Ο Robert De Niro υπερασπίζεται ντοκιμαντέρ αντι-εμβολιασμού

Ο

«Nα υπάρξει μια συζήτηση» δήλωσε ο συνιδρυτής του φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, για την ταινία του Andrew Wakefield, “Vaxxed”

Ο συνιδρυτής του Tribeca Film Festival, Robert De Niro, έκανε μια δήλωση σχετικά με την απόφαση του φεστιβάλ να προβληθεί στην οθόνη τον επόμενο μήνα το αντιεμβολιαστικό ντοκιμαντέρ του Andrew Wakefield, με τίτλο «Vaxxed: Από την συγκάλυψη στην καταστροφή».

«Η Grace και έχουμε ένα παιδί με αυτισμό και πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συζητιούνται ανοιχτά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα αίτια του αυτισμού και να εξεταστούν», είπε ο De Niro . «Στα 15 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca, ποτέ δεν έχω ζητήσει την προβολή κάποιας ταινίας ούτε εμπλέκομαι στον προγραμματισμό.

»Ωστόσο, αυτό είναι πολύ προσωπικό για μένα και την οικογένειά μου και θέλω να υπάρξει μια συζήτηση, η οποία είναι ο λόγος της προβολής του Vaxxed Δεν υιοθετώ προσωπικά την ταινία, ούτε είμαι κατά του εμβολιασμού, απλά παρέχω μόνο την ευκαιρία για μια συζήτηση γύρω από το θέμα», συμπλήρωσε.

Θύελλα που ξέσπασε στα ΜΜΕ ανάγκασαν την Tribeca να εκδώσει δήλωση σχετικά με την απόφασή της να φιλοξενήσει την ταινία και τον σκηνοθέτη της.

«Η Tribeca, όπως τα περισσότερα φεστιβάλ, είναι για διάλογο και συζήτηση. Με τα χρόνια έχουμε παρουσιάσει πολλές ταινίες με αντίθετες πλευρές κάποιου ζητήματος. Είμαστε φόρουμ, όχι δικαστής», ανέφερε η δήλωση.

Το φεστιβάλ στο Twitter παρουσίασε μια ελαφρώς διαφορετική διατύπωση απάντηση, λέγοντας «Όπως τα περισσότερα φεστιβάλ ταινιών, η Tribeca είναι για διάλογο και συζήτηση. Σας παρουσιάζουμε αντιτιθέμενες απόψεις χωρίς κρίση ή έγκριση».

Η “Vaxxed” θα κάνει πρεμιέρα στο Tribeca στις Κυριακή 24 του Απρίλη στις 14:00 στο θέατρο SVA2.

© AllNewz

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη