Ο κόσμος Trumpαλίστηκε, έπεσε μα δεν τσακίστηκε!

Ο

Ο -κατά γενική ομολογία- χειρότερος προεκλογικός αγώνας για ανάδειξη Προέδρου των ΗΠΑ έφτασε (επιτέλους) στο τέλος του

Έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ για πολλούς, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι τονίζουν την αποτυχία των δημοσκοπήσεων που προέβλεπαν τη νίκη της Χίλαρι, για μένα η έκπληξη είναι, τι θα απογίνει όλη η αμερικάνικη επένδυση για την κλιματική αλλαγή; Πίστευα ότι θα έβγαζαν με νύχια και με δόντια την Κλίντον, αφού ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν είναι μέλος της εν λόγω εκκλησίας.

Στα υποσχόμενα, που κουδούνισαν θετικά στα αυτάκια των αμερικάνων ψηφοφόρων, είναι μεταξύ άλλων, στον οικονομικό τομέα, να επαναδιαπραγματευτεί τη Nafta (τη βορειοαμερικανική συνθήκη ελευθέρου εμπορίου) και να εγκρίνει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP (Σύμπραξη των χωρών του Ειρηνικού).

Παράλληλα, σκοπεύει να εντείνει την παραγωγή των ορυκτών πηγών ενέργειας και να σταματήσει τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο του προγράμματός τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Βέβαια, κερδισμένος βγαίνει ήδη ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος αγόρασε ήδη κοψοχρονιάς όλη την παραγωγή άνθρακα όταν ο Ομπάμα πούλαγε ΑΠΕ. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα… Εξάλλου ξέρουμε περίπου τι είπε προεκλογικά ο Τραμπ, το τι θα κάνει, μέλει να το δούμε, γιατί και ο Ομπάμα, άλλα είπε και τις δυο φορές κι άλλα έκανε, εκτός από τους πολέμους. Εκεί κράτησε πραγματικά το λόγο του!
Αγορές: Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Αν διαβάσετε σημερινό άρθρο του sofokleousin.gr, θα δείτε ότι, η χειραγώγηση των ψηφοφόρων, εξακολουθεί να παραμένει το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο!
Ο δισεκατομμυριούχος που καρπώθηκε την αντισυστημική ψήφο και κέρδισε το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ, δεν πρόκειται να διασαλεύσει την παγκόσμια οικονομική «τάξη»αποφάνθηκαν τα χρηματιστήρια, μόλις ξεπέρασαν το πρώτο σοκ.

Η μεταστροφή ήταν εντυπωσιακή

Μέσα σε λίγες ώρες οι αγορές πέρασαν από την απόγνωση στον ενθουσιασμό και από την αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων στις ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις.
Όχι που θα έσκαγαν, μη σου πως το ήθελαν κιόλας. Προβλήθηκε ο Τραμπ ως ο αγροίκος αντισυστημικός, κάτι που τελικά τον έκανε πιο ελκυστικό στον ταλαίπωρο αμερικάνικο λαό που βλέπει το αμερικάνικο όνειρο να έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη.
Το ερώτημα: Θα ξαναγίνει “όνειρο” ή ήρθε η ώρα να ξυπνήσει μια και καλή και απότομα;

Και συνεχίζει το άρθρο με τους δυο βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής του Τραμπ:

• Δραστική μείωση φόρων στις επιχειρήσεις, στα υψηλά εισοδήματα και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία

• Μεγάλες δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, που θα δημιουργήσουν απασχόληση, θα δώσουν κέρδη σε επιχειρήσεις πολλών κλάδων, αλλά θα διευρύνουν τα δημόσια ελλείμματα.

Ποιους θα ωφελήσει ο Τραμπ

Όπως έχει υποσχεθεί ο Τραμπ, ο συντελεστής φορολόγησης επιχειρηματικών κερδών θα μειωθεί σταδιακά (αλλά πολύ γρήγορα)  από 35% σε 15%, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα φυσικών προσώπων θα πέσει από 39,6% στο 33%, ενώ θα καταργηθεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που ισχύει στις ΗΠΑ.

Μείωση φόρων και αύξηση δημοσίων επενδύσεων συνεπάγονται μεγαλύτερα δημόσια ελλείμματα – άρα μεγαλύτερο δανεισμό του κράτους, υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων, μεγαλύτερα κέρδη τραπεζών και επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Ωφελημένες από την πολιτική χαμηλών φόρων -μεγάλων επενδύσεων θα είναι κατά πρώτο λόγο οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών τους στην αμερικανική αγορά, οι μεγάλες κατασκευαστικές και τεχνολογικές εταιρείες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα ή προμηθεύουν εξοπλισμό – καθώς και οι ανώτερες εισοδηματικές τάξεις που θα πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Αν αυτό είναι “αντισυστημική” πολιτική, τότε κι εγώ δηλώνω υπεύθυνα και χωρίς ενδοιασμό, ότι είμαι η Μόνικα Μπελούτσι! Ναι κίνητρα για επενδύσεις, αλλά όχι και φοροαπαλλαγές της ελίτ. Όχι επενδύσεις με δημόσιο χρήμα και δανεισμό που θα χρεωθεί ο μέσος και μικρός φορολογούμενος.
Αλλά ο απελπισμένος ψηφοφόρος ακούει ό,τι του χαϊδεύει τα αυτιά, ό,τι οι ανά τον πλανήτη Γκέμπελς του τάζουν, σαν τον σεκλεντισμένο ή τον καψούρη, που δεν βλέπει τα “σημάδια”, παρά μόνο κατόπιν “εορτής”. Δισεκατομμυριούχος, είναι ο άνθρωπος κι έχει δηλώσει ότι πέτυχε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών νόμων των ΗΠΑ για φοροαπαλλαγές! Τι περιμένετε, λοιπόν;

Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της εξωτερικής πολιτικής

Ακούμε να λέγεται ότι ο Τραμπ ‘Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της εξωτερικής πολιτικής’. Ποιος το είπε; Άνοιξε ένα κι αυτό είναι υπέρ-αρκετό. Όπως έγραφε η Γάτα πριν δυο μήνες….usa-israel-990x552o Τραμπ σε συνάντηση του με τον Νετανιάχου είχε δηλώσει μέσω του επιτελείου του, «Ο Τραμπ αναγνώρισε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και περισσότερα από 3.000 έτη κι ότι οι ΗΠΑ, υπό τη διακυβέρνηση Τραμπ, θα αποδεχθούν τελικά την εξουσιοδότηση που έδωσε προ πολλού το Κογκρέσο περί αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως της αδιαίρετης πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ».

Κι εμείς σχολιάσαμε: Εντάξει, τώρα έχει πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και τώρα λένε: Η Λεπέν, ο Πούτιν, ο Όρμπαν, ο Ερντογάν, ο Μιχαλολιάκος – όλοι πανηγυρίζουν. Οϊμέ οϊμέ!

Ναι, αλλά αυτός που πανηγυρίζει πρώτος (και μάλλον για πραγματικούς λόγους) είναι ο Νετανιάχου!

Πραγματικό φίλο του Ισραήλ χαρακτήρισε τον Τραμπ ο Μπ. Νετανιάχου

Δεν βαριέστε, στο ίδιο έργο της εξαπάτησης θεατές είμαστε. Όσο ο κόσμος πιστεύει πως χωρίς ενεργό δράση και πολιτική παιδεία θα ψηφίζει “κατάλληλους” και “σωτήρες”, η ιστορία θα επαναλαμβάνεται.

Όχι όμως ακόμα για πολύ. Η συνεχής απογοήτευση και απαξίωση των πολιτικών θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στα σχέδιά τους, που είναι η Παγκόσμια Τεχνοκρατική διακυβέρνηση.

Εμείς, απλά θα διαλέγουμε τη ΜΚΟ που θέλει να μας εκπροσωπήσει…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη