Νόμπελ λογοτεχνίας στον Ιλλουμινάτι Μπομπ Ντύλαν

Ν

Παρομοιάζοντας τον Ντύλαν με τον Όμηρο και την Σαπφώ, η Δρ. Σάρα Ντάνιους, μόνιμη γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας των Νόμπελ, αιτιολογεί γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να του απονέμει φέτος το βραβείο λογοτεχνίας

«Είναι ένας μεγάλος ποιητής στην αγγλική παράδοση… Ο Όμηρος και η Σαπφώ έγραφαν ποιητικά κείμενα για να διαβάζονται υπό τον ήχο μουσικών οργάνων. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπομπ Ντίλαν» είπε η Ντάνιους, εξηγώντας τους λόγους που ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος σταρ της ροκ (το κανονικό του όνομα ήταν Robert Allen Zimmerman (Εβραϊκά שבתאי זיסל בן אברהם [Shabtai Zisl ben Avraham])τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Ντύλαν είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κερδίζει Όσκαρ, Γκράμι και Νόμπελ.

Οι πρώτες επιτυχίες του Μπομπ Ντίλαν ήταν τα τραγούδια «Blowin’ in the Wind» και «Like a Rolling Stone» από τη δεκαετία του ’60.

«[…] Συνεχίζει εδώ και 54 χρόνια και αναγεννάται συνεχώς» είπε η δρ. Ντάριους, αναφερόμενη στον Αμερικανό μουσικό, που έχει δηλώσει ότι είχε επιτυχή καριέρα γιατί… ‘έκανε συμφωνία με αυτόν που κυβερνά αυτόν τον κόσμο και… τον άλλον, που δεν μπορούμε να δούμε” και τώρα δεν μπορεί να σταματήσει!

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Φυσικά πολλοί εξέφρασαν και τις αντιρρήσεις τους και για το ξέπεσμα του επιπέδου των βραβείων και…έκραξαν την απόφαση της επιτροπής (δεν είναι η πρώτη φορά) ανάμεσα σε αυτούς ο βραβευμένος συγγραφέας Gary Shteyngart, που έγραψε στο Twitter:

«Καταλαβαίνω την επιτροπή των Νόμπελ. Είναι δύσκολο να διαβάζεις βιβλία».

Τελικά αναρωτιέται κανείς, ποιόν βράβευσαν; Τον Ντύλαν, τις δηλώσεις του ή… την πηγή έμπνευσης του;

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη