κρίση.
  • Μετά την ένταξη στο μνημόνιο, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.
  • Ο ίδιος ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν τότε στη ΝΔ, ως τον άνθρωπο που θα κάνει αποκαλύψεις για το θέμα των CDS και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου
  • Με την υπόδειξη του Δημήτρη Σταμάτη, ο Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία στον Πάνο Καμμένο για να δημοσιοποιηθεί το “σκάνδαλο των CDS”. O Αποστολόπουλος δέχθηκε και κατέθεσε για το θέμα στην Εισαγγελία.
  • Όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη ΝΔ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος τον συνάντησε αρκετές φορές και του ζήτησε να τον βοηθήσει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
  • Την ίδια περίοδο, δίνει στοιχεία για την υπόθεση των CDS στη δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC και αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο “Δευκαλίων”.
  • Πριν από ένα χρόνο μεταξύ σοβαρού και αστείου προτείνει στον εκδότη του περιοδικού Κώστα Βαξεβάνη να μην τα βάζει με τραπεζίτες θηρία και θα κανονίσει αυτός να του σβηστούν τα δάνεια. Μετά από αυτή την προσέγγιση, η ομάδα του HOT DOC σταματά κάθε επαφή μαζί του.
  • Ο Αποστολόπουλος το επόμενο διάστημα ανακοινώνει στον Πάνο Καμμένο πως επιστρέφει στη ΝΔ και πιάνει δουλειά στην Τράπεζα Πειραιώς. Στις αρχές  Δεκεμβρίου αρχίζει επαφές με τον Παύλο Χαϊκάλη κάνοντάς του τις προτάσεις χρηματισμού οι οποίες έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Φούσκα, ο πανταχού παρών, Γιώργος Αποστολόπουλος; Ο… “Δευκαλίων”;

Να πιστέψουμε ότι τόσο αφελείς είναι όλοι οι πολιτικοί και μάλιστα αρχηγοί κομμάτων που τον είχαν πλάι τους; – Σαμαράς, Παπανδρέου, Καμμένος και ολίγο από αριστερά;

Αναζητώντας τον «Δευκαλίωνα» στο Ίντερνετ…

Κάποιοι έτρεξαν να πουν ότι είναι ο μπλόγκερ του stoxasmos-politikh.blogspot.gr, κι ότι το θέμα -λένε- έχει αναλάβει να το αποκαλύψει η… HuffPost Greece!

Όμως το ιστολόγιο αρνείται κάθε σχέση με τον κύριο.

Όπως και να ‘χει, η όλη ιστορία επιβεβαιώνει τη βρωμιά που διέπει το πολιτικό μας χώρο, το πάρτι των σκοτεινών κύκλων που γίνεται σε βάρος των κορόιδων κι αυτό γιατί η ατιμωρησία που έχει γίνει θεσμός στην Ελλάδα, τους επιτρέπει άλλα να λένε προεκλογικά κι άλλα να κάνουν την πρώτη μέρα εκλογής των, να παραδίδουν τη χώρα σε μνημόνια αλλοιώνοντας στατιστικά στοιχεία και μετά, όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά να κάνουν και νέο κόμμα, να ξεπουλάν…να ξεπουλάν…να ξεπουλάν… γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα τους αγγίξει.

Δυστυχώς οι Νόμοι έγιναν γιατί οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες να διάγουν βίον ενάρετων. Έτσι, υπό την απειλή συνεπειών του νόμου, ο γείτονας δεν σε σκοτώνει όταν του βρέξεις τη βεράντα.

Αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους πολιτικούς, που θεωρούν το δικαίωμα στο έγκλημα κατά των πολιτών ως Νόμο και Τάξη.

Παρεμπιπτόντως,  στην ελληνική μυθολογία, ο Δευκαλίων είναι ο σύζυγος της Πύρρας, κόρης του Επιμηθέα και της Πανδώρας: ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και αναδημιούργησαν την ανθρωπότητα. Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαιελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται σε παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών, κάτι αντίστοιχο του Νώε.

Μόνο που ο συγκεκριμένος Δευκαλίων, μπαινοβγαίνει σε διάφορα κομματικά σκαριά,, τα οποία εγκαταλείπει ως πόντικας μόλις δει ότι πάνε για τον πάτο!

Για ποιον άλλον δουλεύει ο Δευκαλίων πλην της πάρτης του;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη