Αριστερά “νομίσματα” και χρυσές ευκαιρίες

Α

Η λέξη “αριστερά” έχει χάσει τελείως κάθε γνώριμο ορισμό και έννοια. Ξαφνικά έγινε ένα αριστερό ουράνιο τόξο, ίδιο με εκείνων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας

Ο αριστερός Τσίπρας και το αριστερό κόμμα του, αποδείχθηκαν οι πλέον μνημονιακοί των μνημονιακών. Και οι πλέον μεταρρυθμιστικοί των μεταρρυθμιστικών. Σε σημείο που αναρωτιέσαι τι άλλες μεταρρυθμίσεις θα προσφέρει ένας Μητσοτάκης τζούνιορ, πλην του να ξηλώσει μερικές χιλιάδες του δημοσίου για να χτίσει εξ αρχής το δικό του πελατειακό κράτος. Το πασοκοσυριζαϊκό πάλιωσε και δεν τον εξυπηρετεί. Και ο αριστερός Τσίπρας, εξελέγη όχι μόνο γιατί υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη με της οποίας κάποια αριστερά κόμματα είναι τακιμιασμένος.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ένας άλλος αριστερός του Τσίπρα, έφυγε για να κάνει τη δική του αριστερή ευρωπαϊκή πολιτική. Τούτος ο αριστερός, όσο ήταν τσάρος της οικονομίας, ήθελε να μην φορολογήσει τους πλούσιους, να βάλει παράλληλο νόμισμα, τη χρήση καρτών και bitcoin, χαφιέδες της εφορίας να παρακολουθούν μαγαζάκια και πολλά άλλα αριστερά.

Θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου αριστερού κόμματος, μάλιστα στο Βερολίνο, στις 9 Φεβρουαρίου 2016.

Μάλιστα λέγεται ότι ο χώρος που ο κ. Βαρουφάκης θα ανακοινώσει το νέο του κόμμα DIEM25 βρίσκεται απέναντι από το γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» όπως θα είναι το όνομά του, ή DIEM25 (Democracy in Europe Movement 2025), φιλοδοξεί να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική ανάμεσα στην επιστροφή στο «κουκούλι του έθνους-κράτους» και στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών». Κι όποιος καταλάβει από τη δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη, να το πει και στους άλλους. Το κακό είναι ότι πάλι ο καθένας θα καταλάβει αυτό που ο ίδιος επιθυμεί και όχι αυτό που έχει στο μυαλό του ο Γιαννάκης. Ή… μήπως ο George;

Από τον άλλο αριστερό, τον κο Καζάκη, μαθαίνουμε ότι στις στις 23 Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του νέου κόμματος, συγκαλείται στο Παρίσι διεθνής συνάντηση για το Σχέδιο Β της Ευρώπης. Είναι το Σχέδιο Β του Σόρος και του Σόιμπλε. Το σχέδιο αφορά σε διπλό ή παράλληλο νόμισμα στις χτυπημένες οικονομίες της ευρωζώνης σαν την Ελλάδα ως η μόνη εναλλακτική.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο Σόρος τόνισε σε συνέντευξη του ότι η Ελλάδα δεν έχει ενδιαφέρον ως τόπος επένδυσης όσο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Περιμένει να πέσουν κι άλλο οι τιμές για καλύτερη ξεπούλα κι αυτό θα γίνει μόνο αν βγούμε από την ευρωζώνη.

Από την άλλη ο αριστερός Καζάκης με τους άλλους αριστερούς πρώην συριζαίους Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου, θα βρίσκονται λένε στη συνάντηση της αριστεράς του Σόρος για να διαμαρτυρηθούν ως γνήσιοι αριστεροί (το ΚΚΕ θα το πάρετε μαζί σας ή τους πειράζουν τα αεροπλάνα;) Αυτοί όλοι θέλουν νέο εθνικό νόμισμα, αλλά και πάλι με διαφορετικούς όρους ο καθένας, γι’ αυτό και δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Τελικά αν κόβαμε κι από ένα νόμισμα για το κάθε είδος αριστεράς που έχουμε σήμερα, να πως η χώρα θα γινόταν πλούσια!

Αυτή η απάτη της “νομισματικής” λύσης έχει αρχίσει να κουράζει τα μάλα. Λες και είναι το νόμισμα που καθορίζει τις ανισότητες, τη διαφθορά και το ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο μια χώρα. Καθαρά αποπροσανατολιστικό τρικάκι οικονομίστικης μορφής για να ζαλίζει τον κόσμο και να δίνει φρούδες ελπίδες.

Μήπως δεν υπάρχουν χώρες που ευημερούν με κοινό νόμισμα; Μήπως δεν υπάρχουν πολιτείες των ΗΠΑ που υποφέρουν σε αντίθεση με άλλες που είναι σε καλύτερη μοίρα και έχουν όλες το δολάριο ως νόμισμα; Ο Ομπάμα δήλωσε προχτές ότι η οικονομία της χώρας του πάει μια χαρά. Τους πολίτες της Νέας Ορλεάνης τους ρώτησε;  Του Ντιτρόιτ, που τους έστησαν και άγαλμα του Σατανά, πέρσι; Μήπως η Βρετανία που δεν είναι στην ευρωζώνη και θέλει να βγει κι από την Ε.Ε. δεν έχει ταράξει τους Βρετανούς στη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις; Μήπως οι χώρες της Αφρικής που υποτίθεται βρίσκονται και σε ανάπτυξη και με τόσα πλούτη δεν έχουν φτωχούς λαούς και μια συνεχώς αυξανόμενη ντόπια ελίτ; Το ίδιο και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μήπως η Κίνα, η πανίσχυρη, με δικό της νόμισμα δεν κινδυνεύει ξαφνικά να καταρρεύσει συμπαρασύροντας και όλη την παγκόσμια οικονομία;

Μια χρυσή ευκαιρία στα σκουπίδια!

Στα χρόνια όπου η παγκοσμιοποίηση τρέχει με χίλια, όπου η Ατζέντα 21 κάθε μέρα κόβει κι από μια ελευθερία και προσθέτει μια υποχρέωση, το να κάθεσαι και να μιλάς για νομίσματα είναι σαν να λες ψέματα σε καρκινοπαθή βαριάς μορφής να πάρει ασπιρίνη ή ακόμα… το νερό του Καματερού.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό και θα πέσει κι άλλο και θα μείνει κάτω για τα επόμενα 10 χρόνια. Κάποιες χώρες θα χάσουν πολύ από αυτό. Η δικιά μας, θα μπορούσε να ωφεληθεί με μια μόνο κίνηση κι ας βρίσκεται στο ευρώ: Πρώτον να βάλει στοπ στην αισχροκέρδεια των ντόπιων πετρελαιάδων και δεύτερον να ρίξει τους φόρους. Αυτόματα με φτηνό πετρέλαιο και σωστό έλεγχο της αγοράς, τα πάντα θα φθήναιναν, η αγορά και η παραγωγή θα μπορούσε να κινηθεί ΚΑΙ να γίνει ανταγωνιστική όπως μας τα έχουν πρήξει όλα αυτά τα χρόνια. Μια χρυσή ευκαιρία που, οι μεν μνημονιακοί την αφήνουν επίτηδες να πάει χαμένη, οι δε άλλοι αντιμνημονιακοί του κώλου δεν την αναφέρουν ΚΑΝ!!! Μούγκα στη στρούγκα!!!

Γιατί… μη μου την ελίτ τάραττε! Και γιατί είναι όλο λόγια του αέρα και νομίσματα για μεταξωτές κορδέλες!

Έχω μια σκυλίτσα και -μα τω Θεώ- δεν θα την έδινα σε κανέναν από αυτούς τους αριστερούς να την πάει βόλτα για κατούρημα!

Και ψιτ… το αμερικανοσιωνιστικό Stratfor “προβλέπει” έτσι κι αλλιώς τη διάλυση της ευρωζώνης και της Ε.Ε. της ίδιας. Οπότε μη μου αγχώνεστε, θα γίνει το θέλημά σας όπου να ‘ναι και να σας δω μετά πόσους Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες και Σόρους θα κυνηγήσετε όταν θα μοιράζουν την Ελλάδα μεταξύ τους…

Υ.Γ. 1 Δεν είναι μόνο οι φόροι, είναι και η ασυδοσία των πετρελαιάδων με τις πλάτες της αριστερής κυβέρνησης.

Υ.Γ. 2 Το DIEM25 του Βαρουφάκη που υπονοεί στόχος μέχρι το 2025 για να γίνει η “αλλαγή” της Ευρώπης συμπίπτει με το έτος 2025 του Stratfor που προβλέπει τη διάλυση της. Χα… χα… χα…

Υ.Γ. 3 Πρόσεξα ότι ο κος Καζάκης δεν αναφέρεται πλέον στον Βαρουφάκη ως Μπαρουφάκη. Άρχισε να τον παίρνει πλέον στα σοβαρά ως ‘συνάδελφο’.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη