Γενέθλια μετά ψεκασμών!

Γ

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Μαχάτμα Γκάντι, τα δικά μου και… της σκυλίτσας μου lol

Και σήμερα τα γιορτάσαμε και οι τρεις με μια γερή δόση χημικών αεροψεκασμών. Ο Γκάντι στην καρδιά μου, εγώ κλεισμένη στο σπίτι και η μικρή γαβγίζοντας τα αεροπλάνα.

Για τον πατερούλη έχω γράψει τόσο για τη ζωή του και την πνευματική του κληρονομιά, όσο και για το καταπληκτικό βιβλίο με συμβουλές για την υγεία, όπου δηλώνει κάθετα εναντίον των εμβολιασμών.

Ο Γκάντι δεν διδάσκεται στα σχολεία. Τα παιδιά δεν τον γνωρίζουν. Είναι μάλλον επικίνδυνο για τους παγκόσμιους κυβερνήτες μας, αλλά και τους ντόπιους, να διδάξουν τη ζωή, το έργο και τη διδασκαλία της ξεχωριστής αυτής μορφής που όμοια της δεν υπάρχει.

Είναι επικίνδυνο και για τις εκκλησίες: “Ο Θεός δεν έχει θρησκεία”.

Είναι επικίνδυνο για όσους τρέμουν την αλήθεια: “Η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει έναν σκοπό που είναι δίκαιος”.

Είναι επικίνδυνο για την αφύπνιση των υποταγμένων: “Είναι καλύτερα να στέκεσαι όρθιος με σπασμένο και μπανταρισμένο κεφάλι, από το να σέρνεσαι με την κοιλιά για να γλιτώσεις το κεφάλι σου” – “Ένα «όχι» που βγήκε από μια βαθιά πεποίθηση, είναι πολύ καλύτερο -και πιο μεγαλειώδες- από ένα «ναι» που ειπώθηκε για να ευχαριστήσει ή, χειρότερα, για να αποφύγει φασαρίες”.

Και σήμερα, που θα έπρεπε να είναι παγκόσμια μέρα γιορτής της Ειρήνης και μη-βίας, μας ψέκαζαν σαν κατσαρίδες. Και όχι μόνο αυτό, αύριο θα έχει -κατά το meteo.gr- υψηλή συγκέντρωση σκόνης από τα βόρια μέχρι και τα κεντρικά της Ελλάδας και μεθαύριο θα κατέβει και Κρήτη – έρχεται από τα πλάγια… υποτίθεται…

Και όχι μόνο αυτό, αύριο είναι μέρα αθλοπαιδιών και όλα τα παιδιά θα χοροπηδούν έξω στις αυλές των σχολείων και θα εισπνέουν τα αιωρούμενα σωματίδια -χημικά ΚΑΙ σκόνη- και μετά ρωτούν, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε: 9 στους δέκα θανάτους είναι, λέει ο ‘τιμημένος’ ΟΗΕ, από αιωρούμενα σωματίδια!

Η υποκρισία περισσεύει. Ο Γκάντι μας λείπει. Όμως η διδασκαλία του είναι όλη εδώ. Μια πολύτιμη κληρονομιά από έναν άνθρωπο που ό,τι έλεγε το έκανε και πράξη: “Ένας άνθρωπος είναι το σύνολο των πράξεών του. Τι έχει κάνει, τι μπορεί να κάνει. Τίποτε άλλο.”

Υποκλίνομαι στον διδάσκαλο, τον φυλάω πάντα στην καρδιά μου και με καθοδηγεί στις δύσκολες μέρες που απελπίζομαι:

gandhi

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη