Μια ακόμα “κατάρριψη” όπως όλες οι άλλες…

Μ

Είναι τόσο προβλέψιμοι που καταντάνε βαρετοί…

Ήθελα να συνεχίσω σήμερα το χθεσινό άρθρο για το χιόνι, αλλά είπα άσε… να γράψουν πρώτα και τα Ελληνικά Hoaxes τα δικά τους και μετά γράφω τα νεότερα όλα μαζί.

Έχουμε και λέμε. Οι κύριοι που “καταρρίπτουν” τις “απάτες” του διαδικτύου με σκοπό μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά, καταπιάστηκαν σήμερα με το χθεσινό άρθρο για το χιόνι που δεν λιώνει, μαυρίζει και μυρίζει, και ακολούθησαν τη γνωστή τους τακτική. Παρότι δημοσιεύουν το άρθρο αυτούσιο, στη συνέχεια παραποιούν στοιχεία, κάνουν μπούλινγκ στους χρήστες του facebook που ανάρτησαν το άρθρο, αμφισβητούν τις μαρτυρίες μας, κρατούν ό,τι θέλουν και πετούν τα υπόλοιπα.

Γράφει ο διαχειριστής της σελίδας Θοδωρής Δανιηλίδης:

Όλος ο ισχυρισμός του «πλαστικού» χιονιού που δεν λιώνει και μαυρίζει σαν πλαστικό βασίζεται σε δύο στοιχεία. Πρώτο, δεν στάζει νερό όταν το χτυπάει η φλόγα και δεύτερο μαυρίζει.
Η παραπάνω ανοησία δεν είναι νέα, κυκλοφορεί 2-3 χρόνια στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο και με τις τελευταίες χιονοπτώσεις κάνει σουξέ και στην Ελλάδα, από τους οπαδούς της θεωρίας των αεροψεκασμών.
Το χιόνι είναι κρύσταλλοι παγωμένου νερού με πολύ χαμηλή πυκνότητα. Τη πυκνότητα του χιονιού, (όταν δεν τη γνωρίζουμε) την υπολογίζουμε σε 10% που είναι ο μέσος όρος. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 90% είναι αέρας. Στο βίντεο βλέπουμε το χιόνι να λιώνει και το νερό από το λιωμένο χιόνι, το απορροφάται από υπόλοιπο χιόνι που δεν έχει λιώσει. Φυσικά το βίντεο σταματάει και δεν συνεχίζει μέχρι να κορεστεί το χιόνι από το νερό και αρχίσει να στάζει. Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα χιονιού που καίμε, τόσο περισσότερο νερό μπορεί να κρατήσει.
Το χιόνι μαυρίζει από την αιθάλη (καπνιά) της φλόγας. Είναι εντελώς φυσιολογικό, το ίδιο θα συμβεί και σε ένα γυαλί. Αν χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών και το λιώσετε με ζεστό αέρα δεν θα μαυρίσει γιατί δεν υπάρχει αιθάλη από τη φλόγα.

Πάνω σε αυτά τα δύο στοιχεία, πρόσθεσαν και τη μυρουδιά πλαστικού για να ενισχύσουν τους απίστευτους ισχυρισμούς.
Τόσο απλά… και η ανοησία χτύπησε κόκκινο στο facebook. Οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών διαμαρτύρονται γιατί δεν παίρνουμε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς τους. Θα πρέπει πρώτα να σοβαρευτούν οι ίδιοι. 

Πρώτον, αν ξεστραβωθείτε και ξαναδιαβάσετε το άρθρο, πουθενά δεν αναφέρομαι σε “πλαστικό” χιόνι. Τώρα αν κάποιος στο facebook το ονόμασε έτσι, είναι δικό του θέμα και ποιον ενδιαφέρει στο κάτω κάτω πως σχολιάζει ο καθένας ένα άρθρο; Έχετε δει τις κοτσάνες που γράφουν κάτω από τα δικά σας άρθρα; Ειδικά όταν τους δίνετε πάσα και ρίχνετε λάδι στη φωτιά για να γίνει μπούλινγκ και τρολάρισμα κατά ανυποψίαστων χρηστών που μοιράζονται τις προσωπικές τους ανησυχίες κι απόψεις σε κλειστές ομάδες και όχι σε ανοικτές σελίδες;

Δεύτερον, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καύση βγάζει μαυρίλα γιατί και εμπειρία έχουμε και γράμματα μάθαμε. Αλλά όπως δεν μπορεί κανείς να μυρίσει τη φωτογραφία που βάλατε, έτσι δεν μπορεί κανείς να μυρίσει το βίντεο και τις φωτογραφίες που βάλαμε εμείς. Κι εμείς κάψαμε ΚΑΙ γυαλί, κάψαμε ΚΑΙ πλαστικοποιημένο χαρτί (κουτί από τσιγάρα) ΚΑΙ πορσελάνη, μαύρισε μεν, αλλά άφησε μια ανεπαίσθητη μυρωδιά αιθάλης. Όταν κάψαμε το χιόνι, βρωμοκόπησε κάτι σαν πλαστικό καμένο ή πετρέλαιο!

Κι όταν το λένε πολλοί και μάλιστα που δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους, όπως δεν γνωρίζω καν τον Βολιώτη του βίντεο που έβαλα, αυτό δεν λέγεται “πρόσθεσαν και τη μυρουδιά πλαστικού για να ενισχύσουν τους απίστευτους ισχυρισμούς”, αλλά μαρτυρία.

Τρίτον, ρωτήσαμε δυο χημικούς, μια μαθηματικό, έναν γιατρό και σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Οι χημικοί μας είπαν ότι θα μπορούσε να είναι αιθάλη πάνω στο χιόνι, από την καύση του αναπτήρα ή του κεριού, αλλά η εξήγηση της οσμής πήγε “σύννεφο”. Δήλωσαν ότι σημαίνει πως το χιόνι προφανώς είναι επιβαρυμένο με αιωρούμενα σωματίδια. Η μαθηματικός μάλιστα, μας είπε ότι λατρεύει να τρώει χιόνι και να το κάνει γλυκό (το ίδιο έκανε και ο πατέρας μου στύβοντας χυμούς έκανε γρανίτα τα παλιά χρόνια) αλλά το σταμάτησε όταν είδε τελευταία γιατί είδε ότι όταν έλιωνε, στα υπολείμματα έμεναν μαύρα στίγματα – όπως ακριβώς έμειναν στο δικό μου μαυρισμένο από το κάψιμο χιόνι όταν έλιωσε:

 

Τέταρτον, φίλη που έκανε το πείραμα και μαύρισε και μύρισε, το επανέλαβε με χιόνι από την κατάψυξη του ψυγείου της – εμείς δεν έχουμε τέτοια κατάψυξη που κρατάει χιόνι για να το κάνουμε. Το χιόνι της κατάψυξης ούτε μαύρισε (άλλη πυκνότητα;) αλλά ούτε και μύρισε.

Πέμπτον, και το πιο σημαντικό, είναι ότι όταν κάποιος γράφει ένα άρθρο που “γεννά ερωτήματα” να το σέβεστε. Γιατί όπως γράφω στο άρθρο “θα ζητηθούν εξηγήσεις από ειδικούς”. Και ζητήθηκαν και απαντήσεις δεν δόθηκαν.

Εμείς λέμε ότι πιθανά είναι χημικοί αεροψεκασμοί + πολυμερή που βοηθούν την παραμονή τους στην ατμόσφαιρα. Δεν είναι; Είναι απλά μολυσμένη ατμόσφαιρα από εργοστάσια, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, καυστήρες ή κάτι άλλο; Ε θα έπρεπε αντί να σπεύδετε να καταρρίψετε το θέμα, να νοιάζεστε τι σκατά αναπνέουμε και τι νερό στη συνέχεια πίνουμε!

Έκτον, την ιδιότητα “ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ” που την ειρωνεύεστε κάτω από το σβησμένο screen shot της ανάρτησης μου, επίσης να την σέβεστε. Γιατί, σε αντίθεση με τον Ναρκαλιευτή “Ιδρυτή – Συντονιστή της ιστοσελίδας” των Ελληνικών Hoaxes, που είναι επίσης δημόσιος υπάλληλος, ένστολος και κατά πάσα πιθανότητα συνταξιούχος (;), η εν ενεργεία καθηγήτρια νοιάζεται για τη δημόσια υγεία και την εθνική ανεξαρτησία, ενώ ο ναρκαλιευτής προσπαθεί να… της βάλει νάρκες!

Ο καθένας εις το είδος του;

Μια καθηγήτρια, λοιπόν, στο δημόσιο σχολείο που διδάσκει την τέχνη του πλαγιαύλου, γνωρίζει ότι εδώ και δεκαετίες δια της σποράς νεφών με ιωδιούχο άργυρο παράγεται τεχνητή βροχή συγκεντρώνοντας την υγρασία στο επιθυμητό μέρος. Επίσης γνωρίζει ότι η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ ως όπλο στον πόλεμο του Βιετνάμ. Και ότι λίγο μετά, την ίδια δεκαετία, ο ΟΗΕ απαγόρευσε την οποιαδήποτε Οπλοποίηση του Καιρού με απόφασή του. Επίσης γνωρίζει την ύπαρξη και τις δυνατότητες της εγκατάστασης του HAARP που -όπως έχουν ομολογήσει οι ίδιοι αμερικάνοι-  ελέγχεται από την αμερικάνικη άμυνα, εκτός από το πανεπιστήμιο της Αλάσκας. Και κατά κοινή ομολογία, ένα από τα επιτεύγματα της στρατιωτικής αυτής εγκατάστασης είναι και η επέμβαση στον καιρό. Γνωρίζει ακόμα ότι το θέμα του HAARP ως στρατιωτικό όπλο, που βλάπτει το περιβάλλον τέθηκε ακόμα και στην Ε.Ε. Επίσης ξέρει ότι ο Κίσσινγκερ παλιά είχε πει ότι όταν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τις κυβερνήσεις, ενώ όταν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις τους λαούς.

Ένας ναρκαλιευτής τα γνωρίζει όλα αυτά;

Με το χιονιά καταστράφηκαν σχεδόν όλες οι καλλιέργειες στην Ελλάδα, θα δοθούν κάποιες λίγες αποζημιώσεις (δημόσιο χρήμα) σε αγρότες και κτηνοτρόφους, τα προϊόντα σύμφωνα με τα ΜΜΕ εκτοξεύτηκαν κατά 200% και προφανώς θα κάνουμε και εισαγωγές.

Μια καθηγήτρια νοιάζεται για όλα αυτά, όπως και πολύς κόσμος, για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, τι αέρα αναπνέουμε, τι τρώμε και πως θα το πληρώσουμε.

Κανένας ναρκαλιευτής…;

Μην με αναφέρεις ξανά ανώνυμα φωτογραφίζοντας με, σε παρακαλώ. Ξέρω… επώνυμα θα έχεις πρόβλημα, αλλά μπορείς, στο επιτρέπω, να με αναφέρεις με το ακτιβιστικό μου ψευδώνυμο…

Η Αληκτώ σας…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

Add comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη