Παγκόσμιος ξεσηκωμός κατά του Σόρος

Π

Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια αναγκάζονται να γίνουν όλο και πιο αυταρχικές. Ο λόγος: ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ στην Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, πΓΔΜ, Βουλγαρία, προσπαθεί να περάσει τις πολιτικές του και να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Δεκάδες βαλκανικές ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που στηρίζονται οικονομικά από τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ  Σόρος κονταροχτυπιούνται με πολιτικά πρόσωπα με παρελθόν σε σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ οι πολυάριθμες ανοιχτές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος προσώπων από όλα τα κόμματα στα Βαλκάκια βρίθουν, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από ανεξάρτητους μη κυβερνητικούς φορείς.

Στην Ουγγαρία, εδώ και ένα χρόνο, μαίνεται ένας μιντιακός «εμφύλιος» στα κανάλια που στηρίζουν την κυβέρνηση Όρμπαν κατά του Τζορτζ Σόρος και των οργανώσεων που αυτός στηρίζει. Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, έχει μάλιστα ανακηρύξει το 2017 «έτος απομάκρυνσης του Σόρος» και ο έμπιστός του Τσίλαρντ Νέμεθ θέλει επίσης με κάθε τρόπο «να καθαρίσει» τη χώρα από τις οργανώσεις του Σόρος.

Στην πΓΔΜ, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι επιδίδεται επίσης σε μιαν αντίστοιχη «καμπάνια» κατά του Σόρος. Οι οργανώσεις που στηρίζονται από τον αμερικανό μεγιστάνα έχουν στοχοποιηθεί για πρόκληση «βανδαλισμών και αναρχίας» στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία γνωστή με το όνομα «SOS – Stop Operation Soros».

Η εκστρατεία αυτή στήθηκε, μάλιστα, με ρωσικό πρότυπο, σύμφωνα με την περίφημη εκστρατεία “Αποσοροποίησης” του ρωσικού δημόσιου βίου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλίου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη Βουλγαρία, όπως και στη Σερβία, ακόμη και τα πιο σοβαρά εγχώρια ΜΜΕ έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει λίστες με οργανώσεις, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Σόρος, ήδη από τη δεκαετία του ’80. Μια από αυτές είναι η «Οpen Society Foundation», (που… θριαμβεύει και στην Ελλάδα). Μάλιστα ακόμη και πολλοί ιδιώτες βρέθηκαν σε αυτές τις λίστες, με φωτογραφίες των προσώπων τους και διευθύνσεις κατοικίας.

«Ο Σόρος χρηματοδοτεί το χάος», έγραφε σε αυτό το πλαίσιο πρόσφατα η εφημερίδα Ιnformer.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Σόρος είναι η πηγή του κακού στα Βαλκάκια, δεν απέτρεψε στο παρελθόν πολλά από τα νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας από το να αδράξουν ευκαιρίες που προσέφεραν οι χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος ΜΚΟ. Τρανταχτό παράδειγμα ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος το 1989/1990 είχε κάνει σπουδές στην Οξφόρδη με υποτροφία του Σόρος.

Σημειωτέον ότι το Central European University του Τζ. Σόρος, που ιδρύθηκε το 1991 με έδρα τη Βουδαπέστη, έχει προσφέρει εκατοντάδες υποτροφίες σε φοιτητές από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σήμερα πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις σε βαλκανικές κυβερνήσεις και θεσμούς της δημόσιας διοίκησης.

Η περίπτωση Σόρος γίνεται θέμα στο αμερικανικό Κογκρέσο

Η ανάμιξη του δισεκατομμυριούχου Σόρος στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή έχει πιάσει την προσοχή του Κογκρέσου. Ρεπουμπλικανικοί νομοθέτες στην Ουάσιγκτον άρχισαν να θέτουν ερωτήσεις σχετικά για το αν χρήματα φορολογουμένων, επίσης, είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση έργων του Σόρος στη μικρή, συντηρητική ηγεσία της χώρας της πΓΔΜ.

«Έχω λάβει αξιόπιστες αναφορές ότι, τα τελευταία χρόνια, η αποστολή των ΗΠΑ στην πΓΔΜ παρενέβη ενεργά στα πολιτικά κόμματα της χώρας, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος των μέσων ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών, που συχνά ευνοεί τις ομάδες του συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων”, δήλωσε ο γερουσιαστής της Γιούτα, Μάικ Λι, στην επιστολή του.

Σύμφωνα με τη Fox News, υπάρχουν αποδείξεις και καταγγελίες πολιτών για τη χρηματοδότηση αριστερών ομάδων και ακτιβιστών. Η πρωτοβουλία πολιτών που ονομάζεται «SOS – Stop Operation Soros», επικαλείται ότι τα χρήματα των ΗΠΑ πηγαίνουν σε αριστερές ομάδες της χώρας, αλλά και στη διοργάνωση βίαιων ταραχών στους δρόμους, καθώς και την έκδοση εντύπου της άκρας αριστεράς “Κανόνες για ριζοσπάστες”.

Σε ένα εκτενή φάκελο 40 σελίδων, η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα “φιλανθρωπικά” χρήματα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ακτιβιστών και αποκλειστικά αριστερών οργανώσεων και μέσων ενημέρωσης για να επηρεάσουν την πολιτική της χώρας.

Το «Οpen Society Foundation» δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχόλιο από το Fox News.

Στις ΗΠΑ ένα ακόμα petition κατά του Σόρος ζητά από τον Πρόεδρο Τραμπ να τον απελάσει από τη χώρα. Έχει ήδη μαζέψει περίπου 17.000 υπογραφές.

Κατηγορούν τον ίδιο, την οικογένειά του και οι επιχειρήσεις του ότι εργάζονται για να χειραγωγήσουν Αμερικανούς πολιτικούς και για την εξάπλωση μεταμοντέρνων, αντι-συντηρητικών αξιών στη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

“Ζητάμε να εκδοθεί ένταλμα για τις δράσεις [του Σόρος] που έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν και να χρεοκοπήσουν την οικονομία μας πιέζοντας για τα ανοιχτά σύνορα της ατζέντας παγκοσμιοποίησης της κοινωνίας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης με την πρόθεση να καταστρέψει τη χώρα μας”, γράφει η ακτιβίστρια και τραγουδοποιός από το Οχάιο, Vanessa Feltner.

Στην Ελλάδα, που όλοι γνωρίζουμε που και πως έχει βάλει το χεράκι του, αν κάποιος θίξει το θέμα, παίρνει ως απάντηση το γνωστό… “θεωρίες συνωμοσίας”….

πηγές: Dpa, Deutsche Welle, Fox News, sputnik

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη