Τελικά Ιερώνυμε υπηρετείς τον Πάπα και όχι το ποίμνιον!

Τ

Στα παλιά του υποδήματα γράφει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τις ποικίλες αντιδράσεις των πιστών για την επίσκεψη – αστραπή του Πάπα στην Λέσβο

Μπορεί να μην είναι όλοι, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν εγγράφως να ακυρωθεί η επίσκεψη του Πάπα, άλλοι πάλι οργανώνουν προσευχές για αυτό.

Εδώ και χρόνια, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι μεγάλωσαν και κατηχήθηκαν με την ιδέα ότι είναι οι μόνοι Χριστιανοί που βρίσκονται στον σωστό δρόμο του Χριστού και οι Καθολικοί ήταν οι αιρετικοί. Αυτό πήγαινε από γενιά σε γενιά, μέχρι την τελευταία γενιά, που η Παγκοσμιοποίηση θέλει να αλλάζει ξαφνικά ιδέες και απόψεις. Τώρα η νέα “άποψη” είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες να τακιμιάσουν, ειδικά των μονοθεϊστικών εκκλησιών, όλοι οι Χριστιανοί μαζί, μαζί και οι Εβραίοι.

Φυσικά όλο αυτό το αισχρό πολιτικό παιγνίδι εξουσίας, πρώτα διαίρει και βασίλευε, και μετά είμαστε όλα Ένα, ουδόλως αφορά τον ίδιο τον Χριστό που, ενώ ο ίδιος δέχτηκε να σταυρωθεί για να διδάξει έμπρακτα την συγχώρεση, όταν όμως μπήκε στο ναό του Πατέρα Του, όπως είπε, τα έκανε λίμπα μπροστά στους έμπορους της πίστης. Τα ίδια και χειρότερα θα έκανε και τώρα.

Όπως και να το κάνουμε, το ποίμνιον είναι αναστατωμένο και δεν θέλει να δεχτεί αυτές τις αλλαγές. Αλλαγές που δεν είναι οι μόνες, αλλά έρχονται μαζί με όλες τις άλλες, τις “μεταρρυθμίσεις”, την οικονομική του ανέχεια, την αγωνία του πως να ταΐσει τα παιδιά του και να σώσει το κεραμίδι του, ποια είδους ομπρέλα θα σταθεί ανθεκτική στις απανωτές φοροκαταιγίες, να τα βγάλει πέρα με την χαλασμένη ψυχολογία του και να μην έχει ποιον να εμπιστευτεί αφού ο εις μετά τον άλλον αποδεικνύονται ψεύτες και κλέφτες.

Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Πάπα. Μιλώντας σήμερα στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Μυτιλήνη λέγοντας ότι «θα πάω στη Λέσβο για να εκφράσω αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού και σε όλον τον ελληνικό λαό».

Αντί να πάει προς Τουρκία μεριά, αντί να δει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην ίδια του τη χώρα, αντί να ανοίξει το Βατικανό του και να φιλοξενήσει εκεί κόσμο, επιλέγει να έρθει στην Ελλάδα για… τρίωρη συμπαράσταση! Και ο Ιερώνυμος λέει… ΟΚ! Ό,τι πει το μεγαλύτερο αφεντικό των Παγκοσμιοποιητών. Έτσι αμέσως δείχνει και ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, αλλά και ότι είναι κατώτερος ηγέτης.

Και τι μήνυμα στέλνει στον Πάπα ο Ιερώνυμος;

«Η πράξη αυτή είναι από μόνη της μόνη της ένα μήνυμα. Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας. Είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούμε για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα». 

Και η… λιτή αυτή επίσκεψη που δεν είναι φιγούρας, εκτός από την ΕΡΤ, περιλαμβάνει και το CNN, BBC και RAI – προς το παρόν και βλέπουμε! 

Με λίγα λόγια, μιλάμε για το απόλυτο σόου, μια κίνηση βιτρίνας, που μεγαλύτερη βαρύτητα δίνει στο “οι εκκλησίες είναι πλέον μαζί”, παρά στο θέμα του προσφυγικού. Γιατί, αν δεν το ξέρετε, που το ξέρετε, σε εκείνους που υποτίθεται θέλουν να στείλουν το μήνυμα, είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα από την αρχή, διαλύοντας με πολέμους τη Συρία και όχι μόνο, σκορπίζοντας τους λαούς στους πέντε ανέμους και ποντάροντας σε αυτούς ως νέο φθηνό εργατικό αίμα, αλλά και ανακάτεμα των λαών. Αυτά θέλει το ΔΝΤ, τα διάφορα Φόρα των Παγκοσμιοποιτών, οι Λέσχες τους και πάνω απ’ όλα, η Ατζέντα 21 του ΟΗΕ.

Κι αυτό θέλει και ο Πάπας, το τσιράκι του ΟΗΕ και ο Ιερώνυμος, το υποτσιράκι του Πάπα, συμφωνεί και ακολουθεί. Αιρετικοί μπορεί να πάψατε να είστε ο ένας για τον άλλον, αλλά Χριστιανοί ουδέποτε υπήρξατε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Καλοί προσκυνητές της παγκόσμιας σιωνιστικής οργάνωσης που τα έχει βάλει τόσο με την Ανθρωπότητα, όσο και με τον ίδιο τον Δημιουργό της!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη