Άρχισε η λογοκρισία της G@@gle!

Ά

Τα… ‘πιάνουν’ οι αλγόριθμοι τα δυο @@ με τα οποία στολίσαμε τη μεγάλη μηχανή ΜΗ εύρεσης;

Ένα μεγάλα αμερικάνικο σάιτ, μάλιστα φίλα προσκείμενο στον Ντόναλντ Τραμπ, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από την Google. Δεν έπεσε, εξακολουθεί να υπάρχει στο διαδίκτυο, απλά δεν εμφανίζεται στη μηχανή εύρεσης αν πληκτρολογήσεις τη διεύθυνσή του. Πρόκειται για το σάιτ Naturalnews (.com) του Μάικ Άνταμς, που αφορά σε θέματα υγείας, αλλά όχι μόνο, αρκετά άρθρα του είναι και πολιτικά.

Δεν είμαστε 100% φαν του εν λόγω σάιτ. Παρότι μπορεί κανείς να βρει αρκετή πληροφόρηση εκεί σχετικά με εμβόλια, μεταλλαγμένα, εναλλακτικές θεραπείες κ.λ.π. υπάρχουν ωστόσο και πολλά άρθρα με τα οποία δεν συμφωνούμε, όπως π.χ. οι θέσεις του όταν είχε γίνει το “ξέσπασμα” του Έμπολα δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρες και πολλάκις και παραπλανητικές, για ένα θέμα που μπορεί κάποια στιγμή να ‘παίξει’ σε παγκόσμιο επίπεδο και να καθορίσει τις τύχες δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Από την άλλη, η εξαφάνιση του σάιτ, που ήταν ήδη μαζί με πολλά άλλα στη μαύρη λίστα των “ψευδών ειδήσεων”, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Κάπως έτσι αρχίζει κι εμείς το είδαμε και με το άλλο ιστολόγιο μας, τη Γάτα που, ναι μεν δεν εξαφανίστηκε, αλλά πήγε στον πάτο του διαδικτύου με διάφορα “δημοκρατικά” τρικάκια μετά από άρθρο για την 11η Σεπτέμβρη που μάλλον ενόχλησε. Οι διαφημίσεις αφαιρέθηκαν από την Google και τα ελάχιστα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ. Το Alexa έχει παγώσει την πορεία του, ενώ το facebook κάνει κοινοποιήσεις όποτε του καπνίσει και αν!

Να σημειωθεί ότι παρότι εκεί είχαμε διαφημίσεις, κρατήσαμε και συνεχίζουμε να κρατάμε το επίπεδο πληροφόρησης ψηλό και δεν κάνουμε δημοσιεύσεις για κλικς.

Συμβουλή: Κρατείστε στα αγαπημένα στα το πρωτοσέλιδο της AllNewz και όσων άλλων σάιτ δεν θέλετε να χάσετε επαφή. Σε περίπτωση που συμβεί η ‘μαγική΄εξαφάνιση από την εύρεση, να μπορείτε να μπαίνετε απευθείας.

Και δίνουμε κι ένα ραντεβού σε ουδέτερο χώρο, αν κάτι στο μέλλον δεν πάρει καλά: Θα μας βρείτε στην πλατφόρμα του Minds φιλοξενούμενοι στο χώρο του antimedia.gr

Οι καλοί φίλοι δεν χάνονται ποτέ. Ειδικά σε καιρούς ζοφερούς…

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη