Ο καρκίνος του πολέμου: Οι ΗΠΑ παραδέχονται την χρήση ραδιενεργών πυρομαχικών στη Συρία

Ο

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν χρησιμοποιούν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) στη στρατιωτική δράση της στη Συρία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ τώρα παραδέχθηκε ότι απέλυσε χιλιάδες θανατηφόρους γύρους σε συριακό έδαφος

Οι ΗΠΑ έκαναν χρήση χιλιάδων σφαιρών απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών στη Συρία το 2015, όπως επιβεβαίωσε η Κεντρική Διοίκηση σήμερα Τρίτη.

Τα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από την περίοδο της κατοχής του Ιράκ, όπου υπήρχαν ισχυρισμοί για μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, ιδίως στην Φαλούζα όπου οι αμερικανικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλες μάχες με τους αντάρτες.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πραγματοποιήθηκαν στα μέσα και τέλη Νοεμβρίου του 2015, και είχαν στόχο κομβόι που μετέφερε πετρέλαιο στην περιοχή Νταές, κοντά στην αλ Χασακά και στην Ντέιρ Εζ Ζουρ.

Για την αποστολή χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη Α-10 Warhog που κατέστρεψαν συνολικά 330 οχήματα.

«Ο συνδυασμός των διατρητικών εμπρηστικών σφαιρών αναμεμειγμένων με εκρηκτικές σφαίρες έγινε για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη πιθανότητα καταστροφής των οχημάτων του ISIS που μετέφεραν το παράνομο πετρέλαιο» ανέφερε εκπρόσωπος της Διοίκησης.

«Τα A-10 πυροβόλησαν 5.265 σφαίρες με απεμπλουτισμένο ουράνιο», τόνισε ο Τζος Ζακ.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές όταν η σκόνη εισπνέεται από το θύμα. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Maine αποκάλυψε ότι:

“… Οι DU καταστρέφουν το DNA στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες. Η ομάδα, με επικεφαλής τον John Pierce Wise, εξέθεσε καλλιέργειες κυττάρων σε ενώσεις του ουρανίου σε διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Οι ενώσεις προκάλεσαν διαλείμματα στα χρωμοσώματα μέσα στα κύτταρα και σταμάτησαν την ανάπτυξη και τη υγιή διαίρεση τους. “Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η έκθεση σε σωματίδια απεμπλουτισμένου ουρανίου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό [βλάβες στο DNA] κίνδυνο και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο του πνεύμονα”, έγραψε η ομάδα στο περιοδικό Chemical Research in Toxicology”.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει άδεια του Κογκρέσου για την αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον ISIS στη Συρία και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν εγκρίνει στρατιωτική δύναμη στην παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας.

Οι αθώοι πολίτες της Συρίας θα αναγκαστούν να υπομείνουν αυξημένους κινδύνους καρκίνου, γενετικές ανωμαλίες και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την έκθεση σε ραδιενεργά υλικά. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι το υποπροϊόν του εμπλουτισμού ουρανίου για να τροφοδοτήσουν πυρηνικούς σταθμούς και μεγάλο χρόνο ζωής. Έτσι η βλάβη στο συριακό έδαφος θα συνεχιστεί πολύ καιρό μετά το θάνατο όλων όσων έχουν εμπλακεί σε αυτή τη σύρραξη…

Οι επιδρομές των ΗΠΑ ήταν μέρος της “Tidal Wave II” και τα ακόλουθα βίντεο είναι από τις επιδρομές 16 και 22 Νοεμβρίου 2016:

 

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη