Δείτε τον ουρανοξύστη της NSA στη Νέα Υόρκη για την επιτήρηση μαζών

Δ

“Κρυμμένος” σε πλήρη θέα με κωδικό όνομα TITANPOINTE

Κατασκευασμένος για να αντέξει μια πυρηνική επίθεση, στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο ουρανοξύστης γνωστός ως το κτήριο AT & T Long Lines είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του ενεργητικού της NSA, που τρέχει τα προγράμματα μαζικής επιτήρησης στο εσωτερικό του πύργου

Η κακόγουστη δομή του βρίσκεται στην 33 Thomas Street, στο Lower Manhattan, και αποτελείται από 29 ορόφους και τρία υπόγεια επίπεδα. Χτίστηκε μεταξύ 1969 και 1974 από τον John Carl Warnecke & Associates, και απλά αναφέρεται ως Project X κατά τη φάση σχεδιασμού, αναφέρει το theintercept.com

Το πανύψηλο κτήριο των 167 μέτρων υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να στεγάσει αρκετά τρόφιμα και εφόδια για να συντηρήσουν μια “αυτοδύναμη πόλη” των 1.500 ατόμων για δύο εβδομάδες στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου του Ψυχρού Πολέμου που αφορούσε μια πυρηνική απειλή.

Το Long Lines κτίριο εξακολουθεί να εμφανίζεται ως ιδιοκτησία της AT & T από το Τμήμα Οικονομικών της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το άρθρο.

Η NSA αναφέρεται στον ουρανοξύστη ως TITANPOINTE, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τον πληροφοριοδότη Edward Snowden.

Ένα βασικό πρόγραμμα της NSA που ονομάζεται Blarney φέρεται να παρακολουθεί μυστικά “Τα Ηνωμένα Έθνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα, και τουλάχιστον 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των στενών συμμάχων των ΗΠΑ, όπως τη Γερμανία,την Ιαπωνία, και τη Γαλλία”.

Ανάμεσα στα έγγραφα που διέρρευσαν NSA είναι δύο οδηγοί, μία από τον Απρίλιο του 2011 σχετικά με το πρόγραμμα Blarney και ένα άλλο από το Φεβρουάριο του 2013. Το πρώτο αποκαλύπτει ότι TITANPOINTE υπάρχει στην πόλη της Νέας Υόρκης, και το άλλο αναφέρεται σε έναν «εταίρο» που ονομάζεται LITHIUM, το οποίο είναι αυτό που το NSA αποκαλεί AT & T. Το έγγραφο του 2011 επισημαίνει επίσης εργαζόμενους στο γραφείο της Νέας Υόρκης του FBI, το οποίο απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το κτήριο AT & T Long Lines.

 

Έγγραφα της NSA αποκαλύπτουν επίσης ότι μία από τις λειτουργίες του TITANPOINTE είναι να διεξαγάγει δραστηριότητες επιτήρησης ως μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται SKIDROWE, που επικεντρώνεται στην παρακολούθηση δορυφορικών επικοινωνιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή λεπτομέρεια, επειδή στην οροφή του 33 Thomas Street, υπάρχει μια σειρά από δορυφορικά πιάτα. Τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών έχουν επιβεβαιώσει ότι το 33 Thomas Street είναι η μόνη θέση στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου η AT & T έχει άδεια της FCC για επίγειους δορυφορικούς σταθμούς.

026v9767-high-res-edit

Ένα άλλο πρόγραμμα κατασκοπείας που λειτουργεί στο κτίριο ονομάζεται SKIDROWE και φέρεται να επικεντρώνεται στην συγκεκαλυμμένη ‘ηλεκτρική σκούπα’ των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του T & TΑ  αρνήθηκε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν άμεση πρόσβαση στα δίκτυά μας.

«Αντίθετα, εμείς απλά ανταποκρινόμαστε σε κυβερνητικά αιτήματα για πληροφορίες, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις ή άλλες υποχρεωτικές διαδικασίες και, σε σπάνιες περιπτώσεις, σε νομική και εθελοντική βάση, όταν η ζωή ενός ατόμου είναι σε κίνδυνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος, όπως και σε μια κατάσταση απαγωγής”, δήλωσε στο The Intercept ο Fletcher Cook.

Εκτός από την AT & T, περίπου 80 εταιρείες έχουν “στρατηγικές εταιρικές σχέσεις” με την NSA, αναφέρει το άρθρο.

πηγή: i-gata.gr

Διαβάστε ακόμα στη Γάτα:

«Snowden» η ταινία που πρέπει όλοι να δουν

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη