ΕΚΤΑΚΤΟ: «Η μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων της CIA» από τα WikiLeaks

Ε

Μόλις πριν λίγες ώρες, τα WikiLeaks δημοσίευσαν «τη μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων της CIA που έγινε ποτέ»

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν νέα αμηχανία μετά τη δημοσίευση των WikiLeaks, η οποία περιγράφεται ως η μεγαλύτερη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της CIA που έγινε ποτέ.

Τα 8.761 έγγραφα εστιάζουν κυρίως σε τεχνικές hacking, συμπεριλαμβανομένου του πώς να συμβιβαστεί έξυπνες τηλεοράσεις και να τις μετατρέψουν σε αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών επιτήρησης.

Περιλαμβάνει λογισμικό που θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους της υπηρεσίας να πάρουν τον έλεγχο από τα πιο δημοφιλή καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σήμερα, ισχυρίστηκε το WikiLeaks.

“Το ‘Year Zero’, παρουσιάζει το εύρος και την κατεύθυνση του παγκόσμιου προγράμματος χακαρίσματος της CIA, το malware οπλοστάσιο του και τα δεκάδες οπλοποιημένα “zero day” του, εκμεταλλεύονται ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών και ευρωπαϊκών προϊόντων όπως το iPhone της Apple, το Android της Google και τα Windows της Microsoft, ακόμη και τηλεοράσεις Samsung, τα οποία μετατρέπονται σε συγκεκαλυμμένα μικρόφωνα, “ανέφερε η οργάνωση σε δελτίο.

Η διαρροή, που ονομάστηκε “Vault 7” από το WikiLeaks, θα εγείρει και πάλι ερωτήματα σχετικά με την αδυναμία των υπηρεσιών κατασκοπείας των ΗΠΑ για την προστασία των απόρρητων εγγράφων στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με τα έγγραφα:

  • Χάκερ της CIA στοχεύουν smartphones και υπολογιστές.
  • Το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο στον κόσμο, είναι το σπίτι μιας “στεγανά ευαίσθητης εγκατάστασης πληροφοριών” που χρησιμοποιείται από ψηφιακούς ειδικούς της CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
  • Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Δακρυσμένος Άγγελος περιγράφει τον τρόπο επίθεσης σε μια τηλεόραση Samsung F800, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση.

Ήδη, τα αρχεία περιλαμβάνουν πολύ περισσότερες σελίδες από τα αρχεία του Σνόουντεν που αποκάλυψε την τεράστια δύναμη hacking της NSA και άλλων φορέων.

Με τη δημοσίευση των εγγράφων, το WikiLeaks έχει εξασφαλίσει ότι η CIA έχει “χάσει τον έλεγχο του οπλοστασίου της”, ισχυρίστηκε. Αυτό περιελάμβανε ένα λογισμικό που αποσκοπούσε στον έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Ο Jonathan Liu, ένας εκπρόσωπος για την CIA , αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι ακριβή, παρότι τα WikiLeaks έχουν μακρύ ιστορικό δημοσιεύσεων αυθεντικού υλικού. «Δεν θα σχολιάσουμε την αυθεντικότητα ή το περιεχόμενο των δήθεν μυστικών έγγραφων”, είπε ο Liu.

Αλλά είναι κατανοητό ότι τα έγγραφα είναι γνήσια και ένα κυνήγι είναι σε εξέλιξη για τις τρύπες διαρροής. Οι διαρροές έρχονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία, με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συμμετέχουν στην αντιπαράθεση με τον πρόεδρο, Donald Trump, εκτός ​​από το υποτιθέμενο ρωσικό hacking που επηρέασε τις  εκλογές των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις θα ανανεώσουν την υποψία ότι η Ρωσία είναι και πάλι υπεύθυνη και θα αυξήσουν τους φόβους ότι μπορεί να πρόκειται για νέα παρέμβαση στις επερχόμενες γαλλικές και γερμανικές εκλογές.

Ο Julian Assange, ο υπεύθυνος των WikiLeaks, δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις ήταν “εξαιρετικές από πολιτική, νομική και εγκληματολογική σκοπιά”.

πηγή: Η Γάτα

Δηλαδή, το πρόβλημα είναι η “τρύπα” και το πως διέρρευσαν και όχι η ουσία; Όπως το γεγονός ότι για τις παγκόσμιες συνωμοσίες φταίνε οι συνωμοσιολόγοι που τις αποκαλύπτουν κι όχι αυτοί που συνωμοτούν. Λογική… παντόφλας!

Σχετικά με την AllNewz

AllNewz

Υπεύθυνη σύνταξης - Γιάννα Μυράτ:
Μουσικός, συγγραφέας, αναλύτρια, ακτιβίστρια

By AllNewz

Ακολουθήστε μας!

AllNewz – κύριο ιστολόγιο

Πρόσφατα στο ΝΕΑ AllNewz

Βρείτε μας στο facebook

Αθώωση της συντάκτριας της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Σύνταξη