Ψηφίστηκε το «παράλληλο πρόγραμμα», η… παστίλια για τον πόνο του άλλου!

Ψ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το «παράλληλο πρόγραμμα» ή αλλιώς όπως ονομαζόταν παλιά “η παστίλια για τον πόνο του” – Κατά ΝΔ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων – «Παρών» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι

Το σκεπτικό του νομοσχεδίου είναι σαφές. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην τοποθέτησή του στην συζήτηση ψήφισης του “παράλληλου προγράμματος” της κυβέρνησης: «Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της ασφάλισης των ανασφάλιστων πολιτών και ταυτόχρονα ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας» .

Τα ημίμετρα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από το βάζω τους φτωχούς να φροντίζουν για τους φτωχότερους, δίνοντας ψίχουλα από το λειψό ψωμί τους. Βάζω τους τίμιους εργαζόμενους, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, να φροντίζουν ανέργους και όσους δουλεύουν στη μαύρη εργασία γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή και να καλύπτω τους επιχειρηματίες που τους προσλαμβάνουν.

Είναι η λογική της “φιλάνθρωπης” αριστεράς, που ακόμα δεν έχει βρει τον χρόνο να πιάσει την ελίτ που φοροδιαφεύγει, φοροαπαλλάσσεται και ‘κολυμπάει’ σε ξένες offshore παραλίες!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) επί της αρχής, στα άρθρα, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του. Κατά, ψήφισαν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ, και η Ένωση Κεντρώων και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη