Άκαρπη η συνάντηση αγροτών με Μαξίμου – Συνεχίζονται τα μπλόκα

Ά

Aκαρπη η πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αγρότες καθώς δεν καλύφθηκαν τα αιτήματα τους – Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες Τεμπών και Πελοποννήσου – Νέες κινητοποιήσεις

Οι αγρότες των Τεμπών, αφού ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε δραστικές αποφάσεις.

Αμέσως έκλεισαν τα Τέμπη, με αποτέλεσμα μάλιστα να προκληθεί αναστάτωση με εγκλωβισμένους οδηγούς που μέχρι και εκείνη την ώρα κινούνταν ελεύθερα στην εθνική οδό. Στο σημείο σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με την αστυνομία να είναι σε συννενόηση με τους αγρότες για να απεγκλωβιστούν τα οχήματα.

Οι αγρότες όμως σήμερα θα κλείσουν και τη γέφυρα Στομίου, στις 12 το μεσημέρι, που σημαίνει ότι θα διακόψουν την κυκλοφορία και στον παραλιακό άξονα του νομού, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να αποκλειστούν ακόμη και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Την ίδια στάση αποφάσισαν και οι αγρότες των Μικροθηβών, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ξεκινούν με νέο μπλόκο την Τρίτη, στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.

Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε, έστω και καθυστερημένα, προκάλεσε ικανοποίηση αλλά… μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου. Από τη μεριά τους οι αγρότες δηλώνουν: «Επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα υπογραμμίζουν ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας, που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια».

Επισημαίνουν ότι στη συνάντηση πήγαν με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και για το λόγο αυτό τα αιτήματα συνδυάζονταν με προτάσεις και σημειώνουν ότι, «δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος».

πηγή: i-gata.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη