168 «ναι», 131 «παρών» και μία απουσία

1

Με 168 «ναι», 131 «παρών» και μία απουσία, της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, η οποία όμως έστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα παραβεί την εντολή του κόμματος για «παρών», έληξε η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Από τους πέντε απόντες της πρώτης ψηφοφορίας προσήλθαν και οι πέντε στην ψηφοφορία, με τους τέσσερις να επιλέγουν το «ναι» στον Σταύρο Δήμα. Συγκεκριμένα οι ανεξάρτητοι Κασαπίδης, Γιοβανόπουλος, και οι δύο πρώην της Χρυσής Αυγής Μπούκουρας και Αλεξόπουλος ψήφισαν Σταύρο Δήμα.

Επίσης οι Οικονόμου, Κουράκος, Μελάς και Ιατρίδη διαφοροποίησαν τη στάση τους από την πρώτη ψηφοφορία επιλέγοντας τον Σταύρο Δήμα.

Έτσι προέκυψε ο αριθμός των 168 ενόψει της τρίτης και πιο κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Στα αξιοσημείωτα η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ -για τη οποία ο Φ. Κουβέλης είπε με νόημα ότι «ο καθένας παίρνει τον δρόμο του»- και το όργιο φημών για ανάλογη κίνηση του Θ. Ψύρρα, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι επέλεξαν το «παρών» θα δεχθούν μεγάλη πίεση στη συνέχεια με δεδομένο ότι και οι δύο έχουν ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο ανεξάρτητoς Π. Τατσόπουλος με δήλωσή του σημειώνει ότι θα επιμείνει στο «παρών» και στην τρίτη ψηφοφορία.  

πηγή: The TOC

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη