10μηνο μωράκι παθαίνει έως και 14 σπασμούς τη μέρα μετά από εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β

1
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το άκρως σπαραχτικό βίντεο του μικρού Bobby που υποφέρει από σπασμούς – Πάσχει επίσης προβλήματα στο στομάχι, νυχτερινούς τρόμους και αλλεργίες – Οι γονείς ισχυρίζονται ότι όλα άρχισαν μετά από εμβολιασμό

Ένα μωρό 10 μηνών μωρό παθαίνει έως και 14 κρίσεις τη ημέρα μετά από το εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του.

Οι Luke Maguire και Louise McKever έχουν κυκλοφορήσει σοκαριστικό βίντεο του γιου τους Bobby τη στιγμή που παθαίνει κρίση σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσουν κι άλλους γονείς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της mirror.co.uk.

vaccines

Ισχυρίζονται ότι μετά το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας έχει γίνει ένα «εντελώς διαφορετικό μωρό». 

Οι γονείς ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει περισσότερες από 55 επισκέψεις στο νοσοκομείο και 999 κλήσεις από τη στιγμή που τα συνήθη εμβόλια του γιου τους φέρεται να του άφησαν ένα καθημερινό βασανιστήριο από σπασμούς.

Ο Luke, ο νεαρός πατέρας από την Ashington, του Northumberland, δήλωσε: “Από τη στιγμή που ο Bobby άρχισε να έχει σπασμούς ήξερα ότι ήταν από τους εμβολιασμούς. Ήταν τόσο χαρούμενο μωρό και η ζωή του έχει καταστραφεί”.

Ο Bobby έκανε τα εμβόλια του, συμπεριλαμβανομένου του Bexsero για τη Μηνιγγίτιδα Β, το οποίο άρχισε να δίνεται σε όλα τα μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο 26χρονος Luke και 22χρονη Louise, που είναι για πρώτη τους φορά γονείς, ισχυρίζονται είναι το εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα που προκάλεσε σπασμούς στον Bobby και επίσης, ότι ο γιος τους άρχισε μετά να υποφέρει από προβλήματα στο στομάχι, νυχτερινούς τρόμους, αλλεργίες και έχει βραδύτερη ανάπτυξη.

Η μαμά του, η Louise, η οποία φροντίζει συνέχεια τον Bobby, δήλωσε:

“Όταν Bobby παθαίνει μια κρίση είναι αποκαρδιωτικό να το βλέπεις – Μακάρι να μπορούσα να το σταματήσω. Αλλά παρά τα όσα έχει περάσει ο ίδιος, είναι το πιο ευτυχισμένο μωρό και είναι πάντα με το χαμόγελο”.

First-time parents Luke and Louise said Bobby is a ‘completely different baby’ after the jab (Photo: Mercury Press)

“Από τότε που ήταν νεογέννητο ήμουν πάντα τόσο προστατευτική, αλλά μετά από αυτό που συνέβη είμαστε και οι δύο ακόμα περισσότερο”.

«Του δίνουμε αγάπη, προσοχή και 24ωρη φροντίδα. Θα αγωνιστούμε για το γιο μας και δεν θα σταματήσουμε, όπως θα έκανε και κάθε άλλος γονιός.”

Ο Luke πρόσθεσε: «Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα σιγουρευτώ να μην υπάρξουν άλλοι γονείς που θα πρέπει να περάσουν ό, τι έχουμε περάσει εμείς και δεν υπάρξουν άλλα παιδιά που θα περάσουν ό, τι έχει περάσει ο Bobby”.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μιλούσαν από φόβο μήπως τους στιγματίσουν ως τρελούς, αλλά έχω να πω κάτι για τους άλλους γονείς: Αν ένα παιδί έχανε τη ζωή του και εγώ δεν είχα πει τίποτα, τότε εγώ δεν θα μπορούσα να ζήσω με τον εαυτό μου”.

Luke Maguire and Louise McKever want to warn other parents about the story (Photo: Mercury Press)

“Βασίζουμε τις ενέργειές μας μόνο με ό, τι βλέπουμε να έχει συμβεί στο γιο μας, όχι με τι λέει κάποιος άλλος, αλλά πώς έχει αλλάξει ο Bobby.”

Τα συμπτώματα αναφέρονται ως μη συχνή ανεπιθύμητη παρενέργεια της Bexsero, αλλά ο Bobby επίσης σήμερα υπόκειται σε εξετάσεις για μια πολύπλοκη γενετική διαταραχή επιληψίας.

Ένας εμπειρογνώμονας για την επιληψία που παρακολούθησε το βίντεο είπε ότι είναι απίθανο οι κρίσεις του να σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η ιατρική υπηρεσία ασφαλείας της κυβέρνησης είπε επίσης δεν υπάρχουν «επαρκείς αποδείξεις» που να υποδηλώνουν μια συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου της μηνιγγίτιδας Β και τις επιληπτικές κρίσεις.

Σύμφωνα με το NHS, σχεδόν σε 8.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερα από 5.000 βρέφη και νήπια είχε δοθεί το εμβόλιο κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών για να ελέγξουν την ασφάλεια του. Το εμβόλιο λέγεται ότι παρέχει 73 τοις εκατό προστασία. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, γονείς στη Βρετανία μάζεψαν υπογραφές για να δοθεί το εμβόλιο σε όλα τα παιδιά.


σημείωση: Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την mirror.co.uk, στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού. Οι γονείς έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται πολύπλευρα και να αποφασίζουν αν, ποια και πόσα εμβόλια θέλουν να κάνουν στα παιδιά τους. Οι κάτοχοι ιστολογίων εναλλακτικής ενημέρωσης έχουν επίσης το δικαίωμα, στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου να αναδημοσιεύουν ειδήσεις και απόψεις που δεν ακούγονται από τα συστημικά ΜΜΕ.

Το εμβόλιο κυκλοφορεί με το όνομα  Bexsero από την φαρμακευτική εταιρεία Νovartis και δεν συνταγοραφείται. Στην Ελλάδα το κόστος για το συγκεκριμένο εμβολιασμό (το κάθε εμβόλιο κοστίζει περίπου 105 €) καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι γονείς, σύμφωνα με το onmed.gr. Η εν λόγω φαρμακευτική εταιρεία έχει καταγγελθεί για σκάνδαλο διαφθοράς στην Ελλάδα, το οποίο ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Το παρακάτω βίντεο του Bobby, που ήδη έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου σε πολλαπλές αναπαραγωγές, είναι άκρως δυσάρεστο και το βλέπετε με δική σας ευθύνη.

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη