Αρνιακός: “Οι μετεωρολόγοι δεν είναι Θεοί” – Όχι, άλλοι θέλουν να είναι!

Α

Η συνεχής παταγώδης αστοχία των μετεωρολογικών προβλέψεων έχει επιφέρει εκνευρισμό στους καιρολόγους, καθώς το τρολάρισμα πάει σύννεφο!

Άλλοι ανυπομονούν να παίξουν με το χιόνι που τους έταξαν και δεν το είδαν, κι άλλοι να απελευθερωθούν από το χιονιά που η ημερομηνία “απελευθέρωσης” συνεχώς και μετατοπίζεται. Η Αριάδνη μας κάνει αρμένικη βίζιτα.

Πάντως εν γένει, ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει, όχι με τη Μαίρη, αλλά με τους μετεωρολόγους που τα έχουν βρει σκούρα. Και ο κος Αρνιακός, που το παίζει και χαριτωμένος, δέχεται το μεγαλύτερο τρολάρισμα. Τι δηλώνει σε συνέντευξη του στο news247:

“Δεν έχω χρόνο να παρακολουθώ τις αναρτήσεις στα social media και δε με αφορούν, αλλά πολλά μου τα μεταφέρουν φίλοι και συνεργάτες. Εγώ ακούω τον απλό κόσμο που με συναντά και με ρωτά για τον καιρό στη λαϊκή.
Καταλαβαίνω ότι οι νέοι είναι ανυπόμονοι, ενώ υπάρχουν και οι “χιονόφιλοι” που νομίζουν ότι αν φωνάζουν και γράφουν ότι θέλουν να χιονίσει, η φύση θα τους ακολουθήσει. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι και η φύση κάνει ότι θέλει” μας λέει και συνεχίζει “δικαιολογώ τα πάντα. Οι νέοι καλά κάνουν και μ’ αυτό τον τρόπο διασκεδάζουν. Άλλωστε η διασκέδαση στις μέρες μας έχει περιοριστεί λόγω των οικονομικών κατά πολύ στο διαδίκτυο” τονίζει ο κ.Αρνιακός αναφορικά με το τρολάρισμα που πέφτει στα social media.
Ωστόσο, σπεύδει αμέσως να διαχωρίσει το χιούμορ από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο βωμό της αύξησης της επισκεψιμότητας. “Είναι άλλο πράγμα η τρομολαγνεία” υπογραμμίζει.
“Κάποιοι στο διαδίκτυο ανώνυμα και χωρίς γνώση, διαδίδουν προγνώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα απλά και μόνο για να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα. Και δυστυχώς τέτοιες “ειδήσεις”, τις αναπαράγουν και σοβαρά ειδησεογραφικά μέσα”.
“Εμείς οι μετεωρολόγοι βγαίνουμε επώνυμα και λέμε την πρόγνωση μας, ο καθένας με τη γνώση και την εμπειρία που έχει. Έχουμε δηλαδή τη γενναιότητα να βγούμε και να πάρουμε το ρίσκο της πρόβλεψης μας, είτε πέσουμε μέσα είτε όχι. Και μπορεί καμία φορά να πέσουμε και έξω διότι εμείς ερευνούμε και ερμηνεύουμε τη φύση, δεν είμαστε Θεοί“.

Πρώτον, αυτό το περί “ψευδών ειδήσεων” είναι και για πολλά γέλια, γιατί επιχειρεί να βάλει γκολ σε στημένο παιγνίδι. Δεύτερον, γιατί είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Όταν παλιά χτυπούσαμε τα τηλέφωνα των καναλιών για να καταγγείλουμε ότι διενεργούνται χημικοί αεροψεκασμοί και τους ζαλίζαμε, εκείνοι έψαχναν αφορμή για να το διαψεύσουν με τη γνωστή και ανόητη δικαιολογία περί παγακίων των αεροπλάνων. Παπαδάκης και Αρνιακός πρώτοι και καλύτεροι – ΑΝΤ1 είναι αυτός!

Τώρα που η κατάσταση της χειραγώγησης του καιρού έχει δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ τις έγκυρες μετεωρολογικές προγνώσεις, απλά θερίζουν τους καρπούς των συσσωρευμένων ψευδών και αρνήσεων που έσπειραν!

Όχι καλέ, ποιος σας είπε ότι είστε Θεοί; Άλλοι είναι, ή μάλλον το παίζουν!

 

Στο μεταξύ η φερόμενη ως Αριάδνη στρογγυλοκάθισε, δεν λέει να ξεκουμπιστεί γιατί έτσι το θέλουν… οι “θεοί”!

Αλήθεια γιατί ονόμασαν το χαμηλό βαρομετρικό έτσι; Ας θυμηθούμε ότι μετά την ιστορία με τον Μίτο της Αριάδνης που έσωσε τον Θησέα, όταν πια είχαν καταφύγει στη Νάξο, εμφανίστηκε στο όνειρο του Θησέα ο θεός Διόνυσος και του είπε ότι έπρεπε να φύγουν από το νησί χωρίς την Αριάδνη. Η Αριάδνη έμεινε στη Νάξο, παντρεύτηκε το θεό Διόνυσο που στη συνέχεια την έφερε μαζί του στον Όλυμπο. Έτσι η θνητή Αριάδνη έφθασε να γίνει η αθάνατη σύζυγος ενός θεού.

Και κάπως έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κάποιοι θέλουν να κάνουν κατάληψη τον Όλυμπο…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη