Το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα δεν το πήρατε χαμπάρι!

Τ

Πριν τέσσερις μέρες ΣΎΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ εόρτασαν (χωρίς αιδώ) τα δυο χρόνια συγκυβέρνησης

Ο υπόλοιπος λαός δεν ήταν καλεσμένος… Καθόταν και θυμόταν τη σειρά των ψευδών δηλώσεων και φρούδων ελπίδων και υποσχέσεων που του είχαν αραδιάσει, μη δε εκείνου του έρμου δημοψηφίσματος που το φυσάνε και δεν κρυώνει… αυτό όχι ακόμα!

Αλλά το μεγαλύτερο ψέμα του κου Τσίπρα πέρασε απαρατήρητο κι αυτό, χάρη… “στη διακριτική προσφορά των ΜΜΕ για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης” (απόφθεγμα του Ροκφέλερ μιλώντας σε ‘κλειστό κλαμπ’ της ελίτ).

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2016, όταν και πάλι οι αγρότες είχαν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για τα εξοντωτικά μέτρα που σκόπευε η κυβέρνηση να λάβει σε βάρος τους, ο Τσίπρας υποδέχτηκε τους «σκληρούς» αγρότες της Νίκαιας στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή» τομή στα καυτά τους θέματα.

Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο μέγας αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα θα είναι το τελευταίο γνήσιο».

«Μετά “μαϊμού”…» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Οπότε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια».

Στο ίδιο χαλαρό κλίμα του διαλόγου, ο κ. Τσίπρας είπε: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».

Το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο

Ένα χρόνο μετά οι αγρότες και πάλι στους δρόμους. Τα νέα μέτρα δείχνουν την απόλυτη εξόντωση και εξαφάνιση του κλάδου. Γιατί άραγε; Την απάντηση την έχει ο Τσίπρας και η Αυγή όταν ήταν ακόμα (λίγο) αντιπολίτευση:

Το μεγαλόπνοο σχέδιο και ο δρόμος για την “Ανάπτυξη” στα χέρια τεσσάρων εταιρειών

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια! Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη”Greece 20/20″ της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.*
Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014.
«Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».
Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.

Τα ερωτήματα που εγείρονται

Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή:
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως… ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου; Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό. Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά.
Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών. Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ’ ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας. Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή.
Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας: Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους!
διαβάστε όλο το άρθρο της Αυγής

Άρα ο Τσίπρας ξέρει τι σημαίνουν τα νέα μέτρα και ο Μπούτας που του πήγε και τσίπουρο ξέρει φυσικά κι αυτός, η αναστολή των αγώνων ένα χρόνο ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΚΑΝΈΝΑ ΝΌΗΜΑ, εκτός του να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση.

Πάμε και στον ήλιο που δεν μπορούν να μας πάρουν; Να λοιπόν που μπορούν και τον πήραν. Έχει καταντήσει η Γερμανία με τα φωτοβολταϊκά της να έχει περισσότερη ηλιοφάνεια κι από την ίδια την Ελλάδα. Και λιγότερο χιόνι. Περίεργο ε; Μπαίνουμε στο σατ24 και στους χάρτες της ΝΑΣΑ και βλέπουμε πλέον πολύ πιο συχνά καθαρό ουρανό απ’ότι εδώ, τη χώρα τη Μεσογειακή και τη γείτονα μας, την Ιταλία. Και μιλώντας για την έρμη Ιταλία που την ξεπάτωσαν κι αυτή φέτος…

Προειδοποιούν Ιταλοί μετεωρολόγοι: O χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος στη Μεσόγειο στα μέσα Φλεβάρη

Σύμφωνα με το έγκυρο ιταλικό site www.ilmeteo.it  ο χειμώνας στην Ανατολική Μεσόγειο, και στην Ελλάδα, θα επιστρέψει δριμύτερος από τα μέσα περίπου Φλεβάρη και μετά με χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο Μάρτιο.

Αναμένουν για το επόμενο δεκαπενθήμερο σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας βέβαια την πιθανότητα δημιουργίας χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων τα οποία θα φέρνουν κατά διαστήματα αρκετές βροχές και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πηγή: meteo-news.gr

Για να θυμηθούμε όμως τις αρχικές προβλέψεις. Σεπτέμβριος του 2016: “Πρωτοφανής ατμοσφαιρική ανωμαλία απειλεί την Ευρώπη”Η ατμοσφαιρική αυτή ανωμαλία πιθανώς να σημάνει έναν θερμό, υγρό χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο […] Και αυτό σημαίνει ότι ο εφετινός χειμώνας μπορεί να είναι στην Ευρώπη ασυνήθιστα ζεστός και βροχερός, όπως συνέβη εξάλλου και πέρυσι όταν σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες.

Προφανώς ο ευρωπαϊκός νότος δεν συμπεριλαμβάνεται στο ζεστό και βροχερό χειμώνα, αφού στο Νότο πάντα κάνει πιο κρύο, ε; Έτσι δεν μάθαμε και στο σχολείο; Βορράς ζέστη, Νότος κρύο! Τι να πει κανείς; Αυτά τα έξοχα συμβαίνουν μόνο όταν παντρέψεις τον Τέσλα με τον Βερν και έρθουν όλα τα Άνω Κάτω.

Τώρα αν ο κος Τσίπρας ή ο κος Καμμένος ή ακόμα και ο κος Μπούτας έχουν γνώση για όλα αυτά, η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Ο μεν πρώτος, όταν το 2011 που είχε μόλις 3% τον ρωτήσαμε στη σελίδα του στο φέις τι θέση παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ψεκασμών, η απάντηση ήταν σβήσιμο της ερώτησης, μπλοκάρισμα και τρολάρισμα του αντμίν, “το ποστ το πήραν οι εξωγήινοι”. Τώρα πως κάποιοι βολεύονται να συνδέουν ψεκασμούς με ΟΥΦΟ αυτό είναι να αναρωτιέται κανείς. Μια φορά εμείς για εξωγήινους δεν μιλήσαμε, η φίλη τους η Κλίντον μίλησε και είπε αν με κάνετε πρόεδρο έχω να κάνω αποκαλύψεις.

Ο δε Καμμένος, αφού έβαλε καμπόσους μπλόγκερς να τον κάνουν φίρμα μιλώντας για τους ψεκασμούς, μετά έγινε υπουργός άμυνας και έβαλε στολή λούφας και παραλλαγής, ως καλός έλλην ηθοποιός.

Τώρα για τον Μπούτα… αν δεν ξέρει αυτός από ψεκασμούς ποιος ξέρει; Όλα τα στελέχη του ΚΚΕ ξέρουν από πρώτο χέρι τα περί ψεκασμάτων και τροποποίησης καιρού της ΕΣΣΔ που άνοιξαν σχολή.

Έτσι, το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα που πέρασε απαρατήρητο είναι ότι το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο.

Καλόν Απρίλιο θα σταματήσει ο χειμώνας, είναι το πολύ αισιόδοξο σενάριο…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

1 comment

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη