Κούλης και Ανγκέλα – Το πρώτο ραντεβού!

Κ

Πόσους αρραβωνιαστικούς Έλληνες άλλαξε μέχρι τώρα η Μέρκελ στα χρόνια του μνημονίου; Τώρα… “τσεκάρει” τον επόμενο αρραβωνιάρη!

Πολύ ικανοποιητικά “πήγε” η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ως προέδρου της Ν.Δ. Εκείνος έβαλε στο τραπέζι των συναντήσεων που είχε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους την ατζέντα του κόμματός του, ενώ από την πλευρά των Ευρωπαίων ο ίδιος δεν δέχθηκε αίτημα ή παραίνεση να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Το τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο κράτησε μισή ώρα και όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, έγινε σε παρά πολύ καλό κλίμα – έλα γιατί είχαμε τρομερή αγωνία! Μάλιστα η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι δεν ασκείται αντιπολίτευση στη χώρα μας για ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό. Γιατί στα άλλα ασκείται; Ε, κάτι ψιλά, πότε θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις να τελειώνουμε, ειδικά εκείνες με τις απολύσεις σε δημόσιο, αλλά και οι μαζικές σε ιδιιωτικό – Κούλης λατρεύει ομαδικές απολύσεις! 

Σχετικά με το προσφυγικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πείτε τον κι έτσι) εμφανίστηκε με την εθνική θέση:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Η κατάσταση αυτή, όμως, υπερβαίνει τη δυνατότητα μιας χώρας να την αντιμετωπίσει. Πρέπει να γίνουν περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι η ώρα να παίξουμε παιχνίδια και να ρίξουμε ευθύνες. Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να αντιμετωπίσει τις παράνομες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές».

Η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία όπως λένε οι συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη ήθελε να ακούσει τις απόψεις του προέδρου της Ν.Δ., εμφανίστηκε ικανοποιημένη, ειδικά από την αναφορά του ότι δεν πρόκειται να λαϊκίσει. Μάλιστα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα της αλήθειας και της ειλικρίνειας», η Μέρκελ φέρεται να έγνεψε συγκαταβατικά. 

Εντάξει, μπορεί αυτό να θεωρηθεί πρόοδος. Άλλο μνημονιακή κυβέρνηση από κούνια κι άλλο εργαστηριακά μεταλλαγμένη. Θα έχουμε που θα έχουμε μερικά ακόμα μνημόνια, τουλάχιστον να αποφεύγουμε και τις συγχύσεις – άλλα είπες κι άλλα έκανες! Ααα όλα κι όλα! Η ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα! Γεμίζει στομάχια, πληρώνει ΔΕΗ και φεύγεις απολυμένος χοροπηδώντας μες την καλή χαρά! Όταν δε, θα σου πάρουν το σπίτι, θα το δώσεις με ευχαρίστηση μεγάλη. Στο κάτω κάτω, ο μπαμπάκας του δεν ήταν αυτός που υπέγραψε την Ατζέντα 21 που είναι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας;

Εύγε μας! Γελάνε και τα μουστάκια της Μέρκελ με την κατάντια μας!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη