Είμαι “φακελωμένη” αλλά… από το ΚΚΕ!

Ε

Το ότι οι μυστικές υπηρεσίες με έχουν φακελωμένη δεν μου κάνει εντύπωση, αφού δεν κάθομαι στα αβγά μου, αλλά και το ΚΚΕ;

Μια οι ψεκασμοί, μια το  HAARP που το έμαθε η μισή Ελλάδα, μια η Ατζέντα 21, κάτι το Burn after reading, θέλετε τα τηλεφωνήματα εδώ κι εκεί; Λογικό είναι και αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, γι’ αυτό πληρώνονται.

Αλλά με έχει φακελωμένη και το ΚΚΕ, τελικά. Για κανέναν από τους ανωτέρω λόγους, παρά για το πόσο και τι είδους αριστερή είμαι. Προσέξτε πως το διατυπώνω: όχι αν είμαι αριστερή, αλλά ΠΌΣΟ και τι ΕΊΔΟΥΣ.

Σήμερα ήρθαν στο χώρο εργασίας μου δυο εκπρόσωποι του ΚΚΕ για να μας ενημερώσουν για το ασφαλιστικό και τον πόλεμο. Ναι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εμπλακούμε στον πόλεμο της Συρίας, μας είπαν. Και μετά αναφέρθηκαν και στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. 48ωρη απεργία.

Και ξαναλέω η έρμη, αυτό που τους είπα και 3 χρόνια πίσω: Τι κλαδικές και 24ωρες και 48ωρες; Πρέπει να κατέβει ο γενικός διακόπτης, να σταματήσουμε να πληρώνουμε και να κάνουμε γενική απεργία διαρκείας νεκρώνοντας τα πάντα! Να μην κουνιέται τίποτα, να μην πετάει πουλί, μήτε να λαλεί. Κι αυτός ο μηχανισμός να ισχύει και να είναι έτοιμος για την κάθε κυβέρνηση που θα κάνει ανάλογα τερατουργήματα.

Η απάντηση που πήρα από τον “σύντροφο”, την οποία ξεστόμισε χωρίς καν να συζητήσει μαζί μου αλλά φεύγοντας με γυρισμένη την πλάτη σε μένα, ήταν: «Ναι, ξέρω, εσύ δεν απεργείς. Έχεις 10 χρόνια να απεργήσεις, ενώ πριν συμμετείχες».

Έμεινα παγωτό! Κρατάτε ημερολόγιο; τον ρώτησα. Με έχετε φακελωμένη; Κρατάτε ονόματα ποιοι απεργούν στους χώρους εργασίας και ποιοι όχι;

Φυσικά ο σύντροφος που δεν έχει μάθει να κάνει διάλογο, καθώς η σταλινική σχολή διδάσκει μόνο πως να απαγγέλλουν και όχι πως να ακούνε τον κόσμο, απαξίωσε να απαντήσει, συμπαρασύροντας και τον έτερο “σύντροφο” που είχε μαζί του, ο οποίος προσπαθούσε να με πείσει ότι τα πράγματα “δεν είναι ώριμα” για κάτι τέτοιο κι αυτός “ξέρει” γιατί έχει επαφή με την κοινωνία. Εγώ ζω εκτός κοινωνίας, φαίνεται.

Την ίδια ακριβώς δικαιολογία άκουσα σε μεγάλη συγκέντρωση του κλάδου μας, όπου ο τότε αντιπολιτευτικός ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει Χ μέρες απεργία ΜΟΝΟ των εκπαιδευτικών, το ΚΚΕ Ψ και οι λοιποί Ω. Τελικά βρήκαν το πόσες μέρες θα γίνει, η απεργία είχε “επιτυχία”, γέμισε ο Σαμαράς το ταμείο και ανακοίνωσε ότι έχει και πλεόνασμα. Τα λεφτά της απεργίας ΜΟΝΟ των εκπαιδευτικών, βοήθησαν σε αυτό.

Τότε είπα και πρότεινα ακριβώς το ίδιο: Όχι κλαδικές, αλλά γενική. Ασπιρίνη, καλή για πονοκέφαλο, στον βαριά καρκινοπαθή δεν κάνει τίποτα. Πρέπει όλα τα συνδικάτα να ορίσουν ΜΙΑ απεργία διαρκείας και νέκρωμα των πάντων – όχι απεργώ αλλά πάω για καφέ, τσιγάρα, ψωμί κλπ Μένουμε σπίτι και περιμένουμε να πέσει η κυβέρνηση από το νέκρωμα. Πόσο; Πάνω από 3-5 μέρες δεν δίνω. Και στην επόμενη, αν κάνει τα ίδια, τα ίδια κι εμείς.

Η απάντηση που πήρα τότε από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ήταν κατά λέξη η εξής: Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της επανάστασης και της ανατροπής, κι όποιος λέει κάτι τέτοιο, είναι μικροαστός.

Με λίγα λόγια, η αριστεροσύνη μου και η επαναστατικότητα μου περισσεύει για τα μέτρα του ΚΚΕ, γιατί αρνούμαι να απεργήσω για μια μέρα -που έχει αποδεδειγμένα δείξει ότι δεν καταφέρνει κάτι- και ζητάω πιο προχωρημένη δράση, γι’ αυτό… είμαι και μικροαστή.

Του είχα απαντήσει τότε: Εγώ μπορεί να είμαι μικροαστή, αλλά εσύ είσαι μεγαλοαστείος!

Σήμερα, λοιπόν, έμαθα ότι κρατούν και τεφτέρι. Και δεν καταγράφουν απλά τα ποσοστά επιτυχίας μιας απεργίας, κάτι που ίσως θα ήταν λογικό, αλλά κρατούν και ονόματα συμμετοχής. Εύγε! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι να τη μάθουμε. Εμφυλιακή ατμόσφαιρα, αν δεν είσαι μαζί μας είσαι με τους άλλους.

Ε, λοιπόν, δεν είμαι ούτε μαζί σας ούτε με τους άλλους, για έναν και απλό λόγο: Εσείς, ΕΊΣΤΕ οι άλλοι! Συνεργαστείτε, λοιπόν, και κάντε και διασταύρωση πληροφοριών, όταν φακελώνετε, μην σας ξεφύγει κάτι! Φτου! – να μην σας βασκάνω!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη