Η Τουρκία δεν δέχεται πίσω πρόσφυγες που βρίσκονται ΗΔΗ σε νησιά

Η

Eίναι γεγονός: Όταν κάνεις διπλωματική δουλειά με την Τουρκία πρέπει να ξέρεις πως σκέφτονται, πως μιλούν και που το πάνε, αλλιώς είσαι χαμένος, καθώς στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάολος

Η Τουρκία, η οποία θεωρείται “μάνα” της διπλωματίας, τώρα σκάει μια βόμβα που κρύβεται στα ψιλά γράμματα. Αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία, την οποία υπέγραψε ΚΑΙ η Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

Τι ακριβώς αναφέρει η συμφωνία; «Την επιστροφή όλων των νέων παράτυπων μεταναστών που περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με το κόστος να καλύπτεται από την ΕΕ». Που «περνούν», γενικώς και αορίστως, όχι που έχουν περάσει, ούτε φυσικά που θα περάσουν στο μέλλον κατόπιν συμφωνίας.

Κι εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα: Γιατί δεν διευκρίνισαν ΕΕ και Τουρκία τι θα γίνει με τους ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά; Γιατί το τοπίο δεν είναι σαφές και ξεκάθαρο; Θέμα ανικανότητας των αξιωματούχων της ΕΕ -μη δε εξαιρουμένης της Ελλάδας- ή… για μια ακόμα φορά “δημιουργική ασάφεια”, την οποία εκμεταλλεύεται δεόντως η Τουρκία, που τις τελευταίες μέρες δείχνει να έχει σηκώσει μπαϊράκι, έχοντας πλάτες τις ΗΠΑ και την ΕΕ;

Από ελληνικής πλευράς, είτε πρόκειται για ανικανότητα, είτε για σκοπιμότητα, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Η Ελλάδα βομβαρδίζεται από ανθρώπινες ψυχές, άλλες απελπισίας κι άλλες με ατζέντα, δημιουργώντας ένα κρανίου τόπο, στον ήδη δοκιμασμένο από τη λιτότητα και τα μνημονιακά μέτρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και αντιπολίτευσης, τεράστιες, αγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας!

πηγή: i-gata.gr

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη