Αλλαγή του εκλογικού νόμου προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Α

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο μίλησε για μείωση του αριθμού των βουλευτών, καθώς και του μπόνους των 50 εδρών

Αλλαγή του εκλογικού νόμου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εντός του 2016.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega», θέλησε να επισημάνει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει νωρίς και έγκαιρα, ενώ τόνισε ότι είναι υπέρ της μείωσης του μπόνους των 50 εδρών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο τραπέζι πρέπει να τεθεί ακόμη και το θέμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών. «Πάνω στο τραπέζι κατά την εκτίμησή μου πρέπει να μπουν πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο το μπόνους. Είναι ακόμη και ο αριθμός των βουλευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, τόνισε ότι όταν θα πάρει την τελική του μορφή τότε θα περιοριστούν και οι ενστάσεις που υπάρχουν και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρξει καμία μείωση κύριων συντάξεων.

«Με το νέο ασφαλιστικό θα παίρνουν όλοι συντάξεις αλλά θα πληρώνουμε και όλοι», σημείωσε, δηλώνοντας σίγουρος ότι το ασφαλιστικό θα λειτουργήσει. Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του χρέους. 

Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «πράγματα αστεία» και είπε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για την ΕΥΠ.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε ότι από συντηρητική παράταξη κλείνει τώρα προς τα δεξιά, αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει δοκιμαστεί στα υπουργεία και η κοινωνία ξέρει το μεταρρυθμιστικό του έργο.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη