17 χρόνια για 30 λεπτά;

1

Επανέρχομαι στο θέμα της κατασκευής του τούνελ στην Ελβετία και φοβάμαι ότι θα επανέλθω πολλές φορές…

Έπεσα πάνω σε ένα προμό βίντεο με τίτλο The Gotthard Base Tunnel in numbers και βλέποντας το συνειδητοποίησα ότι για να εξοικονομηθούν 30 λεπτά διαδρομής, χρειάστηκαν όλα αυτά που αναφέρει σε χρόνο και χρήμα:

 

Φυσικά ξέχασαν να αναφέρουν τους εννέα νεκρούς από εργατικό ατύχημα στο βίντεο που υπολογίζει το κατασκεύασμα σε νούμερα. Αυτά τα “νούμερα” δεν μετράνε καν!

Αλλά αναρωτιέμαι… 17 ολόκληρα χρόνια προσπάθειας για να εξοικονομηθούν 30 λεπτά διαδρομής;

Ξέρετε πόσα λεπτά έχουν τα 17 χρόνια: 8.935.200! Χώρια τα 12 δισ. – πότε ακριβώς θα θεωρηθεί ότι θα έχει γίνει απόσβεση;

Αλλά εκτός από την αισχρή σατανιστική τελετή των εγκαινίων, το συγκεκριμένο τούνελ “τυγχάνει” να είναι πολύ κοντά στο CERN.

Πάντως αυτό που μου θύμισε έντονα το όλο εγχείρημα μαζί με το “σενάριο” της τελετής, ήταν η ταινία Snowpiercer για την οποία είχα γράψει όταν πρωτοπαίχτηκε.

Το μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Γιουν-Χο, το οποίο ξεκινάει δείχνοντας χημικούς αεροψεκασμούς και λέει «ένα πείραμα προορισμένο να αναστρέψει την υπερθέρμανση του πλανήτη πήγε πάρα πολύ στραβά, προκαλώντας παγκόσμιο παγετό και αφάνισε σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό».

Η εξαθλίωση του λαού, η αέναη προσπάθεια, ο αφανισμός του και το ξεκίνημα από την αρχή χωρίς Θεό αυτή τη φορά. Κι όλα ελεγμένα, προκαθορισμένα και οργανωμένα. Ένα ταξικό τρένο που σπάει τους πάγους, περνάει συνέχεια μέσα από τούνελ – όχι μόνο το concept της χορογραφίας αλλά και εικαστικά είχε πολλές ομοιότητες με την ταινία.

Κι όλα αυτά πλάι στο άλλο ανίερο, το CERN.

Για σκεφτείτε, λοιπόν, 17 χρόνια χρόνος και χρήμα για να εξοικονομηθούν 30 λεπτά απόστασης; Αυτός είναι λόγος για μια τέτοια κατασκευή;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη