Σόρος: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε θανάσιμο κίνδυνο» – Από τον ίδιο;

Σ

Tι θα λέγατε αν κάποιος σας βαρούσε όλη μέρα και μετά έκανε και την εκτίμηση του ως “ειδικός”: «Πως είσαι έτσι; Έχεις τα χάλια σου!»;

Με μια τέτοια περίπτωση μοιάζει και η περίπτωση Σόρος. Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό, ότι πίσω από την ενθάρρυνση των μεταναστευτικών ροών και ειδικότερα εδώ, στην Ελλάδα κρύβεται ο Σόρος και οι ΜΚΟ του. Οι ΜΚΟ που φροντίζουν να ανεβάζουν το ηθικό των μεταναστών και λένε ότι όπου να ‘ναι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα φτάσουν στον προορισμό τους, διοργανώνουν διαδηλώσεις, μοιράζουν μυστικά φυλλάδια και όλα αυτά που γράψαμε πριν λίγες μέρες. Ο ρόλος του Open Society Foundation του Σόρος, είναι… τελείως open και δεν μπορεί να κρυφτεί, πέφτει ακόμα και στη θάλασσα προκειμένου να σταματήσει την επαναπροώθηση στην Τουρκία!

Τώρα, με άπειρο θράσος, ο Σόρος σε έκθεση που συνέταξε για λογαριασμό του New York Review of Books, κάνει μάθημα οικονομίας στους Ευρωπαίους:

H Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο να καταρρεύσει, αν δεν συμφωνήσει σε μια τεράστια ένεση μετρητού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

Οι αιτούντες ασύλου είναι απελπισμένοι. Στους νόμιμους πρόσφυγες πρέπει να προσφερθεί μια εύλογη ευκαιρία να φτάσουν στους προορισμούς τους στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δεχθούν την ιδέα πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης θα απαιτήσει μια αύξηση στη χρηματοδότηση, αντί να μαζεύουν όπως όπως ανεπαρκή κεφάλαια κάθε χρόνο. Η δαπάνη ενός μεγάλου ποσού στην αρχή θα επιτρέψει στην ΕΕ να απαντήσει πιο αποτελεσματικά σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως μια ανθρωπιστική καταστροφή ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο αριθμός που μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη κάθε χρόνο είναι μεταξύ 300.000 και 500.000. Eν τω μεταξύ, εκτίμησε πως θα χρειαστεί μια χρηματοδότηση ύψους 30 δισ. ευρώ το χρόνο, υπογραμμίζοντας πως μια αποτυχία της ΕΕ να προσφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια, στο τέλος θα της κοστίσει πολύ περισσότερα, καθώς και ότι υπάρχει σοβαρή απειλή η προσφυγική κρίση να προκαλέσει μια κατάρρευση στη ζώνη ελεύθερης διέλευσης.

Ο Σόρος είπε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθεροποίησης (EFSF) περιέχει σήμερα 60 δισ. αναξιοποίητα ευρώ και που η Ευρώπη θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει (δηλαδή τα μισά) για αυτόν τον σκοπό.

«Σε όλη την ιστορία, οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει ομόλογα για περιπτώσεις εθνικής έκτακτης ανάγκης. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη. Πότε πρέπει να κινητοποιηθεί το τριπλό Α των πιστωτικών της ΕΕ, αν όχι σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο;» αναρωτήθηκε ο κος Σόρος.

Με λίγα λόγια και απλά, ο αμερικανοσιωνιστής δισεκατομμυριούχος τζογαδόρος κος Σόρος, και θέλει να γεμίσει η Ε.Ε. με μισό εκατομμύριο μετανάστες το χρόνο, αλλά και να ξεπουπουλιάσει τα αποθεματικά της, που είναι χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων, των φορολογουμένων μιας ηπείρου που μαστίζεται από λιτότητα, ανεργία, υπογεννητικότητα και αποανάπτυξη.

Μετά σου λένε ότι η φήμη ότι ο σκοπός του Σόρος είναι να διαλύσει την ΕΕ και την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί πιο εύκολα να κάνει τα κερδοσκοπικά του κόλπα είναι… θεωρία συνωμοσίας. Μα τι ανόητοι αυτοί οι συνωμοσιολόγοι! Ο άνθρωπος νοιάζεται και αγχώνεται ειλικρινά για την ΕΕ και φυσικά, για την Ελλάδα δε, ακόμα περισσότερο!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη