«Χαιρετίσματα λοιπόν…στη Βουλγαρία» – Σάλος στο Twitter για την αμοιβή του Παπακωνσταντίνου

«

Σάλος έχει προκληθεί στο Twitter μετά από δημοσιοποίηση πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έδωσε συναυλία στην Ξάνθη και πληρώθηκε 16.500 ευρώ σε λογαριασμό εταιρείας στη… Βουλγαρία

Αν και ο ίδιος δηλώνει πλήρη άγνοια για το θέμα, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν τα καυστικά τους σχόλια:

«Χαιρετίσματα λοιπόν…στη Βουλγαρία»

«Βασίλειος ο ΒουλγαροΦόρος!»

«Χαιρετίσματα λοιπόν στην εφορία, εγω κρατάω την ουσία και πληρώνομαι απο την Βουλγαρία»

«Όσα λέβα σου ‘χω στείλει είναι από μένα, τον Βασίλη»

«Να βγει ο Βασίλης #papakonstantinou να κάνει δηλώσεις για το ασφαλιστικό»

«40 χρόνια έφηβος κοντά μισό αιώνα τα καλοκαίρια τα άρπαζα τα έκρυβα τον χειμώνα»

«Ο #papakonstantinou ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πείστηκε ότι με την πάταξη της φοροδιαφυγής θα βγούμε απ’ τα μνημόνια!!»

«Να κοιμηθούμε αγκαλιά να μπερδευτεί η εφορία»

«Ηταν ένας γάτος, μαύρος πονηρός….»

Δεν είχα ιδέα για την πληρωμή μέσω Βουλγαρίας

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του «Έθνους» πως ο Δήμος Ξάνθης κατέθεσε το ποσό των 16.500 ευρώ για τα έξοδα της συναυλίας του σε εταιρεία στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία είναι κατά πολύ χαμηλότερη, διαχώρισε τη θέση του από τους χειρισμούς του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του και παραδέχτηκε πως αν γνώριζε, δεν θα είχε συναινέσει σε μια τέτοια κίνηση.

Θα είχα αντιδράσει

«Ιδέα δεν είχα για τη συμφωνία. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Αν το γνώριζα, ειλικρινά, θα είχα αντιδράσει» δήλωσε. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αμοιβή η δική του, μαζί με αυτή άλλων 25 ατόμων που συμμετείχαν στη συναυλία, ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ και έχει δηλωθεί στην Εφορία: «Μπορείτε να πάτε στην Εφορία Χολαργού να δείτε την αμοιβή μου» είπε.

Την παντελή άγνοια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για το θέμα επιβεβαιώνει και ο υπεύθυνος του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του κ. Ελισσαίος Πατσέλας: «Εχει αναθέσει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση των οικονομικών των συναυλιών του σε μένα. Ο ίδιος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα» δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο κ. Πατσέλας, ενώ υποστήριξε πως μόνο ένα μέρος των χρημάτων, αυτά που αφορούν στα έξοδα της συναυλίας και όχι στην αμοιβή του καλλιτέχνη, θα φορολογηθούν στη Βουλγαρία. «Η βουλγάρικη εταιρεία ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος είχε κάνει σύμβαση με το πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ξάνθης. Το μισό του συνολικού ποσού, περίπου 8.000 ευρώ, που εισέπραξα εγώ και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, θα φορολογηθεί κανονικά από το ελληνικό κράτος. Το υπόλοιπο, που προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης (μεταφορές, διαμονή, διατροφή, φύλαξη χώρου, διαφήμιση), θα φορολογηθεί στη Βουλγαρία».

Οκ… “αθώος” ο Παπακωνσταντίνου. Ο δήμαρχος Ξάνθης; Αθώος και αυτός; Ελληνικά χρήματα τα πήγε βόλτα στη Βουλγαρία για να φορορολοφηθούν εκεί; Συγχαρητήρια στον κο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη