Κρυφή Γνώση: Όλα όσα δεν σας έχουν πει για τον Ιησού Χριστό

Κ

Μπορεί κάποιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να καταφέρονται κατά του διαλογισμού και της “Ινδουιστικής” γιόγκα, αλλά προσωπικά γνώρισα τον Χριστό μέσα από τον διαλογισμό

Εν μέρει έχουν κάποιο δίκιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των γκουρού και των μεθόδων τους είναι από επιεικώς ανάξιες λόγου, έως και επικίνδυνα καταστρεπτικές. Όμως στο κακό αυτόν κανόνα υπάρχει και μια λαμπρή εξαίρεση, την οποία οι Πατέρες μας όφειλαν να εντοπίσουν, να ξεχωρίσουν και να φανερώσουν. Δεν γνωρίζουν; Ή μήπως δεν θέλουν να γνωρίζουν;

Όταν γνώρισα την Shri Mataji, για την οποία έγραψα πριν από λίγο καιρό, ήμουν ήδη Χριστιανή. Αλλά γνώριζα τον Χριστό -όπως εξάλλου και όλοι οι υπόλοιποι- από την διδασκαλία Του, την προσωπική Του ιστορία μέσα από τη θρησκευτική διδαχή, με μια πίστη του στυλ αυτό είναι, έτσι είναι, αυτή είναι η πίστη μας.

Όμως η Μητέρα και η μέθοδος διαλογισμού της όχι μόνο έδωσε άλλη διάσταση στην Χριστιανική μου πίστη αφού, από τυφλή την έκανε έμπρακτη, την ενίσχυσε πέρα κάθε δυνατού ορίου. Γι’ αυτό και θλίβομαι βαθύτατα όταν ακούω αφορισμούς κατά του γιόγκα, γενικά και αόριστα ή όταν αναφέρεται η μέθοδος της Μητέρας, Sahaja Yoga, στην “επικίνδυνη” λίστα με όλα τα άλλα σκουπίδια.

Αν έχετε ήδη ρίξει μια ματιά στα πρώτα μαθήματα διαλογισμού, τα ενεργειακά κέντρα, γράφω ότι το 6ο κέντρο, αυτό που ονομάζεται και τρίτο μάτι, είναι τo Άγκνια τσάκρα και είναι το κέντρο του Χριστού. Για να μπορέσεις να μπεις σε πλήρη διαλογισμό και να νιώσεις τις δονήσεις, όλα τα τσάκρα πρέπει να είναι ανοιχτά και κύρια το 6ο τσάκρα, που είναι πριν από το Σαχασράρα τσάκρα, όπου είναι το πιο δυνατό ενεργειακό κέντρο, γιατί ενσωματώνει όλα τα άλλα.

Το Άγκνια τσάκρα ενεργοποιείται για πρώτη φορά, αλλά και “καθαρίζει” δηλώνοντας τη φράση «Συγχωράω τους πάντες και τα πάντα». Κι αυτό φυσικά, γιατί όλη η διδασκαλία του Χριστού επικεντρώνεται στη συγχώρεση. Αυτό ήρθε να διδάξει ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν ως γνώμονα το οφθαλμός αντί οφθαλμού και για να το δείξει και έμπρακτα πως γίνεται, δέχτηκε να σταυρωθεί για να πει λίγο πριν αφήσει το σώμα του, Θεέ μου συγχώρεσε τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν. Η μεγαλόκαρδη Παναγιά συνέβαλε με τη σιωπή της σε αυτό το δίδαγμα παρακολουθώντας το θείο δράμα, χωρίς πράξεις, χωρίς λόγια…

Πως ερμηνεύονται κάποια στοιχεία της Χριστιανοσύνης και η σημασία τους

1. Τί συμβολίζει το χέρι του ιερέα που ευλογεί;

Αντιγράφω από τον Προσκυνητή:

Detaliu-Hristos-binecuvantandΜε αυτόν τον τρόπο ο Ιησούς ευλογούσε την ημέρα της Aναλήψεως Του. “Kαι αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε. (Λουκά 24,50) και ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ’ αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους.

Με τον ίδιο τρόπο από τότε και κάθε κληρικός με το δεξί του χέρι, ευλογεί το ποίμνιο του.

Δυο πνευματικές ερμηνείες υπάρχουν για τον συμβολισμό του χεριού:

12Η πρώτη λέει, ότι έτσι, το χέρι σχηματίζει την φράση “Ιησούς Χριστός Σωτήρ“. Το μικρό δάχτυλο παρομοιάζει το “ιώτα” – την λέξη Ιησούς. Ο δείκτης με τον μέσο “χιαστί” το γράμμα “Χ” την λέξη Χριστός και ο παράμεσος με τον αντίχειρα το μικρό “σ” (σίγμα) που δηλώνει την λέξη Σωτήρ.

Η δεύτερη λέει, ότι έτσι, το χέρι σχηματίζει την φράση “Ιησούς Χριστός Νικά“. Το μικρό δάχτυλο παρομοιάζει το “ιώτα” – την λέξη Ιησούς. Ο παράμεσος με τον αντίχειρα το γράμμα “χ” την λέξη Χριστός και ο δείκτης με τον μέσο, το μικρό “ν” που σημαίνει Νικά.

Δεν ξέρω αν σας έπεισαν οι ερμηνείες για ποιο λόγο ο Χριστός παρουσιάζεται πάντα να ευλογεί έτσι, αλλά ίσως η εξήγηση που έμαθα από τη Μητέρα θα σας πείσει περισσότερο, ειδικά αν κάνετε διαλογισμό και το δείτε στην πράξη.

yogaΟ Χριστός με το μέσο δείχνει το τσάκρα Του, το 6ο τσάκρα που έχει αντιστοιχία στα χέρια σε αυτό ακριβώς το δάκτυλο. Αν το Άγκνια τσάκρα σας (αφού πάρετε αυτοπραγμάτωση) είναι μπλοκαρισμένο, είναι πιθανό να νιώσετε ένα αμυδρό κάψιμο ή τσίμπημα στην άκρη αυτού του δαχτύλου. Σε επόμενα μαθήματα θα γράψω τόσο για τους καθαρισμούς των κέντρων, όσο και τις αντιστοιχίες τους στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Όσο για το δεύτερο δάχτυλο που δείχνει, τον αντίχειρα, αυτός ανήκει στο Σβάντισταν τσάκρα, το δεύτερο τσάκρα μας. Δείχνει δε με το δεξί χέρι, γιατί, αν και θεωρητικά και τα τρία κανάλια έχουν 7 κέντρα, στην πραγματικότητα το δεξί ενεργοποιείται από το δεύτερο και όχι από το πρώτο (όπως βλέπετε στην εικόνα), για να προστατεύεται η αφύπνιση της Κουνταλίνης για μέσου του δεξιού καναλιού (με βία).

Με λίγα λόγια, δείχνει που ανήκει ο Ίδιος μέσα μας! Αλλά… δεν είναι μόνο αυτό:

2. Είμαι το Α και το Ω

Εκτός του ότι σημαίνει ότι είναι η αρχή και το τέλος, αναφορά στη Δεύτερη Παρουσία, δηλώνει επίσης ότι είναι αυτός που ελέγχει και όλη τη διαδρομή του καναλιού από κάτω μέχρι πάνω. Οι Χριστιανοί Ινδοί, σε αντίθεση με εμάς, δεν έχουν αποκηρύξει εντελώς τα όσα πρεσβεύει ο Ινδουισμός για χάρη του Χριστιανισμού. Θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι εξέλιξη και  όχι ακύρωση της παλιάς τους θρησκείας.  Η ίδια η Shri Mataji μας εξηγούσε ότι όλοι οι θεόσταλτοι στη γη, από διδασκάλους και προφήτες μέχρι την έλευση του Θεανθρώπου, ήρθαν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο για να αφυπνίσουν κάποια αρετή του Θείου, όπως ο Χριστός τη συγχώρεση. Κι επειδή πιστεύουν στην μετενσάρκωση, θεωρούν ότι ο Χριστός ήταν η “αρχή” όταν ενσαρκώθηκε ως Shri Ganesha -η πρώτη δημιουργία του θείου- και θα είναι και ο τελευταίος που θα παρουσιαστεί πάλι στη γη, αλλά με άλλη μορφή.

3. Είμαι η Πύλη για τον Παράδεισο

Κι αυτό επίσης δηλώνει το τσάκρα στο οποίο βρίσκεται, το τελευταίο πριν την ολοκλήρωση όπου λαμβάνει χώρα ο διαλογισμός και όπου πραγματικά, εκεί είσαι στον παράδεισο. Στην απόλυτη γαλήνη του συλλογικού συνειδητού.

4. Πάτερ Ημών

Πολλές προσευχές έχουν γραφτεί και λέγονται αλλά σαν το Πάτερ Ημών καμία άλλη σε δύναμη. Αλήθεια, τι χρειάζεται μια άλλη προσευχή για τον Χριστό όταν ο ίδιος σου έχει πει τη δική του; Το Πάτερ Ημών έχει απίστευτη δύναμη που ο απλός νους δεν μπορεί να συλλάβει και δεν χρειάζεται καν. Ούτε τυφλή πίστη χρειάζεται, μόνο πρακτική: Ακόμα κι αν δεν έχεις πάρει αυτοπραγμάτωση, αλλά αν έχεις ακόμα καλύτερα, θα το δεις στην πράξη. Σε πονοκέφαλο, κακή ενέργεια, θυμό ή στεναχώρια, τρεις φορές το Πάτερ Ημών δυνατά και με πολύ προσοχή στα λόγια (από καρδιάς) και θα δείτε αμέσως το αποτέλεσμα.

5. Περί πλουσίων και φτωχών και ταπεινότητα

και

6. “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών” (Ματθ. 5, 3)

Τα βάζω μαζί γιατί είναι η ίδια ερμηνεία και ξεκινάω από το δεύτερο, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, με διαφορετικές ερμηνείες.

Όπως θα παρατηρήσετε στην πάνω εικόνα των καναλιών, δεξί και αριστερό κάνουν Χ στο κέντρο του Χριστού και μετά καταλήγουν σε δυο μπαλονάκια. Αυτά είναι το Εγώ και το Υπεργώ, οι καταλήξεις του δεξιού και αριστερού καναλιού αντίστοιχα. Όσο αυτά είναι “φουσκωμένα” δεν μπορεί να ανοίξει το τσάκρα του Χριστού, είμαστε σε σκέψεις που αφορούν το μέλλον ή το παρελθόν, αλλά όχι το παρόν. Για να μπούμε σε κατάσταση “γιόγκα” σε συνείδηση χωρίς σκέψη (δείτε πρώτα μαθήματα) πρέπει να εξισορροπηθούν τα δυο κανάλια, να “ξεφουσκώσουν” τα μπαλόνια, να μην έχουμε μπλα μπλα από σκέψεις για να ανοίξει το τσάκρα Του και να μπούμε σε διαλογισμό όπου είναι το “βασίλειο των ουρανών”. Τώρα, εν ζωή και όχι μετά θάνατον!

Shri Mataji

Άρα μακάριοι είναι αυτοί που θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τις σκέψεις τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους πλούσιους που έχουν πολύ Εγώ σε αντίθεση με τους φτωχούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν λιγότερο. Αλλά οι φτωχοί και αδικημένοι διατρέχουν επίσης κίνδυνο να πάνε από υπερβολικό θυμό πάλι στο δεξί κανάλι ή από έλλειψη αυτοεκτίμησης στο αριστερό κανάλι οπότε πάλι θα υπάρχει πρόβλημα με το Εγώ και Υπερεγώ. Όσο για ταπεινότητα, επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι “είμαστε σκουλήκια” όπως έχω ακούσει από πολλούς θρησκευόμενους να λένε. Αυτό δεν είναι ταπεινότητα, είναι προσβολή του ανθρώπινου είδους, που κατά κοινή ομολογία είναι πλασμένο σύμφωνα με την εικόνα του Δημιουργού Του. Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να σπάσει αυτά τα δυο μπαλόνια του για να βρεθεί στον Παράδεισο – τώρα! όχι μετά θάνατον!

Και όπως έχει πει και η Shri Mataji:

Although God’s Ego is all sense, man’s Ego is nonsense!

Έξι λοιπόν σημεία για σήμερα, καθώς το έκτο είναι το τσάκρα του Χριστού, όπως δεν τα έχετε ξανακούσει κι αν ρωτήσετε τον πνευματικό σας δεν θα ξέρει να σας πει. Η πίστη δεν χρειάζεται να είναι τυφλή κι από τη στιγμή που κάποιος παίρνει αυτοπραγμάτωση γίνεται και απόλαυση!

Ομιλία της Shri Mataji για το Άγκια τσάκρα, πρώτα αγγλικά με υπότιτλους, μετά στα Ινδικά

σ.σ. Έβαλα από την απεικόνιση του Χριστού από την Καπέλα Σιστίνα η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της Μητέρας είναι η πιο κοντινή στην πραγματική μορφή του Χριστού.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!


Σχετικά άρθρα:

Η επιστολή μου στον ΟΗΕ και ο θάνατος του Κόφι Ανάν

21:40|Comments Off on Η επιστολή μου στον ΟΗΕ και ο θάνατος του Κόφι Ανάν

Τι είναι Διαλογισμός

12:01|Comments Off on Τι είναι Διαλογισμός

Ακαρδία: Δεν είναι σύμπτωμα κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι πάθηση του νευρικού συστήματος με τάσεις επιδημικές

21:00|Comments Off on Ακαρδία: Δεν είναι σύμπτωμα κοινωνικής συμπεριφοράς, είναι πάθηση του νευρικού συστήματος με τάσεις επιδημικές

Θέλει ο “Αθεϊστής” να κρυφτεί μα… το χιούμορ δεν τον αφήνει!

13:06|Comments Off on Θέλει ο “Αθεϊστής” να κρυφτεί μα… το χιούμορ δεν τον αφήνει!

Γιατί οι λέξεις “άθεος” και “αθεΐα” είναι αδόκιμες και χρησιμοποιούνται λάθος

22:06|Comments Off on Γιατί οι λέξεις “άθεος” και “αθεΐα” είναι αδόκιμες και χρησιμοποιούνται λάθος

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να αλλάξει το «Πάτερ Ημών»

23:49|Comments Off on Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να αλλάξει το «Πάτερ Ημών»

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη