Η ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι παύει τα χαρτονομίσματα 500 ευρώ – Τι θα ισχύσει

Η

Την οριστική διακοπή της παραγωγής χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να σταματήσει μόνιμα την παραγωγή του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος και να το αποκλείσει από τη σειρά Europa- τη δεύτερη που έχει κυκλοφορήσει με χαρτονομίσματα του ευρώ- λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες ότι το 500ευρω μπορεί να διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητες.

Η έκδοση του χαρτονομίσματος θα σταματήσει περίπου στα τέλη του 2018, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όταν αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, της σειράς Europa.

«Το 500ευρω θα εξακολουθήσει να θεωρείται νόμιμο νόμισμα και συνεπώς θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για πληρωμές και αποταμιευτική αξία. Οι ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα λάβουν μέτρα ώστε να διασφαλίσουν ότι οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες είναι διαθέσιμες σε επαρκείς ποσότητες», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Ακόμη, η ΕΚΤ ανέφερε ότι το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα διατηρήσει την αξία του και θα είναι δυνατό να ανταλλάσσεται στις κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος, για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη