Η Bayer αρνείται να σταματήσει την κυκλοφορία εντομοκτόνου στις αγορές των ΗΠΑ

Η

Η γερμανική χημική εταιρεία Bayer AG δεν προτίθεται να σταματήσει την πώληση του εντομοκτόνου Belt στις ΗΠΑ

Το αίτημα της ΥΠΠ (ΕΡΑ) να ανακαλέσει εθελοντικά το Belt, διότι η χημική ουσία του μπορεί να βλάψει την άγρια ​​ζωή απορρίφθηκε από τη διοίκηση της Bayer.

Η Bayer Crop Science δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει, να επανεξεταστεί το θέμα από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Η εταιρεία πιστεύει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από την EPA υπερβάλλουν στο θέμα των περιβαλλοντικών κινδύνων και θα αρνηθεί στους αγρότες την πρόσβαση σε ένα κρίσιμο εργαλείο διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών», δήλωσε η Bayer.

Το Belt, η εμπορική ονομασία για το flubendiamide, ξεκίνησε το 2008 και έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερα από 200 είδη φυτών, όπως η σόγια, τα αμύγδαλα και τα πορτοκάλια. Η Bayer είπε το εντομοκτόνο έχει εκτεθεί σε “ισχυρές επιδόσεις κατά των παρασίτων, έχει ευνοϊκά περιβαλλοντικό και τοξικολογικό προφίλ και άριστη εφαρμογή σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών.”

Δοκιμές της ίδιας της εταιρείας έχουν διαπιστώσει ότι, σε υψηλές δόσεις, η χημική ουσία είναι τοξική για τα ασπόνδυλα που αποτελούν σημαντική πηγή τροφής για τα ψάρια. Ωστόσο, περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι το flubendiamide ποτέ δεν έφτασε σε αρκετά υψηλά επίπεδα στο νερό κοντά στα χωράφια για να προκαλέσει τέτοια περιβαλλοντική ζημία.

Η EPA διαφωνεί και υποστηρίζει ότι το flubendiamide μπορεί να υποβαθμίσει σε τελική μορφή και να βλάψει τα υδάτινα οικοσυστήματα. Ωστόσο, η Bayer δεν συμφωνεί με τη μεθοδολογία της EPA, λέγοντας ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί θεωρητικά μοντέλα που υπερβάλλουν σε κίνδυνο.

«Η άρνηση εγγραφής ενός προϊόντος και αγνοώντας το ιστορικό ασφαλούς χρήσης του βασίζεται σε εξωπραγματικές θεωρητικούς υπολογισμούς και θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση της EPA για την καινοτομία και την αειφόρο γεωργία» δήλωσε ο Dana Sargent, αντιπρόεδρος των ρυθμιστικών υποθέσεων της Bayer.

Δεδομένου ότι απορρίφθηκε το αίτημα της EPA, η Bayer αναμένει ακρόαση από την περιβαλλοντική δικαστική αρχή, η οποία θα επανεξετάσει την εγγραφή του προϊόντος.

Στο μεταξύ, το προϊόν θα εξακολουθεί να θεωρείται νόμιμο, να αγοράζεται και να χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διαδικασία.

Το πιο πιθανό και μετά τη διαδικασία… Πότε έχασε μάχη μια πολυεθνική;

Ζιζανιοκτόνα και… “αειφόρος καλλιέργεια”. Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη