Αποστολόπουλος: Σκόπευα να καταγγείλω τον Χαϊκάλη, αλλά με πρόλαβε

Α

Την πόρτα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, πέρασε το Σάββατο ο Γιώργος Αποστολόπουλος ως ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών και σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Στην κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος υποστήριξε πως στόχος του ήταν να καταγγείλει τον Παύλο Χαϊκάλη για χρηματισμό, αλλά τον πρόλαβε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σημειώνεται πως για την υπόθεση συνεδρίασε και η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία αποφασίστηκε να μην προβληθεί το βίντεο και να ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές η επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος κλήθηκε από τον εισαγγελέα ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή. Στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως στόχος του ήταν να προστατέψει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είμαι πάντα ΑΝΕΛ», είπε, ενώ τόνισε ότι «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα».

Όπως τόνισε ήθελε να καταγγείλει για χρηματισμό τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά τον πρόλαβε. Μάλιστα επισήμανε πως για αυτόν το λόγο παρακολουθούσε και κατέγραφε και εκείνος τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη. Ενισχύοντας το επιχείρημά του δήλωσε πως μέχρι πρόσφατα ήταν οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, ενώ υπήρξε και ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012. «Θα δώσω και άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη μειωμένη ηθική του Χαϊκάλη», δήλωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως υπήρξε σύμβουλος τουλάχιστον τριών πρωθυπουργών αλλά και υπουργών και τραπεζιτών.

Εξερχόμενος ο Αποστολόπουλος δεν έκανε κάποια δήλωση, ωστόσο ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, ανέφερε πως «η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ». Δόθηκαν εξηγήσεις, δεν ζητήθηκε προθεσμία και αποσαφηνίστηκε η πραγματικότητα, είπε, σημειώνοντας πως «δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα». «Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Ο κ. Αποστολόπουλος αποκάλυψε συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά», υπογράμμισε.

Εντός του Σαββατοκύριακου ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη, ενώ δεν αποκλείται να κληθεί και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ήταν αυτός που παρέλαβε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε. Ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν δεν αποκλείεται να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι Χαϊκάλης – Αποστολόπουλος και Χαϊκάλης – Λαζόπουλος.

Σημειώνεται πως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου ΧαΪκάλη, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

– lol όλο το διαδίκτυο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη